ویژگی های روانی کار آفرینی چیست ؟
توماس بگلی” و ” دیوید بوید” در اواسط دهه 1980 میلادی، ادبیات مربوط به ویژگیهای روانی کارآفرینی را مورد بررسی قرار دادند، آنها نهایتاً پنج بعد را تشخیص دادند که عبارتاند از:
- نیاز دستیابی به موفقیت: طبق نظر ” مک کللند” در کارآفرینان نیاز به کسب موفقیت شدید است.
- مرکز کنترل: عقیده به این که افراد، بدبخت یا خوشبخت نیستند و هر کسی کنترل امور زندگی خود را در دست دارد. مدیران کارآفرین دوست دارند که فکر کنند، خودشان کنترل کارهایشان را در دست دارند.
- ریسک پذیری: به نظر میرسد، کارآفرینانی که دارای ریسک پذیری متوسطی هستند، از داراییهایشان درآمد بیشتری به دست میآورند تا افرادی که اصلاً ریسک پذیر نیستند؛ و یا اینکه ریسک پذیریشان از حد متعارف خارج است.
- تحمل ابهام: تا حدی تمام مدیران به پذیرش ابهام نیازمندند، چرا که بسیاری از تصمیمات باید با اطلاعات ناقص یا مبهم گرفته شود. ولی کارآفرینان با ابهام بیشتری روبه رو هستند، چرا که آنها کارهایی را برای اولین بار انجام میدهند و در کسب و کار خود ریسک پذیر هستند.
- رفتار نوع A: به معنای انگیزه انجام کارها در زمان کمتری است. بنیانگذاران و مدیران شرکتهای کوچک به داشتن رفتار نوعA تمایل بیشتری دارند تا دیگر مدیران.آنچه مسلم است، این است که کارآفرین به سخت کوشی، اعتماد به نفس، بهینه سازی و جرأت و جسارت در آغاز و ادامه یک فعالیت اقتصادی نیاز دارد.
منبع
بایی ،فهیمه (1394) ،رابطه هوش استراتژیک مدیران با توسعه سازمانی و رفتار کار آفرینانه در سازمانهای دولتی اداره کل امور تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران ،پایان نامه کارناسی ارشد مدیریت اجرایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ساری
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید