کاربردهای رفتار مصرف کننده چیست؟
استراتژی بازاریابی: تمام استراتژیها و تاکتیکهای بازاریابی بر پایه باورهای صریح و ضمنی از رفتار مصرفکننده است. بر همین اساس، دانش رفتار مصرفکننده میتواند به عنوان یک مزیت مهم رقابتی شناخته شده وبه کاهش چشمگیر در میزان تصمیمگیریهای غلط منجر گردد.
تنظیم سیاستها و مقررات
بازاریابی اجتماعی: به مفهوم استفاده از استراتژیها و تاکتیکهای بازاریابی در جهت ایجاد و یا تغییر در رفتاری است که حاصل این عمل تأثیرگذاری مثبت بر افراد، گروهها و جوامع هدف میباشد. ایجاد استراتژی موفق بازاریابی اجتماعی، همانند استراتژی بازاریابی تجاری نیازمند دستیابی به درک صحیحی از رفتار مصرفکنندگان است.
ارتقای سطح آگاهی جامعه: بیشتر جوامع توسعه یافته اقتصادی به جوامعی مصرفکننده تبدیل شدهاند و بسیاری از افراد این جوامع بیشتر از هر فعالیت دیگری، درگیر فعالیتهای منجر به مصرف میشوند. به همین دلیل دانش رفتار مصرفکننده میتواند درک ما را از خویشتن و محیط اطرافمان ارتقا دهد. همه ساله هزاران شرکت، میلیونها دلار، صرف اثر گذاری بر شما، خانواده و دوستان شما میکنند. این تأثیرگذاریها بر ذهن مصرفکننده، در تبلیغات، بسته بندی کالاها و سایر ویژگیهای محصول، برنامه های فروش و حتی شرایط ظاهری فروشگاه ها نمود میکند. شیوههای ناآشکار این تأثیرگذاری حتی در ضمن بسیاری از برنامه های تلویزیونی، نمایش محصولات در فیلمها و عرضه کالاها در مدارس به بچهها نمایان میشود و به صورت پنهان و ناخودآگاه بر ذهن افراد تأثیر میگذارد.در بررسی سبک زندگی فهمی از نیازها و خواسته های مصرف کننده به دست میآید که با الگوهای مصرف و رفتار خرید آنها رابطه ی بسیار نزدیک دارد. بر این اساس محققان بازاریابی، سبک زندگی را به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای بازاریابی خرد معرفی میکنند.«چرا برخی از زنان و مردان خود را برای زیبایی بیشتر به تیغ جراحی میسپارند در حالی که میدانند مضرات جراحی بیش از منفعت آن است. خرید لوازم آرایشی، مصرف نوشابههای گازدار، خرید به روز لباس یا به اصطلاح مُدگرایی اینها و سوالاتی مشابه این گونه سؤالات مسائلی هستند که ذهن پژوهشگر حوزه رفتار مصرف کننده را به خود مشغول کرده است. رفتار مصرفکننده حوزه ی بسیار جالبی است که میخواهد رفتارهای انسان را هنگام خرید بررسی کند تا بتواند محصولاتی هماهنگ با سلیقه ی مصرفکنندگان بسازد. که ما در این پژوهش قصد داریم با ابعادی از جمله مدیریت بدن، مصرف محصولات فرهنگی، الگوی خرید، اوقات فراغت ، فعالیتها، علایق و عقاید که بر روی سبک زندگی مصرف کننده و به نوبهی آن بر رفتار مصرفکننده تأثیر گذار است را بررسی کنیم تا حدی بتوانیم رفتار مصرفکننده را در مورد رفتار خریدش پیشبینی کنیم.
منبع
فتاحیان،طیبه(شهریور1394)،پیش بینی رفتار خرید مصرف کننده بر اساس سبک زندگی با دو رویکرد روانشناسی و جامعه شناسی،پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه ایلام
ازفروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید