نشانه هاي اضطراب اينترنتي در دانشجويان
همانند تمامي انواع ديگر اضطراب،اضطراب اينترنتي نيز با علايمي چون: شکست در درس، از دست دادن علاقه به شرکت در کلاسها، فقدان انگيزش براي درس خواندن، اختصاص وقت ناکافي براي درس خواندن، مشکلات تفريحي و فوق برنامه، مشکلات ارتباطي با دوستان، عدم استفاده از اينترنت علي رغم استفادهها و پيامدهاي مثبت، کاهش در ميزان صرف وقت در اينترنت همراه است؛ از طرفي در عين حال که روابط افراد در جهان مجازي افزايش مييابد، در مقابل از روابط آنان در جهان واقعي کاسته ميشود و احتمال افت عملکرد آموزشي آنان نيز ميرود.
با اينکه اينترنت به خودي خود ابزاري بيطرف و خنثي است، چگونگي استفاده از آن مهم است؛ چنانچه استفاده از اينترنت متناسب و مثبت باشد، اين رسانه موجب توسعه جامعه خواهد شد، در غير اين صورت مشکلات عديدهاي را براي جامعه و افراد به بار خواهد آورد.بعبارت ديگر شبکه جهاني اينترنت يک شبکه اطلاعرساني سريع با منابع بيشمار است که استفاده نادرست و بيش از حد از آن در بين برخي افراد و غرق شدن در دنياي رايانه و جدا شدن از دنياي واقعي، فوايد اينترنت را به آسيب تبديل ميکند .
از اين رو نياز به شناخت علمي اين پديده در حال رشد در ايران با توجه به تبعات آن مخصوصاً در ميان قشر تحصيلکرده جامعه ضرورت بيشتري را ميطلبد. در چند دهه گذشته، رايانهها و بهخصوص اينترنت بخش اساسي از محيطهاي كاري و آموزشي محسوب شدهاند. بخش قابل توجهي از پژوهشها و نظريات به ارزيابي و مطالعه درباره چگونگي پذيرش و سازگاري دانشجويان و نيروي كار با رايانه و اينترنت و فناوري اطلاعرساني پرداختهاند و برخي از شواهد نشان ميدهند كه دانشجويان و كاركناني كه سابقه تجربي در استفاده از رايانه و اينترنت داشتهاند، تأثير قابل توجهي در كارآيي بالاي محيطهاي اينترنتي و رايانهاي دارند. رايانهها با دقت بسيار بالا عمليات متعدد منطقي و رياضي را انجام ميدهند و در نهايت حجم انبوهي از دادهها را در زمان واحد ذخيره و پردازش ميکنند. با توجه به اين مسائل است که مدعي هستيم در شرايط کنوني همه افراد بهويژه دانشجويان و فرهنگيان بايد با رايانه، اينترنت و کار با آنها آشنا بوده و اضطرابي نسبت به آنها نداشته باشند.
منبع
صادقي،محبوبه(1390)، تأثير دوره کارشناسي بر نگرش دانشجويان کتابداري و اطلاعرساني دانشگاهها،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی عمومی،دانشگاه اصفهان
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید