عوامل یادگیری

اضطراب فوبیک: ممکن است از راه الگو سازی مستقیم از والدین به کودک منتقل شود. اگر یکی از والدین ترسو باشد، احتمال بیشتری  هست که کودک دچار انطباق فوبیک به موقعیت‌های تازه خصوصاً محیط مدرسه گردد. بعضی از والدین به نظر می رسد با محافظت بیش از حد آنان از خطرات مورد انتظار یا مبالغه در معرفی خطرات، اضطراب را به آنان می‌آموزند. مثلاً پدر و مادری که به هنگام رعد و برق در اتاق از ترس دولا می‌شوند به کودک می‌آموزند که همان کار را بکند. پدر و مادری که از موش و حشرات می‌ترسند عاطفه ترس را به کودک خود منتقل می‌سازند. برعکس، پدر و مادری که هنگام اولین نگرانی فوبیک کودک از حیوانات، شدیداً بر او خشم می‌گذارند ممکن است از راه ابراز خشم بسیار شدید خود موجب پیدایش ترس فوبیک در او گردند.

عوامل ژنتیک

مجموعه مزاجی مهارشدگی رفتاری، شرمگینی مفرط، میل به کناره گیری از موقعیت‌های نا آشنا و اضطراب جدایی همه احتمالاً دارای یک سهم ژنتیک می‌باشد. مطالعات خانوادگی نشان داده‌اند که فرزندان بیولوژیک والدین مبتلا به اختلال اضطراب بیشتر در معرض ابتلا به اضطراب جدایی داشته باشند. اختلال اضطراب جدایی و افسردگی در دوران کودکی همپوشی پیدا می‌کنند و بعضی از متخصصین اختلال اضطراب جدایی را یکی از ویژگی‌های اختلال افسردگی می‌دانند.

منبع

سهرابی،عزیزاله(1392)،پیش بینی اضطراب امتحان برحسب اضطراب جدایی وسبک دلبستگی دانش آموزان ،پایان نامه کارشناسی ارشد،علوم تربیتی، دانشگاه آزاداسلامی هرمزگان

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0