اختلالهای یادگیری: مفهوم اختلال یادگیری از حیطههای گوناگونی مانند روانشناسی، پزشکی و آموزش و پرورش تأثیر پذیرفته است. بنابراین، تعریف و تبیین آن نیز از مبانی نظری مختلفی ناشی میشود(شکوهی یکتا و پرند، 1385). در نتیجه در مورد اختلالهای یادگیری تعاریف گوناگونی ارائه شده است که در زیر به چند مورد از رایجترین تعاریف اشاره میشود:یکی از تعاریف رایج، تعریف دولت فدرال امریکا است که نخستین بار در سال 1977 مطرح و در سال 1997 با تغییراتی اندک مجدداً ارائه شد. در این تعریف آمده است: “اختلال یادگیری خاص عبارت است از وجود اختلال در یک یا بیش از یک فرآیند روانشناختی پایه که در فرآیند درک یا کاربرد زبان شفاهی یا نوشتاری نقش دارد. این اختلال موجب بروز نقص در توانایی افراد در گوش دادن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن یا محاسبات ریاضی میگردد. این اصطلاح شرایطی چون معلولیتهای ادراکی، آسیب مغزی، اختلال جزئی در کارکرد مغز/ نارساخوانی و زبانپریشی تحولی را شامل میشود. این اصطلاح در مورد کودکانی که مشکلات یادگیری آنها از ناتوانیهای حرکتی، بینایی یا شنوایی، عقبماندگیذهنی، آشفتگیهای هیجانی، فقر محیطی، فرهنگی یا اقتصادی ناشی می شود، به کار برده نمیشود”.
انجمن مشترك ملي براي اختلالهای يادگيري1988؛ به نقل از هالاهان و کافمن، 2003؛ ترجمه علیزاده و همکاران، 1388) تعریف زیر را ارائه داده است:اختلال یادگیری اصطلاحی عام است که به گروهی ناهمگن از اختلالها اشاره دارد که به صورت مشکلات معنادار در اکتساب و کاربرد شنیدن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، استدلال یا تواناییهای ریاضی بروز میکند. این اختلالها ذاتی و درونی هستند، فرض بر این است که از اختلال در کارکرد سیستم اعصاب مرکزی ناشی میشوند و احتمال وقوع آنها در تمام دوران زندگی وجود دارد. مشکل در خودنظمدهی، ادراک اجتماعی و تعامل اجتماعی ممکن است با اختلال یادگیری همراه باشد ولی ایجادکنندهی آن نیست. اگرچه اختلال یادگیری ممکن است با سایر معلولیتها(برای مثال تفاوتهای فرهنگی، آموزش ناکافی یا نامناسب) همراه باشد ولی نتیجه این شرایط یا عوامل نمیباشد.جدیدترین تعریف اختلال یادگیری توسط مرکز ملی تحقیقات در اختلالهای یادگیری آمریکا (2007؛ به نقل از بهپژوه، 1391) به شرح زیر ارایه شده است:” اختلال یادگیری، عبارت است از یک اختلال عصبشناختی که تواناییهای مغز را در زمینهی دریافت، پردازش، ذخیره کردن، بازیابی و پاسخگویی به اطلاعات تحت تأثیر قرار میدهد”.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 38 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید