مقالهی پیشرفت تحصیلی
موضوع شیوههای جلوگیری از افت تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان و پیشرفت آموزشی آنها به منظور کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری و کارایی نظام آموزشی در سه دهه اخیر به یکی از مهمترین مباحث نظام آموزشی ما تبدیل شدهاست. به عبارتی در حال حاضر همهی مسئولان نظام آموزشی و بسیاری از اولیا و دانشآموزان به نحوی با این معضل درگیر هستند که تحقیقاتی که پژوهشگران انجام دادهاند یا هماکنون نیز انجام میدهند و بحثهای فراوانی را که روانشناسان، مشاوران متخصصان تعلیم و تربیت در این راستا دارند صرفاً به همین جهت است که شاید با شناخت مسئله و کشف راههای اساسی ریشهی این معضل را برای همیشه بخشکانند و از بین ببرند.
از دیرباز مسئلهی از بین بردن افت آموزشی یا پیشرفت تحصیلی مورد بحث و تفحص متخصصان تعلیم و تربیت بوده و همواره در پی آن پیشنهادات، راهکارها و سیاستهایی به همین منظور وجود داشته تا بتوانند جلوی این معضل فرهنگی را گرفته و استفادهی بهینه از امکانات مالی و منابع محدود کشور به عمل آید تا شاید برای همیشه این مشکل اساسی آموزشی زدوده شود و دیگر شاهد حیف و میل شدن بودجههای نظام آموزشی خود نباشیم.
موضوع جلوگیری از افت تحصیلی یا کوشش در جهت پیشرفت تحصیلی بالنفسه از اهمیت ویژهای برخوردار است و همواره مورد توجه تمامی مسئولان نظام آموزشی قرار گرفته است و سعی و تلاش دارد بتواند با بسیج نیروهای کارا و کارآمد سطح علمی و فرهنگی افراد را ارتقاء داده و مراکز و مؤسسات صنعتی، علمی و تجاری جامعه را از وجود متخصصان آگاه و توانمند بهرهمند ساخت. از این جهت سعی و تلاش همهی ما این بوده که در یاری رساندن به این هدف ارشمند تا جایی که میتوانیم در این راه خود را مسئول دانسته و تلاش بسیار ناچیز ولو در ارائهی یک راهکار کوچک انجام داده یا با یادآوری و انجام و اجراء شیوهها و برنامههای خاص آموزشی راه رسیدن به این هدف را تسهیل بخشیم.
در مورد افت و پیشرفت در تحصیل نقش و وجود دو عامل را نمیتوان نادیده گرفت:
- محیط آموزشی: مناسب و غنیبودن محیط آموزشی میتواند در بازدهی و کارآیی فرآیند آموزشی بسیار مفید واقع شود و با سیاستها و شیوههای درست آموزشی و علمی همانند برگزاری کلاسهای آموزشی و برپایی کلاسهای تقویتی در جهت رفع مشکلات درسی و علمی دانشآموزان گاهی مؤثر برای بهبود و ارتقاء نظام آموزشی است.
- مدیریت واحد آموزشی: نقش مدیریت یا هدایتکننده جریان آموزش که خود از اهمیت خاصی برخوردار است میتواند با ایجاد انگیزه قوی در بین کلیه کارکنان با روشهایی نظیر:
- مشارکت افراد در امر تصمیمگیری
- جلب اعتماد متقابل بین اعضای یک واحد آموزشی
- قراردادن اطلاعات صحیح در ارتباط با وظایف خود
- توجه به رفاه فردی و گروهی اعضا و همچنین به خواستههای معقول آنها
- ارتقاء فکر تعلیق و دلبستگی به همهی اعضا نسبت به آن واحد آموزشی، راه رسیدن به هدفهای نظام تعلیم و تربیت را هموار ساخته و از افت تحصیلی جلوگیری میکند.
منبع
کریمی،الهام(1391)،تأثيرشادكامي برروي پيشرفت تحصيلي دانشجويان، پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی عمومی،دانشگاه پیام نور
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید