رشد و تحول ميل جنسي از نظر اسلام
ميل جنسي همچون اميال فطري ديگر انسان،از آغاز تولد كودك در او وجود دارد و متناسب با رشد انسان متحول و شكوفا ميشود. بررسي آيههاي قرآن، سير و تحول غريزه جنسي را در طي سه مرحله روشن ميسازد:
- مرحله اول: تولد تا سن شش سالگي (سن پيش از دبستان)
- مرحله دوم: شش سالگي تا بلوغ (سن آموزشگاهي)
- مرحله سوم: بلوغ و پس از آن
مرحله اول تولد تا شش سالگي: با توجه به احاديثي كه در اين زمينه وجود دارد، روشن ميشود كه روابط جنسي والدين در رشد جنسي كودكان نقش مهمي ايفا ميكند. كودك هر عمل يا سخني را از والدين به عنوان الگو ياد ميگيرد و آن را تكرار ميكند. در اين سن بسياري از كودكان از اعمال و گفتار تقليد ميكنند و با والدين خود همانند سازي مينمايند، با آلت جنسي خود بازي ميكنند و ميخواهند جنسيت خود را شناخته و از تفاوتهاي جنسي مذكر و مونث آگاه شوند. در اين مرحله، هر پسر يا دختري بطور حتم از جنسيت خود آگاه ميشود و در پايان اين مرحله نقش جنسي خود را بايد ايفا نمايدوازاينجاواردمرحله دوم رشدجنسي خويش ميشود.
مرحله دوم شش سالگي تا بلوغ: در اين مرحله، پسران و دختران نقش جنسي خود را بخوبي دريافته، انتظاري را كه ديگران ازآنهادراجراي نقش مردانه يا زنانه دارند، برآورده ميسازند.دراين مرحله اسلام بمنظورپيشگيري ازانحرافها يكسري دستورالعملها دارداز جمله رعايت كردن برخوردهاي پسرودختر جداكردن مكان خواب كودك ازوالدين ميباشد.
مرحله سوم بلوغ: ميتوان ويژگي اصلي بلوغ را در پسران احتلام و انزال، و در دختران عادت ماهيانه ذكر كرد. يك نشانه ديگر كه در فتاواي مشهور شيعه علامت بلوغ شمرده ميشود رسيدن به پايان 15 سالگي براي پسران و نه سالگي براي دختران؛طبق برخي فتواها پايان 13 سالگي ميباشد.
قرآن كريم،ازنشانههاي وجودخداوندراآفرينش زن ومرد براي يكديگروايجادمهرباني وآرامش رواني آنهامعرفي كرده است: ازآيه هاو نشانه هاي خداونداينست كه ازخودشماهمسراني آفريد تا در كنارآنهاآرامش خاطر پيداكنيد،ميان شما و همسرانتان مودت و رحمت قرار داد(سوره روم، آيه 21).
با توجه به آيه فوق، درازدواج و تشكيل خانواده سه هدف عمده مطرح است:
- ارضاي صحيح غريزه جنسي
- آرامش روانی
- حصول مودت و مهرباني
با توجه به اهداف فوق اسلام واپس زدن غريزه جنسي را جايز نشمرده و اساساً شهوت جنسي را زشت و پليد ندانسته، بلكه سعي كرده است كه با تدابير خاصي محبت عميق و صميمي ميان زن و شوهرراهرچه بيشتر محكم واستوار گرداند. پيامبرازدواج راسنت خويش معرفي كرده وفرموده است: ازدواج سنت وشيوه من است هركس فطرت مرادوست دارد بايد سنت مرا بجا آورد.دراسلام ازدواج پيوندي است كه براساس ايمان به خدا ميان زن و شوهر برقرار ميشود و هرچه روابط ميان دو همسر با محبت بيشتر باشد، ايمان آنها هم افزايش خواهد يافت. علاوه بر استحكام ايمان، فوايد و آثاري در ازدواج نهفته است كه به برخي از آنها اشاره ميكنيم:
- توليد مثل و ادامه نسل و بقاي نوع بشر
- دور ماندن از انحرافات جنسي .
منبع
رحیمی،الهام(1388)،تأثير آموزش شناختي رفتاري بر دانش، نگرش و اعتماد به نفس ،پایان نامه کارشناسی ارشد،راهنمایی ومشاوره،دانشگاه آزاداسلامی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید