اينترنت و جامعه اطلاعاتي
مفهوم اينترنت در ادبيات علمي وکاربرد آن بيش ازهر مفهوم ديگري با مفهوم جامعه اطلاعاتي پيوند خورده است. بحث درباره ظهور جامعه اطلاعاتي و ويژگيهاي آن دستکم تا سه دهه پيش در ادبيات تحولات اجتماعي قابل پيگيري است. جامعه اطلاعاتي حاصل سازماندهي مجدد جامعه صنعتي حول محور اطلاعات و تکنولوژي ارتباطات است. شبکه فناوري ارتباطات و تکيه بيش از پيش فعاليتها بر اطلاعات، دانش و آگاهي تغييرات اساسي را بر ساختار پيشين جوامع صنعتي تحميل کرده است. گستردگي و عمق اين تحولات در عرصههاي مختلف حيات فردي و اجتماعي بهگونهاي با اندکي تسامح، مشابه تحولاتي است که پس از انقلاب کشاورزي وسپس صنعتي در زندگي بشر رخ دادهاست.
هر چند بحث درباره تحولات دورانساز و ورود بشر به دوران جديد از نيمه دوم قرن بيستم به بعد قابل پيگيري است، اما به جرأت ميتوان گفت هيچکدام از تحولات بشري به اندازه ظهور در تقويت ايده جامعه جديد مؤثر نبوده است. مفاهيمي چون جامعه اطلاعاتي که الوين تافلر، در کتاب موج سوم به اين عنوان ياد ميکند، جامعه دانشمحور، اقتصاد دانشمحور و نيز روالهاي جهاني در دهههاي اخير مانند جهاني شدن و دموکراتيزاسيون، بدون تکيه بر ظرفيتهايي که ابزارهاي جديد ارتباطي در کاهش فواصل زماني، نسلي، مکاني و تاريخي ميآورند، موضوعيت خود را از دست ميدهند.
چه اين که، با نظر متفکراني چون دانيل بل و پست مدرنها بپذيريم که بشر وارد جامعه و دوره جديدي شدهاست، و چه با گيدنز موافق باشيم که دوران جديدي را تداوم متعالي يا ناتمام مدرنيته ميدانند، آنچه انکارناپذير مينمايد نقش اينترنت در آينده حيات فردي و اجتماعي انسانهاست. تحولاتي که متأثر از پيشرفت تکنولوژيهاي اطلاعرساني در کاهش فواصل جغرافيايي و افزايش آگاهي و دانش عمومي افراد بشر بهواسطه دسترسي آزاد به منابع ومجاري اطلاعات رخ داده،تمام حوزههاي دانش بشري رادر برگرفته است.
منبع
صادقي،محبوبه(1390)، تأثير دوره کارشناسي بر نگرش دانشجويان کتابداري و اطلاعرساني دانشگاهها،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی عمومی،دانشگاه اصفهان
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید