<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری انگیزش شغلی</span>
تاریخ انتشار:
29 سپتامبر 2021
دسته بندی:

نظریات انگيزش: تحويل انديشه مديريت در زمينه انگيزش كاركنان، سه مرحله نسبتا متمايز را پشت سر گذاشته است. در نخستين نظریات انگيزش با ارايه الگوي منحصر به فردي از انگيزش پرداخته شده كه آن را درباره هر كارگر و كارمند و در هر موقعيتي قابل صدق مي دانند. اين ديدگاه ها عبارتند از مدل سنتي، مدل روابط انساني و مدل منابع انساني.مدل سنتي انگيزش با نام فردريك تيلورو مكتب مديريت علمي همراه است. تيلور هنر مديريت را به عنوان ابزار شكل دهنده رابطه مديران و كارگران مورد ملاحظه قرار داد و عامل انگيزش را صرفا براساس مهارت بيشتر و توليد كارايي بيشتر دانسته و تشويق و تنبيه را مورد تاكيد قرار مي دهد. تيلور پاداش مادي تنها محرك براي توليد كارايي مي دانست. اين مكتب معتقد بود يكي از جنبه هاي مهم كار مدير اين است كه اطمينان حاصل كند انجام وظايف تكراري و ملال آور با بيشترين بازدهي همراه است. مديران تعيين مي كردند كه چگونه بايد كار انجام شود و سيستم دستمزد تشويقي را به كار مي بردند تا كاركنان برانگيخته شوند . اين مدل مبتني بر انگيزش مادي بوده و در آن پرداخت حقوق و دستمزد به ازاي توليد بيشتر افزايش مي يافت. طبق اين نظريه مديران معقتد بودند كارگران داراي سستي و تنبلي ذاتی بوده و تنها وسيله عوامل اقتصادي مي توان آن ها را به توليد بيشتر تحريك كرد. از اين رو مدل انساني اقتصادي از اين نظريه حاصل مي شود.

روابط انساني حاصل مطالعات هاثورن بود. طبق اين نظريه انسان ها به جز پول با عوامل ديگري نيز برانگيخته مي شوند. كارهاي تكراري و كسالت آور موجب كاهش انگيزه كاركنان مي شود اما رفتار اجتماعي موجب افزايش انگيزه و كارايي كاركنان مي شود. افراد به عنوان موجودات اجتماعي در پاسخ به محيط كار برانگيخته مي شوند.طبق اين نظريه وجود انگيزه لازم مانند رضايت شغلي، موجب بالا رفتن عملكرد كاركنان مي شود. مدل انسان اجتماعي از اين نظريه حاصل مي شود.از دهه 1960 به بعد مسلم شد كه نظريه هاي كلاسيك و روابط انساني، تاثير روابط اجتماعي و ساختار رسمي را ناديده گرفته و مفروضات مدل روابط انساني تصوير ناقصي از رفتار انساني را در محل كار ارايه مي داد. مدل هاي معاصر انگيزشي بر اين فرض هستند كه عوامل زيادي قادر به تاثيرگذاري در رفتار انسان مي باشد. اين عوامل شامل اهميت نظام پاداش،‌ تاثيرات اجتماعي، ماهيت شغل، الگوي رهبري، نياز و ارزش هاي كاركنان و ادراك خود از محيط كار است (محمدزاده و مهر وژان، 1385:126-125). پژوهش گران اين بخش ضمن استفاده از دو مدل قبلي از نظر ساده تلقي كردن مساله انگيزش و نگاه تك بعدي به آن،‌ به دو مجموعه مفروضات بدبينانه و خوش بينانه از انگيزش پرداختند. در نظرات معروف اين مدل مفروضات Y و X و ديدگاه مازلو است.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 25 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0