انواع مواد مخدر و اثرات جسمی و روانی آنها
انواع مواد مخدر به شرح زیر است:
تریاک: از گیاه خشخاش بدست میآید منشأ هروئین، کدئین و مرفین نیز از همین ماده است. سوخته تریاک و شیره از اشکال دیگر تریاک میباشد. روشهای مصرف آن عبارتند از:
- تدخین که با استفاده از ابزارهای مختلف نظیر وافور، چپق، نگاری (مخصوص تدخین شیره)، قلیان دستساز (قلقلی) و سیخ و سنگ انجام میشود،
- خوردن که شامل حل کردن در آب و چای، مکیدن و بمبی است،
- تزریق که مخصوص معتادین بیبضاعت است .
مرفین: از تریاک گرفته میشود و به دو صورت مایع و پودر بوده و در جوامع صنعتی بیشتر توسط جوانان استفاده میشود:
- هروئین: یکی از مشتقات نیمهمصنوعی مرفین است، اما اثرش سه برابر مرفین است. روشهای مصرف آن عبارتند از:
- تدخین،
- انفیه (دماغی)،
- تزریق
- کوکائین: از گیاه مصنوعی گرفته میشود. اثرات جسمی آن کم است در حالیکه از نظر روانی اثرش از هروئین بیشتر است.
- ال- اس- دی: اعتیاد جسمانی ندارد ولی اثرات مغزی و روانی دارد. به همین دلیل زیانبخش است و اعتیاد روانی میآورد. در آمریکا بیشتر از سایر کشورها رواج دارد.
- آمفتامینها: محرک و اعتیاد آورند و اغلب بوسیله پزشکان به بیماران تجویز میگردند و چون سیستم عصبی مرکزی را تحریک میکنند، بیشتر به وسیله رانندگان بیابانی و کارگران شبکار و دانشجویان مصرف میشوند.
- ماریجوانا و حشیش: هر دو از گیاه خودرو شاهدانه گرفته میشوند و اعتیاد جسمانی ندارند ولی اعتیاد روانی میآورند، به همین جهت مضرند و اثرات مغزی ناگواری دارند. اغلب بصورت سیگار مصرف میشوند.
- آرامبخشها: اگر به مقدار زیاد و به مدت طولانی مصرف شوند، اعتیادآورند. متأسفانه امروزه در جوامع صنعتی به صورت حلال مشکلات درآمدهاند.
مواد استنشاقی: شامل انواع حلالها، چسبها، رنگهای اسپری، مواد پاککننده، بنزین و … میباشند. استنشاق این مواد از طریق بطری، قوطی، پارچه و دستمال آغشته به مواد یا اسپری صورت میگیرد .
منبع
شایی آرانی،سهیلا(1392)، سازگاری زناشویی توسط رضایت جنسی و باورهای ارتباطی ناکارآمد زوجین معتاد، پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی بالینی،دانشکده علوم تربیتی وروانشناسی شیراز
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید