سرمایه اولیه
تعریف مفهومی سرمایه: سرمایه، در علم اقتصاد، عبارت است از حق یا علاقه صاحبان یک موسسه نسبت به دارایی موسسه مذکور. این مبلغ از کم کردن بدهیهای موسسه از جمع دارایی آن بدست میآید. به عبارت دیگر پس از پرداخت تمام بدهیها و تعهدات یک موسسه آنچه از دارایی باقی میماند متعلق به صاحب یا صاحبان موسسه است.
سرمایه از مهم ترین عوامل تجارت بوده و بزرگ ترین وسیله جلب منفعت است. هر شرکت باید دارای سرمایه باشد، تا بتواند نتیجه ای از عملیات خود که تجارت است برده و منتفع شود. اهمیت شرکت های تجارتی را از سرمایه آنها می توان درک کرد. تحولات پيچيده و سريع چند دهه ي اخير و نيز شتاب گيري روند جهاني شدن موجب شده است تا جوامع گوناگون تلاش كنند بيش از پيش خود را براي پذيرش تحول آماده كنند. برپايي و فعال نگهداشتن شركت هاي بزرگ، تاچند دهه ي پيش به عنوان يك مزيت اقتصادي تلقي مي شد و چنين استدلال مي شد كه هرچه اين شركت ها بزرگ تر باشند، اقتصاد پوياتر و قدرتمندتر مي شود. با مراجعه به تحقيقات و متون دانشگاهي مشاهده مي شود كه عمده ترين دلايل ناكامي شركت ها فقدان يا عدم كفايت سرمايه گذاري و تأمين مالي نامناسب و ناكافي آنان است. بنابراين، ممكن است ضعفهاي موجود منجر به سرمايهگذاري نامناسبي شود كه ادامهي بقاء و حيات شركت را تهديد كند. ساختار سرمايهي نامناسب براي هر شركتي و يا به طور خاص در مورد شركتهاي كوچك همهي زمينههاي فعاليت يك شركت را تحت تاثير قرار ميدهد و ميتواند منجر به بروز مسايلي نظير عدم كارايي در بازاريابي محصولات، عدم كارآمدی و ناتواني در بكارگيري مناسب نيروي انسانی و موارد مشابه شود.
اهمیت سرمایه بیشتر مورد نظر معامله کنندگان با شرکت است و اشخاص با ملاحظه اعتبار و میزان سرمایه شرکت، قرارداد منعقد و یا معامله انجام می دهند. به این جهت هر شرکت باید در هر گونه اسناد و صورت حساب و اعلانات و نشریات و غیره که به طور خطی یا چاپی صادر یا منتشر می نماید میزان سرمایه خود و آن قسمتی که تأدیه شده است صریحاً قید کند. ون آئوكين ، معتقد است سرمايهگذاري مناسب و كافي در شركتها به آنها اين امكان را ميدهد تا بتوانند منابع ضروري را تحصيل كنند. وي اهميت تحصيل منابع را با موفقيت شركتها در بازار مرتبط ميداند و ميگويد به اين طريق شركتها ميتوانند فرصتهاي بازار را با موفقيت دنبال كنند و از مزيتهاي فعاليت در بازار بهرهمند شوند. کسار ، معتقد است اندازه ي شرکت ها در بدو شروع با سهم بدهی آنها در ساختار سرمایه شان ارتباط مستقیم دارد . موديگلياني و ميلر، بیان می کنند که اندازه ي شرکت بر ساختار سرمایه تأثیری ندارد. اما، محققان زیادی معتقدند بین اندازه ي شرکت ها و ساختار مالی آنها رابطه وجود دارد .چیتندن و همکاران ، معتقد هستند تئوری مزبور در مورد شرکت های کوچک در مقایسه با شرکت های بزرگ کاربرد بیشتری دارد. زیرا، هزینه های تامین مالی برون سازمانی برای شرکت های کوچک بیشتر است و این موضوع ترجیحات و اولویت های این شرکت ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
بون و همکاران و برادلی و همکاران ، در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که شرکت های فعال در بخش های دارویی، الکترونیک، غذایی و ابزارآلات از اهرم نسبتاً پایینی برخوردارند، در حالی که شرکت های فعال در بخش های سیمان، کاشی و سرامیک، کاغذ و آهن آلات از اهرم نسبتاً بالایی برخوردارند. به اعتقاد دولینگر، منابع تامین مالی و سرمایه واحدهای تجاری، به چرخه ي عمر شرکت ها و دوران عمر شرکت ها بستگی داشته و اینکه شرکت در مرحله ي بلوغ یا رشد قرار گرفته است، نيز بر روی این موضوع موثر است .مدهوشی و تاری ، مقاله ای تحت عنوان «تأثير سرمايه اوليه در بقای شرکتهاي توليدي کوچک ومتوسط در ايران» ارائه دادند. یافته های این مطالعه نشان داد که بين سرمايه اوليه و بقاي شرکتهاي توليدي کوچک و متوسط رابطه مثبتي وجود دارد.
کوک ، سرمایه اولیه لازم برای احداث یک بنگاه را عامل تعیین کننده و مهم در خروج یک بنگاه می داند. همچنین بیان می کند که الزامات موجود هنگام شروع مانع عملکرد مناسب بنگاه می شود.فیض پور و موبد، در تحقیقی به بررسی توقف بنگاه های صنعتی و عوامل مؤثر بر آن پرداختند. این مطالعه بر روی منابع کوچک و متوسط استان یزد صورت گرفت. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر اندازه، سرمایه اولیه، گروه صنعت و مکان استقرار بنگاه بر توقف فعالیت های بنگاه های صنعتی است. نتایج بدست آمده نشان داده است که بین مکان و سرمایه اولیه و توقف بنگاه رابطه معنی داری وجود ندارد.
منبع
رضایی،فائقه(1392)، تأثیر ویژگیهای صنعت و شرکت بر بقای شرکت ها،پایان نامه کارشناسی ارشد،مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید