<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری نوآوری  فناورانه</span>
تاریخ انتشار:
8 آوریل 2022
دسته بندی:

نوآوری :بطور سنتی دو گروه مجزا که به دنبال یافتن منابع نوآوری هستند، وجود داشته است. این خط جدا کننده توسط جریان­های متفاوتی از پژوهش­های علم و فناوری بعنوان المان کلیدی برای تولید، انتشار و بهره‌برداری از نوآوری شناخته می­شود، تعیین می­شود. برای سال­ها پژوهش­گران نوآوری، تمایل داشته­اند که خود را در یکی از این دو گروه قرار دهند. در یک طرف خط، مدل خطی نوآوری تحقیق بر روی سرریز دانش  وجود دارد که به نوآوری از دیدگاه علمی و فنی نگاه می­کنند. این دیدگاه منجر به استفاده از تحقیق و توسعه (R&D)، پتنت، هزینه­های  فناوری اطلاعات، و سطح آموزش نیروی کار و همچنین عوامل کلیدی پشت ایجاد و جذب نوآوری بعنوان شاخص و نمایند، شده است. پژوهشگران دیگر در مقابل عمیقاً درباره ارتباط تحقیق و توسعه، پتنت و هزینه­های فناوری اطلاعات بعنوان منبع نوآوری مرتبط با شرکت­ها شک دارند (P. Cooke, 2001). این پژوهشگران در طرف دیگر خط تمایل دارند که بیشترین تمرکز را بر روی نهادها، ارتباطات، شبکه­ها و روابط غیر رسمی که تولید و تبادل دانش را تسهیل می­کنند، بگذارند. این جریان تحت عناوین مختلفی در حال رشد است. مناطق یادگیرنده (Morgan, 1997)، نظام­های نوآوری منطقه­ای نوآوری را بعنوان پدیده منطقه­ای که توسط شرایط نهادی و اجتماعی موجود در منطقه تعیین می­شود، در نظر می­گیرند.

تعدادی از پژوهشگران سعی نموده­اند که بین شکاف­های موجود در رویکردهای خطی برای نوآوری ارتباط برقرار کنند و آن­ها را با نهادها و ارتباط­ها، معمولاً با قرار دادن جذب دانش خارجی در قلب فرآیند نوآوری، در نظر بگیرند. برای مثال (von Hippel, 1976) به بررسی این پرداخت که چگونه ارتباط با مصرف کنندگان و تأمین­کنندگان نوآوری در تولید، ابزارهای علمی را شکل می­دهد. (Cohen & Levinthal, 1990) مفهوم ظرفیت جذب در شرکت را معرفی نمود  و آن را نه تنها وابسته به دانش­ها و هزینه­های تحقیق و توسعه قبلی شرکت دانست بلکه بر وابستگی با رقبا و تاریخچه شرکت (وابستگی تاریخی) نیز مرتبط دانست. (Chesbrough, 2003) ایده نوآوری باز  که برخلاف پارادایم­های گذشته که بر روی مزایای نوآوری خانگی (داخل شرکت) تأکید می­کردند نتیجه ترکیب منابع داخلی و خارجی می­دانست، به سمت جلو سوق داد. تلاش بعدی برای بکارگیری رویکردی کلان­تر استفاده از منطقه­ها و ناحیه­های شهری بعنوان واحد تحلیل و بررسی است (Rodríguez-Pose & Crescenzi, 2008).

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 61صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0