ساختارهای رضایت
بدون شک رضایت نقش بسیار مهمی در برنامهریزی محصولات و خدمات گردشگری بازار پذیر دارد. رضایت مشتریان برای بازاریابی موفق مقصد به دلیل اینکه بر روی انتخاب مقصد، مصرف محصولات و خدمات و تصمیم خرید مجدد مشتریان اثر میگذارد، مهم میباشد .درک رضایت باید پارامتر اصلی برای ارزیابی عملکرد محصولات مقصد و تئوریهای خدمات باشد.
مدلهای رضایت گردشگر
مدل رضایت گردشگر: در این مدل بصورت تجربی هفت عامل رضایت مشتریان در حوزه مقصد گردشگری مشخص و ابزار اندازهگیری آن پیشنهاد شده است. با استفاده از روش آنالیز عامل براساس اطلاعات بدست آمده از یک پیمایش از تعداد 685 گردشگر، عوامل زیر در مورد رضایت گردشگر بدست آمد: فرصتهای تفریح در کنار ساحل، هزینهها، میهمان نوازی، امکانات تغذیه، امکانات اقامت، محیط و میزان تجاری سازی.تحقیق دیگری که توسط آقایان هاگ و کارن انجام شد، فاکتورهایی که باعث شده بودند تا 220 گردشگر از یک تور یک روزه بازدید از جامعه محلی و اولیه مقیم کوئینزلند شمالی در استرالیا راضی باشند، تعیین گردیدند. نیازهای راهنمای محلی و انتظارات اثرات فرهنگی با رضایت کلی مقایسه شدند. درجهای که این انتظارات برآورده شدند تعیین کننده رضایت از تور به طور کلی بود. اهمیت ویژه توانایی راهنمای تور برای ارائه توضیح جذاب، ارتباط متقابل با گروه تور، اطمینان از اجرای مناسب تور، همچنین ارزیابی بازدید کننده از غنای فرهنگی و ارتباط متقابل با افراد محلی نیز در این تحقیق دارای اهمیت بود.
مدل : HOLSAT آقایان ترایب و اسنیث در تحقیق خود رویکردهای حاضر را برای اندازهگیری رضایت مد نظر قرار دادند. نتایج این تحقیق کارهای قبلی انجام شده در این زمینه را برای توسعه یک ابزار تحقیق به برداشتهای رضایت با در نظر گرفتن آنالیز انتظارات/عملکرد نزدیک میکند.به دلیل اینکه کیفیت پنج ستاره، استراتژی همه مقصدها نیست، بایستی که ابزار تحقیق آنچنان توسعه یابد که بتواند به مقدار کافی با شرایط مختلف سازگار شود.
توسعه این مدل به عنوان پایهای برای اندازهگیری رضایت مشتری در مقصد سفر مد نظر قرار میگیرد. یکی از خصوصیات ویژه این مدل این است که این مدل عملکرد خصوصیات تعطیلات را در مقابل انتظارات مشتریان مد نظر قرار میدهد. این مدل پتانسیل عظیمی به عنوان یک ابزار دارد زیرا که این مدل دستورالعمل ثابتی از خصوصیات را که برای همه مقصدها عمومیت داشته باشد، شامل نمیشود.مطالعه پایلوتی که در وارادرو انجام شد، باعث شد که روش شناسی این روش مششخص شود در حالیکه اندازه نمونه برای عمومیت دادن نتایج کافی نبود. نتایج موجود در نمونه تحقیق مفید بودن این روش را در کسب رضایت یا عدم رضایت مشتریان با خصوصیات خاص مقصد نشان میدهد
منبع
آشتیانی ، طاهره(1393)، اولویتبندی شاخصهای ارزیابی رضایتمندی، پایان نامه کارشناسی ارشد، مدیریت جهانگردی، دانشگاه علامه طباطبایی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید