ضرورت استفاده از تكنولوژی در آموزش
از مهم ترين شاخص هاي توسعه در يك كشور كيفيت برونداد نظام آموزشي است كه آن نيز به چگونگي نظام انتقال اطلاعات برنامه ريزي شدة آموزش به فراگيرندگان و نيز بهبود فرآيند ياددهي – يادگيري بستگي دارد. در دنياي امروز اين امر مهم را فناوري آموزشي بر عهده دارد كه استفادة بهينه از فناوري آموزشي در جريان تدريس به سبب فعال كردن حواس فراگيران، امرآموزش را واقعي تر و نيز عملي تر نموده و ضمن غني كردن كيفيت تدريس و يادگيري، كارايي تعليم و تربيت را ارتقاء بخشيده است. درس هايي مانند علوم، جغرافيا، زمين شناسي، آزمايشگاه علوم زيستي و حتّي ادبيات مي توانند از وسايل تكنولوژي و كمك آموزشي مؤثر در يادگيري استفاده نمايند. چون حالت مجسم در ذهن دانش آموزان به وجود مي آيد و درك آن ها نسبت به درس افزايش مي يابد در نتيجه بهره وري در سيستم آموزش به وسيلة وسايل آموزشي و تكنولوژي بالا مي رود و بازدهي هم از نظر قبولي و معلومات بسيار زياد مي شود.
شايد براي همة افراد (مخصوصاً معلمان) اين سؤال پيشآمده باشد كه چرا بايد از فناوري اطلاعات و ارتباطات دركلاس استفاده كرد؟ اين كه چطور ياد مي گيرند و خلاصه اينكه اين يادگيري چگونه می تواند براي تمام دانشآموزان كلاس به طور مؤثر سازماندهي شود، از سؤالاتي هستند كه توسط معلمان مطرح مي شوند از آنجا كه روش برنامه ريزي ما، سازماندهي و اداره كردن فعاليت ها در كلاس درس به واقع منعكس كنندة افكار و هدف ها دربارة يادگيري بچه ها مي باشد، بايد تمام سعي و تلاش اين باشد كه ميزان علاقه مندي بچّه ها را افزايش یابد، انگيزه هاي آنان تقويت شود و آنان را تشويق کرد تا علي رغم وجود مشكلات به سمت و سوي موفقيت پيشبروند. شود كمك شان کرد تا آموخته هاي قبلي خود را با آموزه هاي جديد مرتبط كنند. از آن ها خواسته شود تا حس اعتماد به نفس و استقلال شان را در يادگيري افزايش دهند. و الگوهاي مناسبي در زمينه فناوري اطلاعات را به معلمان و دانش آموزان معرفي کرد.
تکنولوژی فناوری اطلاعات چگونه می تواند به يادگيري دانش آموزان كمك كند؟
در دورهاي كه فنآوري اطلاعات و ارتباطات توسعه يافته و به سرعت در حال گسترش است، پيش بيني اينكه كودكان امروز در زندگي بزرگسالي خود دقيقاً به كدام مهارتها نياز خواهند داشت، دشوار است. كساني كه در دهه 1980 بزرگ شدهاند اين موضوع را تصديق مي كنند، آن زمان مهارت های ي مثل برنامه نويسي به زبان بيسيك تدريس مي شد كه در حال حاضر تا حد زيادي منسوخ شده است.
تحولي كه احتمال دارد در آينده تداوم يابد، كاربر پسندش، روز افزون ابزارهاي رايآن هاي است. به اين معنا كه كاربرد ساده رايانه براي نسلهاي بعد كه در كنار فناوری اطلاعات و ارتباطات بزرگ ميشوند، گيج كنندهتر از به كارگيري تلويزيون براي بزرگسالان امروزي نخواهد بود. با وجود اين، اهميت فناوری اطلاعات و ارتباطات در جامعه، هم در حال حاضر و هم در آينده، بررسي پيامدهاي آن در آموزش و پرورش را هم از نظر تدريس مهارت های فناوری اطلاعات و ارتباطات به دانشآموزان و هم از نظر كاربرد آن در تدريس ساير بخش هاي برنامه درسي ضروري ميسازد، اگر چه شواهد مربوط به اينكه در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات چه چيزي در عمل موثر است، بسيار محدود ميباشد. البته پژوهش هاي موجود تا حدود اثرات مثبت فناوری اطلاعات و ارتباطات را تاييد ميكنند. براي مثال يك تحقيق بزرگ بريتانيايي به اين نتيجه دست يافت كه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات بازده دانش آموزان را افزايش داد، اگر چه اثرات آن در مواد درسي يا گروه هاي سني مختلف يكسان نبود. همچنين فنآوري اطلاعات و ارتباطات برانگيزاننده خوبي تشخيص داده شده است. دانش آموزان ضمن كار با رايانه اشتياق و عملكرد بالايي نشان ميدهند و غالباً پس از پايان تكليف مي خواهند به كار مدرسه ادامه دهند. اگر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر يادگيري دانشآموزان تاثير مثبت داشته باشد، اين پرسش پيش ميآيد كه چرا چنين است. استفاده هاي زير از فناوری اطلاعات و ارتباطات ممكن است براي يادگيري دانش آموزان به ويژه سودمند باشند.
منبع
دهنوی، رقیه(1396)، بررسی تاثیر کلاس های کارگاهی مبتنی بر چند رسانه ای بر مهارت های زندگی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه ناحیه سه کرمانشاه، پایان نامه کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه.
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید