تمایز بین افراد خوش بین و بدبین
مطالعه بر روی بیش از نیم میلیون کودک و بزرگسال در مدت 20 سال نشان میدهد که افراد خوش بین در سه حوزه با افراد بدبین تفاوت چشم گیر دارند:
- افراد خوش بین کمتر به بیماری های روانی مانند افسردگی و اضطراب مبتلا می شوند و در واقع، مهم ترین عارضه بدبینی افسردگی است. بنابراین، میتوان با ایجاد خوش بینی در افراد بزرگسال، افسردگی را در آنان کاهش داد و با آموزش آن به کودکان، آنان را در برابر افسردگی ایمن سازی کرد.
- افراد خوشبین در مدرسه، کار و زمین ورزش موفق تر از افراد بدبین هستند. افراد بدبین با تمرکز بر موانع و محدودیت ها، فرصت ها، توانمندی ها و امکانات را نمی بینند. در نتیجه، به موفقیت دست نمی یابند.
- افراد خوش بین سلامت جسمانی بیشتری نسبت به افراد بدبین دارند. کاتری و همکاران(1999) تأثیر خوش بینی، بدبینی و اضطراب را بر سطوح فشار خون و سطح خلق مورد پژوهش قرار دادند. نتایج نشان داد که افراد بدبین سطوح بالاتری از بیماری فشار خون را دارند و احساس منفی تری نسبت به افراد خوشبین نشان میدهند. در مطالع های دیگر، کاسیدی (2000) نشان می دهد که خوش بینی نقش میانجی را در اثرگذاری متغیرهای خانوادگی بر سلامت جسمانی و بهزیستی روانی، ایفا میکند.
منبع
تعجبی، محمود(1395)، الگوی علّی احساس عدالت سازمانی با درگیری شغلی؛ آزمون نقش میانجی هویت سازمانی و خوش بینی، پایان نامه دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه ارومیه.
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید