چگونه یک زندگی دانشجویی ایدهآل داشته باشیم؟
چگونه یک زندگی دانشجویی ایدهآل داشته باشیم؟
راهکارهایی وجود دارند که به کارگیری آنها به شما کمک میکند تا بتوانید از زمان خود در دوران دانشجویی بیشترین بهره را برده و زندگی ایدهآلتری داشته باشید.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه گاهی اوقات میتواند باعث ایجاد احساس ناراحتی شود مثلا کارهای زیادی که باید انجام شود و نیاز به زمان و برنامهریزی مناسب دارد؛ اما اگر این نکات ساده را رعایت کنید، میتوانید یک تعادل آسان بین تمام کارها، لذت بردن از وقتی که با دوستانتان میگذرانید و انجام کارهایی را که دوست دارید، ایجاد کنید؛
۱. از خودتان مراقبت کنید
دانشگاه میتواند یک زمان هیجان انگیز مملو از تجربیات، دوستان و فرصتهای جدید باشد. همچنین میتواند طولانی، چالش برانگیز و استرس زا باشد، به ویژه هنگامی که کارها مطابق انتظارتان پیش نمیرود. در هر کجا که مشغول تحصیل هستید، اطمینان حاصل کنید که بهزیستی شما مقدم و محور است.
اگر سالم و شاد نباشید، نمیتوانید به طور مؤثر مطالعه کنید، هر چقدر هم که سعی کنید خود را متقاعد کنید که باید از اوقات خوب لذت ببرید، باز هم نمیتوانید؛ و اگر واقعا احساس خوشایندی ندارید، از دوستان، خانواده و عزیزان خود کمک بگیرید. اگر به حمایت اضافی نیاز دارید، احساسات خود را درک کرده و زود هنگام به آن رسیدگی کنید. هیچ مدرک دانشگاهی ارزش سوختن ندارد.
۲. زمان خود را مدیریت کنید
وقتی دانشگاه را شروع میکنید، سالهای تحصیلی میتواند مانند یک فضای تقریباً نامتناهی از زمانی که پیش روی شماست باشد، مثلا ممکن است شما از خود بپرسید: “چرا من هنوز باید سه سال دیگر برای ادامه تحصیل تلاش کنم؟ ”
یکی از مهمترین کارهایی که میتوانید از روز اول انجام دهید مبارزه با این احساس است و تشخیص اینکه کنترل زمان خود را در دست دارید. در مورد نحوه صرف آن، فعالانه و آگاهانه انتخاب کنید؛ و به جای گذراندن روزها در انزوا، سعی کنید دانشگاه را به عنوان یک فرآیند طولانی تصور کنید که در آن روزهای فردی بسیاری خواهید داشت؛ با انجام این کار، میتوانید روالها و عادتهای خوبی را شروع کنید که هرچند کوچک و ناچیز به نظر برسند، اما با گذشت زمان و در درازمدت بازخوردهای مثبت هنگفتی را میتوانید داشته باشید.
۳. سعی کنید برای هر هفته برنامه مشخصی داشته باشید
برای اینکه بدانید وقت خود را تحت کنترل دارید، میتوانید هر هفته از زمان خود را به دو قسمت مطالعه و زمانی برای خود تقسیم کنید. مثلا مطالعه و معاشرت، استراحت یا ورزش.
با خودتان نظم و انضباط داشته باشید، اگر چهار شب از هفته گذشته نبودهاید و درس نخواندهاید، آیا میتوانید سه شب دیگر را نیز توجیه کنید؟ مطمئنا در این میان میتوانید چند ساعتی را برای درس خواندن وقت بگذارید.
عکس این موضوع نیز صادق است، اگر تمام روز را مشغول مطالعه باشید و هیچ زمانی برای استراحت و تجدید قوا نداشته باشید، خیلی زود خسته شده و توان خود را از دست میدهید. هرگز از اینکه به خود استراحت میدهید، احساس بدی نداشته باشید؛ چرا که این کار سبب میشود از زمان خود بهتر استفاده کرده و مطالعهتان بازدهی بیشتری داشته باشد.
۴- تکنیکها و منابع خود را با هم مخلوط کنید
در دوران تحصیل خود از طیف گستردهای از رویکردها مانند مشاهده آموزشهای ویدئویی آنلاین، خواندن کتابهای درسی، گوش دادن به پادکستها، ساخت مرتب فلش کارتها، ترسیم نقشههای ذهنی و نوشتن یادداشت و فعالیتهای بسیار دیگری بهره ببرید.
این کار میتواند از چند جهت مفید باشد؛ نخست اینکه همواره مطالعه خواهید داشت، دوم اینکه در امتحانات به شما کمک میکند تا اطلاعات را از منابع متنوعی به یاد آورید و به دلیل آنکه از راههای مختلف استفاده میکنید دیگر درس خواندن برایتان کسل کننده نخواهد بود.
۵. مرزها را محو نکنید
بخش اساسی تعادل زمان مطالعه و زمانی که به خود اختصاص میدهید، این است که در واقع از اسلاتهای زمانی به روشی که مدنظر دارید استفاده کنید، نه اینکه آنها را به طور تصادفی هدر دهید. اگر یک صبح را برای درس خواندن اختصاص دادهاید، تلفن خود را کنار بگذارید، اعلانها را بر روی رایانه خود خاموش کنید و بدون حواس پرتی، به درستی و کارآمد مطالعه کنید.
از طرف دیگر، اگر تصمیم گرفتید که یک شب را به خودتان اختصاص دهید، حتماً در آرامش باشید و به هیچ چیز دیگر فکر نکیند؛ مثلا اگر مشغول تماشای یک فیلم هستید سعی کنید مانند زمان درس خواندن تمام حواستان روی فیلم متمرکز باشد و فقط خودتان را احساس کنید. تار کردن مرزهای این چنینی، ناکارآمدی و ناامیدی را به بار میآورد، زیرا به طور مداوم احساس خواهید کرد که واقعاً به چیزی نرسیدهاید
۶. سعی کنید به صورت گروهی مطالعه کنید
با دوستان خود به طور منظم جمع شوید، سعی کنید در فضای مطالعه خود امکاناتی از قبیل وایت برد، وعدههای غذایی مداوم و دسترسی خوب به اینترنت را داشته باشید. مباحث درسی را به نوبت انتخاب کرده و برای یکدیگر تجزیه و تحلیل کنید. تجربه نشان داده است این روش مطالعه بسیار موثر بوده و درصد ماندگاری در حافظه را افزایش میدهد.
۷. ورزش کنید و غذای سالم بخورید
این یک انتخاب شخصی است و انتخاب شما هرچه باشد، در مییابید که اگر بتوانید برای سوزاندن کالری، کاری در خارج از منزل با هوای تازه انجام دهید، مطالعه شما بازدهی بیشتری خواهد داشت.
به همین ترتیب غذا خوردن سالم میتواند موثر باشد؛ دانشگاه زمان بسیار خوبی برای کشف آشپز درونی شما و جایگزینی برخی از وعدههای غذایی سالم به جای غذاهای آماده آخر شبی است.
۸. زمانهای مطالعه کوتاه، اما متوالی داشته باشید
اگر واقعاً فکر میکنید میتوانید یک ساعت یا ۲۰ دقیقه در روز درس بخوانید، حتما این کار را انجام دهید، سعی کنید روزی یک ساعت مطالعه را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. مثلا هر روز صبح ۱۵ دقیقه از وقت خود را به مطالعه فلش کارتهای درسی اختصاص دهید و یا نیم ساعت قبل از شام به انجام تستهای آنلاین مشغول شوید. این زمانها بسیار کوتاه هستند، اما در طولانی مدت میتوانند نقش موثری در افزایش دانش شما داشته باشند.
منبع: سایت خبرنگاران جوان
26 بهمن 1398
شبکه پژوهشی بوبوک در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی خود از طریق راه های ارتباطی زیر پذیرای نظرات سازنده شما می باشد.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Telegram Channel: https://t.me/bobookir
Instagram:bobook.ir
Email: bobook.team@gmail.com
دیدگاهی بنویسید