مفهومشناسی کارآفرینی
بیش از نیم قرن است که کارآفرینی بهعنوان یک حوزه علمی مورد توجه دانشگاههای معتبر دنیا مانند هاروارد، بابسون، ام آی تی، سیاستگزاران و برنامهریزان سازمانها و نهادهای بینالمللی از جمله سازمان بینالمللی کار و بانک جهانی بودهاست. اما در سالهای اخیر توسعه کارآفرینی بهعنوان پارادایم نوین توسعه، پارادایم سازمان و مدیریت مورد توجه بسیاری از کشورهای نهتنها توسعه یافته بلکه جوامع در حال توسعه قرار گرفتهاست. امروزه توسعه کارآفرینی به کاربردیترین و عملیترین استراتژی توسعه و پیشرفت جوامع توسعه یافته و در حال توسعه تبدیل شدهاست. طی سالهای اخیر بسیاری از کشورهای در حال توسعه کارآفرینی و فعالیتهای کارآفرینانه در سطوح مختلف جامعه اعم از خانواده، محله، شهر و روستا را هدف خود قرار داده اند.دامنه تاثیرات کارآفرینی بر جامعه بسیار وسیع است، از تغییر در ارزشهای اجتماعی تا رشد شتابان اقتصادی. محققین تغییرات مختلفی را که رواج فرهنگ کارآفرینی در یک جامعه ایجاد میکند بررسی کرده و آثار آن را از دیدگاههای متفاوت مورد بحث قرار دادهاند.برخی از تاثیرات ذکر شده عبارتند از:
- ایجاد ثروت
- اشتغالزایی
- ایجاد و توسعه فنآوری
- ترغیب و تشویق سرمایهگذاری
- شناخت، ایجاد و گسترش بازارهای جدید
- افزایش رفاه
- ساماندهی و استفاده اثربخش از منابع
کارآفرین در زبان فرانسه ابتدا به کسی اطلاق میشد که گروه موزیک یا دیگر فعالیتهای تفریحی و سرگرمکننده را ساماندهی میکرد. سپس در اوایل قرن شانزدهم میلادی این مفهوم برای کسانی بهکار برده شد که به مأموریتهای نظامی اعزام میشدند. به تدریج این واژه در قرن هفدهم کاربرد بیشتری پیدا کرد و فعالیتهای مهندسی، همچون امور ساختمانی را شامل شد. با شروع قرن هجدهم این اصطلاح برای فعالیتهای اقتصادی نیز بهکار گرفته شد. در این قالب مفهوم کارآفرین، بیش از چهار قرن مسیر تکاملی خود را پیمود. از این زمان به بعد بودکه واژه کارآفرین برای فعالیتهای متنوع و در قالب دیدگاههای مختلف مطرح شد.کارآفرینی واژهای است نو که از معنی کلمهاش نمیتوان به مفهوم واقعی آن پیبرد. این واژه به جای کلمه Entrepreneurship بهکار میرود که در اصل از کلمه فرانسوی Enterprender بهمعنای متعهد شدن نشأت گرفتهاست.
منبع
رحمانی ، سارا (1391) ، بررسی تاثیر خود کارامدی کار آفرینانه بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیرت و حساب د اری دانشکده علامه طباطبایی ، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت کار آفرینی ،دانشگاه علامه طباطبایی
دیدگاهی بنویسید