افزایش همکاری‌های مشترک ایران با عراق در حوزه علوم و تحقیقات

افزایش همکاری‌های مشترک ایران با عراق در حوزه علوم و تحقیقات

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر عبدالوهاب السهیل در این دیدار ضمن تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با اشاره به مشترکات فراوان دو کشور گفت: علاوه بر اشتراک در حوزه عقایدی، مسائل اجتماعی و تاریخی نیز از جمله حوزه‌های مشترک بین دو کشور است.
وی افزود: این مسئله باعث شده تا امروزه ایران بیش از هر کشور دیگری نسبت به مسائل کشور عراق اطلاع و آگاهی داشته باشد.
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق با بیان اینکه نمی‌توان حمایت‌های ایران در دفاع از عراق علیه تروریست‌ها را فراموش کرد، گفت: آینده روابط دو کشور باید به شکل مشترک تصمیم‌گیری شود و هماهنگی فی ما بین در عالی‌ترین سطح صورت گیرد.
وی با تاکید بر لزوم همکاری‌های علمی ویژه بین دو کشور اظهار داشت: باید گام‌های جدی و عملی در خصوص این همکاری‌ها برداشته شود و اکنون خواستار بهره‌مندی از تجارب علمی مشترک و انجام و فعالیت‌های مشترک علمی بین ایران و عراق هستیم.

*لزوم گسترش همکاری‌های مشترک بین ایران و عراق
دکتر غلامی نیز در این دیدار که در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، با بیان اینکه ایران علاقه خاصی برای همکاری با عراق در حوزه علمی و پژوهشی دارد و این ناشی از علایق فرهنگی، اسلامی و تاریخی بین دو کشور است، نسبت به انجام همکاری‌ها با دانشگاه‌ها و مراکز علمی اعلام آمادگی کرد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه تاکنون همکاری‌های مفیدی بین دو کشور صورت گرفته، افزود: اکنون بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ دانشجو از عراق در ایران تحصیل می‌کنند که از این تعداد حدود ۷۰۰ نفر دانشجوی دکترا هستند.
وی با بیان اینکه هیچ طرح تحقیقات مشترک بین دو کشور به صورت رسمی وجود ندارد و رفت و آمد اساتید دانشگاه‌ها بسیار کم است، ادامه داد: جهت بهبود این امر، باید بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران و عراق روابط گسترده‌تری شکل گیرد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه اکنون شناخت کمی از دانشگاه‌های ایران و توانایی‌های آن‌ها در بخش علمی در دانشگاه‌های عراق وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ایران از نظر تولیدات علمی رتبه ۱۶ جهان را دارند و بعضی از دانشگاه‌ها از جمله صنعتی شریف جایگاه بسیار مطلوبی را در بین دانشگاه‌های جهان در حوزه‌های مختلف علوم از جمله نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، صنایع هسته‌ای و… دارند.
دکتر غلامی در خصوص پارک‌های علم و فناوری گفت: در حوزه پارک‌های علم و فناوری نیز تلاش بسیاری صورت گرفته که بر همین اساس اکنون ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت می‌کنند. همچنین شرکت‌های دانش بنیان بسیاری شکل گرفته که در حال توسعه است.
وی با بیان اینکه ظرفیت‌های علمی مطلوبی در تبدیل دانش به فناوری و ایجاد اشتغال متناسب با تخصص دانشجویان وجود دارد، افزود: در حال حاضر آمادگی داریم تا همکاری‌های بیشتری نسبت به گذشته در حوزه علوم و تحقیقات با کشور عراق داشته باشیم.
دکتر غلامی با اشاره به افزایش همکاری‌ها بین دو کشور، ادامه داد: پذیرش دانشجو بخشی از این همکاری‌ها است که به صورت بورسیه و پرداخت هزینه از سوی علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه‌های ایران صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه دانشجویان عراقی با قرابت‌های فرهنگی موجود بین دو ملت در ایران به خوبی تحصیل می‌کنند و می‌توانند در آینده نیز برای قبول مسئولیت‌های بزرگ در کشورشان تربیت شوند، تصریح کرد: همکاری‌های تحقیقاتی بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی دو کشور با توجه به مشترکاتی که به لحاظ محیط زیستی، جغرافیایی، نیازهای صنعتی، مسائل فرهنگی و اجتماعی می‌توان کارهای بسیار خوبی را طی تحقیقات مشترک به انجام رساند.
وزیر علوم تشویق رفت و آمد اساتید و دانشجویان به خصوص تحصیلات تکمیلی را راهی موثر برای تقویت ارتباطات علمی بین دو کشور دانست.

*هدف اصلی عراق تمرکز بر تلاش تحقیقاتی مشترک با ایران است
دکتر قصی عبدالوهاب السهیل در ادامه با تاکید صحبت‌های دکتر غلامی عنوان کرد: همانطور که مطرح شد، اکنون اطلاعات ما در خصوص مراکز علمی ایران جزئی است و تلاش می‌کنیم تا این امر بهبود یابد.
وی افزود: در حال حاضر فعال‌سازی کارهای تحقیقاتی بین مراکز علمی دو کشور از جمله برنامه‌های مهم دولت عراق است و باید به سمت زمینه‌های جدید مثل آموزش اساتید عراقی نیز حرکت کنیم.
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق اظهار داشت: معتقدیم باید گام‌های عملی در خصوص انجام فعالیت‌های مشترک علمی انجام شود، در این خصوص نیز دستورات و توضیحاتی مبنی بر جذب دانشجویان در حوزه تخصص‌های انسانی داده شده است.
وی با بیان اینکه امکان شکل‌گیری تعامل بین اساتید دانشگاه‌های دو کشور در زمینه‌های مشترک وجود دارد، تاکید کرد: هدف اصلی ما تمرکز بر تلاش تحقیقاتی مشترک خواهد بود.
عراق تنها به زیارت عتبات محدود نشود و اساتید و هئیت‌های علمی نیز به این کشور سفر کنند.
در حال حاضر پیشنهادهای بسیاری از سوی کشورهای منطقه‌ای و اروپایی مبنی بر انجام همکاری‌های مشترک داریم اما عراق خواستار گسترش همکاری با ایران است.

* ارتقای سطح همکاری‌ها از دانشگاهی به پژوهش و فناوری
در ادامه دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: دکتر غلامی طی جلسات متعدد همواره تاکید بر ارتقای سطح همکاری با کشورها از دانشگاهی به پژوهش و فناوری داشتند که در رأس این کشورها، عراق بوده لذا ما برای انتقال تجارب آماده هستیم.
وی افزود: در تفاهم نامه جدید ارتقای سطح همکاری از دانشگاهی به پژوهش و فناوری مدنظر قرار گرفته است که برای اجرایی‌شدن آن دو ساختار از جمله تشکیل کمیته مشترک و انجمن روسای دانشگاه‌های بین دو کشور لازم است.

*لزوم تبادل مشترک بین دانشگاه الزهرا (س) و دانشگاه‌های عراق در حوزه تحصیلات تکمیلی

همچنین دکتر مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا (س) نیز در این نشست با بیان اینکه این دانشگاه طی سال‌های اخیر تفاهم‌نامه‌های بسیاری با دانشگاه‌های عراق داشته است، اعلام کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه الزهرا (س) تحصیل می‌کنند.
وی گفت: امیدواریم ضمن افزایش دانشجویان عراق در دانشگاه فرصتی فراهم شود تا با ایجاد شعبه‌ای از دانشگاه الزهرا (س) در عراق بتوانیم این همکاری‌ها و انتقال تجارب را بیش از پیش تقویت کنیم و با نگاه ویژه به بانوان، تبادل مشترکی بین اساتید و دانشجویان در حوزه تحصیلات تکمیلی شکل گیرد.
همچنین دکتر عبدالحمید علیزاده مدیر کل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم نیز در این دیدار با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته از کشور افغانستان بیش از ۵۰۰ مربی دانشگاهی پذیرفته شده، گفت: نکته مهمی که راه را برای دانشجویان باز می‌کند، دانشگاه‌های مورد توافق آن‌ها است که امیدواریم در کمیته مشترکی که شکل خواهد گرفت لیست دانشگاه‌های ایران افزایش یافته و مورد استقبال دانشجویان عراقی قرار گیرد.

*اعلام آمادگی دانشگاه صنعتی شریف برای انجام پروه‌های مشترک با عراق

دکتر محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۲ هزار دانشجو در ۱۳ دانشکده این دانشگاه تحصیل می‌کنند، اعلام کرد: این دانشگاه برای تبادل استاد و دانشجو و انجام پروژه‌های مشترک آمادگی کامل دارد.
وی افزود: اگرچه اکنون تفاهم نامه‌های مشترک بسیاری با دانشگاه‌های عراق داریم اما خواستار عملیاتی شدن آن‌ها بیش از پیش هستیم.
در پایان این دیدار، تفاهم‌نامه نقشه راه همکاری‌های علمی و فناوری دو کشور برای ۵ سال آتی نهایی و به امضا رسید.
گفتنی است وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق به دعوت رسمی دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان به ایران سفر کرده است.
ز.ح ۷۴/ ع.ع ۵۷

منبع:سایت وزارت علوم / تحقیقات و فناوری

15 بهمن 1397

شبکه پژوهشی بوبوک در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی خود از طریق راه های ارتباطی زیر پذیرای نظرات سازنده شما می باشد.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Instagram:bobook.ir

Email: bobook.team@gmail.com

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0