کار وزندگی
عصر کنونی که با دست آوردهای عظیم علمی همراه بوده و پیشرفتهای علمی آن بیدرنگ و در لحظه انجام میگیرید بدون شک اثرات مفیدي را در عرصههای گوناگونی مانند اجتماعی، فرهنگی و اقتصادي جامعه به همراه داشته است از طرفی دیگر كار که جزء جداییناپذیر زندگي انسانها بهحساب میآید موجی از فشارهای روحی، روانی و جسمانی را بر کارکنان سازمانها برای همسویی هر چه بیشتر با این پیشرفتها وارد آورده است. همهروزه شاهد آن هستیم که افراد، زمان زيادي از وقت خود را در سازمانها صرف کرده و خواستههای نامحدود سازماني، آن افراد را مجبور مینماید كه مدام در حال کارکرده باشند.
بهعلاوه افراد هنگامیکه در سازمانها مشغول به کار میشوند ممکن است علاوه بر پاداشهای بیرونی انگیزههای درونی نیز داشته و همین امر ممکن است موجب لذت بردن آنها از کار و درنتیجه عجین شدن و اعتیاد آنان به کارشان شود. که درنتیجه آن افزایش احتمال شکلگیری اعتياد به کار و صرف بخش قابلتوجهی از زمان روزانه براي انجام كار را شاهد هستیم بهطوریکه افراد زمان بسيار زيادي را بهطور دلخواه و داوطلبانه به فعالیتهای كاري اختصاص دهند، بدون آنکه به انداز ة مناسب و كافي به استراحت و تفريح پرداخته و زماني را به خانواده و دوستان اختصاص دهند؛ ازاینرو غالباً استرس زيادي را تجربه نموده و كارشان موجب مشكلات جسمي و رواني براي آنان میشود.با توجه به نقشی که نیروي انسانی دررسیدن به اهداف سازمانی ایفا میکند مطالعه رفتار افراد در سازمانها توجه بسیاري از متخصصان و پژوهشگران رفتار سازمانی را به خود جلب نموده است.
مدیریت منابع انسانی که یکی از کارکردهاي اساسی مدیریت بوده وظیفه سازماندهی، هدایت، هماهنگی و کنترل و …را بر عهده دارد بهطوریکه موجب افزایش رضایت کارکنان و همچنین برآورده شدن اهداف سازمان بهطور همزمان شده که درنهایت به برآوردن نیازها و انتظارات جامعه از سازمان میگردد.همچنین منابع انسانی که وجه مشترك تمام سازمانها هستند و ابداعات و ابتکارات آنان است که سازمانها را در راستای اهدافشان پیش میبرد و ازنظر متخصصان مدیریت، ارزش آنها بهمراتب از منابع فاقد حیات مانند سرمایه، زمین و تجهیزات مادي بیشتر میباشد.
بنابراین باید توجه ویژه به سازمانها یعنی همان کارکنان که سرمایههای اصلی سازمانها هستند نمود بهخصوص مشاغل کارکنان اقماری، کسانی که مجبور به زندگی کردن بهدوراز خانواده برای انجام وظایف کاری خود به مدتی نسبتاً طولانی میباشند بهطوریکه شغل آنان ازجمله مشاغلی است که باانگیزههای درونی بالایی همراه بوده و ممکن است موارد اعتیاد به کار را در افراد شاغل به این حرفه را با توجه به زمان بیشتری که در محل کار خود سپری میکنند بیشتر مشاهده کرد پس وجود هرگونه مشکل در کیفیت زندگی آنها میتواند بر عملکرد شغلی آنان و همچنین روابط خانوادگی آنان تأثیر گذاشته و حتی بر آینده تولیدات کشور نیز اثر منفی بگذارد. بنابراین بررسی وضعیت کیفیت زندگی این کارکنان ضروري است.
منبع
ابراهیمی،الهه(1393)، تاثیر اعتیاد به کار و بهداشت شغلی بر کیفیت زندگی کاری،پایان نامه کارشناسی ارشد،مدیریت دولتی،دانشگاه آزاداسلامی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید