مزایای مهارت

از مهم ترين مزاياي مهارت هاي ارتباطي عبارتند از :

کنترل کارمندان:
کنترل کارمندان نیازمند ارتباط پایدار و موثر است. اگر نتوانید با افراد زیردستتان رابطه برقرار کنید، توانایی شما در مدیریت محدود خواهد شد و روحیه ی کارکنان را از بین خواهد برد. نیاز به برقراری ارتباط به طور صحیح در زمانهای مامور کردن، تشویق کردن، درک کردن کارمندان و آموزش دادن به آنها الزامی است.
ارتباط خوب با کارمندان، به شما فرصت می دهد بتوانید آنها را ترغیب و تشویق کنید و انگیزه ی لازم برای کار را به آنها بدهید. داشتن مهارت برقراری ارتباط صحیح، از شما مدیری بهتر و کامل تر می سازد .

برخورد با افراد خارج از سازمان  :
چه برای یک شرکت کار کنید یا یک سازمان یا اداره ی دولتی، باید با افرادی خارج از آن شرکت یا سازمان از طریق تلفن ارتباط برقرار کنید. داشتن مهارتهای برقراری رابطه، باعث می شود بتوانید در چنین موقعیتی هم خود و شرکتتان را به بهترین شکل به طرف مورد نظر نشان دهید، از اینرو تاثیرگذاری شما دو برابر اهمیت پیدا می کند، اول به خاطر تصویری که از شرکت یا سازمان محل کار خود به آنها نشان می دهید، دوم به خاطر پیشرفت کاری خودتان  .
ایجاد اعتماد به نفس :
با پیشرفت مهارتهای ارتباطیتان، خواهید دید که اعتماد به نفستان نیز رو به افزایش است، از این رو تقویت مهارتهای ارتباطی می تواند جزء استراتژی های طولانی مدت شما برای رسیدن به موفقیت باشد. بهتر است بدانید که ارتقاء مهارتهای ارتباطی در جنبه های مختلف زندگی شما، فواید و منافع متعدد دیگری نیز دارد  .

سازمان به عنوان یک نهاد اجتماعی به دلیل اهداف بنیانی فراتر از ارتباطات روزمره، نوعی ارتباطات سازمانی بین افراد برقرار می کند. بدیهی است که در این زمینه ارتباطات و چگونگی جهت گیري آنها به سمت اهداف سازمانی از نکات ضروري مورد توجه مدیران است. مدیران نیز دریافته اند که ارتباط مؤثر با منابع انسانی و درك انگیزه هاي ارتباطی کارکنان در توفیق آنان براي دستیابی به اهداف طراحی شده سازمان عامل مؤثري است . بر این اساس مدیران سطوح مختلف، مسئول ایجاد ارتباطات صحیح در سازمان هستند، بنابراین باید از کم و کیف فرایند ارتباطی آگاه باشند و نحوه برقراري ارتباطات مؤثر را بدانند .

يكي از حوزه هاي ارتباطات داخلي سازمان ، ارتباطات مديران و كاركنان است. از نظر مديران ارشد سازمانها پس از بهره وري ، برپايي راههايي براي ارتباط با كاركنان يكي از اولويتهاي اموركاركنان و منابع انساني به شمار مي آيد . بهتر كردن ارتباط ميان كاركنان ، يك روش اثر بخش و كارآمد براي بهبود بهره وري شناخته شده است . ارتباط مي تواند انتقال انديشه ها ي كاركنان را در راستاي بهتر شدن فراورده ها و دگرگونيها ي سازماني آسان سازد و در همان حال احساس مشاركت كاركنان را در كار افزايش دهد و آنان را در نظارت بر كار خود هدايت كند .

ارتباطات به دو دليل براي مديران حائز اهميت مي باشد :

  • ارتباطات فرايندي است كه مديران با استفاده از آن وظايف برنامه ريزي ، سازماندهي ، رهبري ، هماهنگي و كنترل را انجام مي دهند .
  • ارتباط فعاليتي است كه مديران ، بيشتر وقت خود را به آن اختصاص ميدهند زيرا فرايند ارتباط به مديران اين امكان را ميدهد تا مسئوليتهاي خود را به انجام رسانند .

اهميت ارتباطات مناسب را يكي از مديران اجرايي قديمي به بهترين شكل خلاصه كرده و چنين اظهار ميدارد كه مفهوم بهترين برنامه ها بي معني است مگر اينكه همه از آن آگاهي داشته باشند و براي كسب اهداف آن دست به دست هم دهند .

منبع

زارع،ابراهیم(1392)، رابطه بين هوش هيجاني ومهارتهاي ارتباطي با عملكرد شغلي،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی صنعتی،دانشگاه آزاداسلامی

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

0