راه حل مبتنی بر فناوری اطلاعات
از جمله ابزارهای نوین ردیابی کالا و کنترل موجودی در مدیریت زنجیره تأمین میتوان به بارکد و RFID (شناسایی بسامد رادیویی) اشاره کرد. ((RFID برای خواندن اطلاعات از امواج رادیویی استفاده میکند. بدین ترتیب که تراشههای ریزی بر روی برچسبهای کالاها قرار میگیرند که توانایی ارسال امواج رادیویی را دارا هستند و اطلاعاتی در مورد ابعاد مختلف کالا ارسال مینمایند. مزایایی که این تکنولوژی برای زنجیره تأمین دارد عبارتند از:
- حذف هزینه های انتقال مجدد محصولات به دلیل جابه جایی اشتباه پالتها که در گذشته وجود داشت.
- حذف هزینه جابهجایی مجدد محصول و برگشت آن به کارخانه به دلیل ارسال اشتباه برای مشتری.
- کاهش هزینه نفر – ساعت مورد نیاز برای انبارگردانی.
- بهبود رضایت مشتری به دلیل ارائه اطلاعات دقیق در مورد وضعیت فعلی سفارشات.
- افزایش سرعت پیگیری کالاها
- افزایش کارایی زنجیره تأمین از طریق شفافیت بیشتر و تسریع بخشیدن در فرایندها.
حمل و نقل:یکی دیگر از کاربردهای فناوری اطلاعات در حمل و نقل و استفاده از نرمافزارهایی برای تعیین مناسب مسیر بر اساس مکان مشتریان، اندازه سفارش، زمانهای تحویل مطلوب و اطلاعات مربوط به زیرساختهای حمل و نقل، فاصلهها و ظرفیت وسیله حمل ونقل است
بازاریابی: گسترش بازار و دسترسی به گستره وسیعتری از بازارها، معرفی و تبلیغ محصولات جدید به مشتریان در سراسر دنیا، امروزه بوسیله اینترنت و شبکه جهانی با هزینه پائین و کارایی بالا برای زنجیره های تأمین امکانپذیر شده است.
قیمت گذاری : وقتی خرید و فروش از طریق اینترنت انجام میشود، تغییر در قیمتها آسان تر بوده و به صورت روزانه میتوان قیمتها را بروزرسانی کرد. هزینه صرفشده برای جستجوی کالا توسط مشتری کاهش مییابد و به راحتی محصولات شرکت و رقبا را میتواند جستجو نماید.
توزیع : طراحی وب سایت برای فروش مستقیم محصولات به مصرفکننده نهایی بر کارآمدی فرایند توزیع و کاهش هزینه ها با حذف واسطهها افزوده است.
یکپارچه سازی زنجیره تأمین:پروفسور هاولی و سیونجین چهار محور کلیدی مربوط به اثر تجارت الکترونیک بر یکپارچگی زنجیره تأمین را تشریح نمودند. كه وجه مشترک این موارد ایجاد راههای جدید جهت هدایت کسب و کار است. این چهار حوزه عبارتند از:
یکپارچه سازی اطلاعات:به معنای توانایی به اشتراک گذاشتن اطلاعات مرتبط بین شرکتهای یک زنجیره تأمین است. كه شامل دادهها، مانند سوابق فروش و پیشبینیهای تقاضا، وضیت موجودی، زمانبندی های تولید، ظرفیتهای تولید، تبلیغ و زمانبندیهای حمل و نقل است. این دادهها باید به صورت لحظهای و به موقع از طریق اینترنت در اختیار افرادی که به آنها نیاز دارند، قرار داده شود.
همزمان سازی برنامهریزی:به مشارکت توام شرکتهای یک زنجیره تأمین در پیشبینی تقاضا و زمانبندی دوباره تأمین موجودی اشاره دارد. این مورد طراحی و توسعه محصول و ارائه محصولات جدید به بازار به شکل مشارکتی را نیز شامل میباشد.
هماهنگ سازی جریان کار:این مرحله قدم بعدی پس از همزمانسازی برنامه ریزی است. سادهسازی و خودکار نمودن فعالیتهای دائمی کسب و کار(تجارت) در بین شرکتهای یک زنجیره تأمین، مربوط به این مرحله میباشد. این مورد فعالیتهایی مانند خرید و طراحی محصول را شامل میشود.
منبع
طاهرپور ،نگین (1393) ، بررسی تآثیر تواناییهای فناوری اطلاعاتی و عملیاتی و مدیریتی در چابکی زنجیره ی تأمین( صنایع لبنی شهر کرمانشاه) ، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید