معرفی برخی از کتابخانه های دیجیتالی معروف جهان و ایران
معرفی چند نمونه از کتابخانه های دیجیتالی جهان
کتابخانه دیجیتالی کالیفرنیا : دارای سه بخش مجموعه ها، تصاویر و متون است. موتور جستوجوی کتابخانه دیجیتالی کالیفرنیا اطلاعات توصیفی (مانند عنوان ،پدیدآور) منابع پیوسته را جستوجو می کند. همچنین در قسمتاسکولارشیپ ادیشن که همان کتابهای تمام متن است، امکانات جستوجوی ساده و پیشرفته وجود دارد.
کتابخانه دیجیتالیارلیکاندین: آن لاین مشتمل بر 1671000صفحه میراث مکتوب کانادا در بیش از 10200 نسخه است. امکان جستوجوی فیلدهای کتابشناختی وجود دارد.
کتابخانه دیجیتالیگالن: دانشگاه کالیفرنیا ، کتابخانه UCSF دارای مجموعهها و منابع متنوعی است. وجه تمایز عمده این کتابخانه با کتابخانههای دیگر، در هم آمیختن مجموعه دیجیتالی با مجموعه کتابشناختی است . به این معنی که کاربربا جستوجو در فهرست کتابخانه و پس از بازیابی رکورد مورد نظر در صورت مشاهده پیغام “Connect to” میتواند روی آن کلیک کرده و به منبع تمام متن دسترسی پیدا کند.
معرفی چند نمونه از کتابخانه های دیجیتالی ایران
کتابخانه دیجیتال تخصصی انستیتو پاستور : بزرگترین کتابخانه دیجیتال تخصصی ایران در زمینههای علوم پزشکی و فنآوری زیستی در انستیتو پاستور ایران به بهرهبرداری کامل رسید. به گزارش انستیتو پاستور، کتابخانه مزبور مجموعه ای ترکیبی از کتابخانههای مجازی در شبکه جهانی اینترنت و کتابخانههای دیجیتالی در شبکه داخلی است. طراح و مدیر اجرایی پروژه کتابخانه دیجیتال افزود : محققان از طریق این کتابخانه به پنج میلیون مقاله و مدرک علمی به صورت متن کامل الکترونیکی در حجم تقریبی 600 میلیون صفحه دست خواهند یافت. وی گفت :این حجم حیطه گستردهای از علوم پایه پزشکی از جمله زیست شناسی مولکولی، پزشکی مولکولی ،علوم دارویی، ایمن شناسی، میکروب شناسی، فیزیولوژی و انگلشناسی پزشکی و نیز علوم متعدد مرتبط با فنآوری های زیستی یا بیوتکنولوژی را در بر می گیرد.
کتابخانه مجازی فارسی قفسه : در این کتابخانهی دیجیتالی، کتابها به زبان فارسی و در چهار موضوع اصلی ادبیات، علوم، دین و فلسفه و کامپیوتر طبقهبندی شدهاند که هر رده به موضوعات ریزتری تقسیم بندی شده است.
.کتابخانه مجازی ایران : کـتـابـخـانـه مـجـازیکتـابـخـانهای بـدون دیـواراست. بـدیـن معـنی کـه منـابـع آن، تـنـها بـر روی وب موجود است و همهی خدمات کتابخانهای نیز در آن فقط و فقط از طریق وب و مـحیط مجـازی انجـام میپـذیرد. بنـابـراین میتوان نتـیجه گرفـت منابع این نوع کـتابخـانـهها، از نوع کتـابهـای الکـترونیکی بر روی شبکه است. محیط کـاری نـیز محیط شبکه های رایانهای بسیار سریعازنوعشبکههایماهوارهاییافیبرنوریاست.
امروزه کتابهای الکترونیکی به واقعیت پیوستهاند و قطعا بخشی از منابع کتابخانههای آینده را تشـکیلمـیدهـندودارایامکاناتیمنحصربهفردمیباشند. با استفاده از کتابهای الکترونیکی، نه تنها میتـوان بخشی از متن مورد نظر خود را بـرای اسـتفاده های بعـدی ذخـیره کرد، بلکه میتوان با روشهایی الکترونیکی و بسیار سـریـع در تمـام متن به جستوجوی مطالب مـورد نظر خود پرداخـت. کتاب های الکترونیکی ویژگیهایی دارند که نـه تنـها بـاعـث صـرفـهجـویـی در وقـت خـوانـنده میشـوند، بـلـکه باعـث شکوفایی خلاقیتهای وی نیز میگردند. از جمله امکان تغییر انـدازه و نـوع قـلم مـتن همچنـین بسیـاری از کتـابهـای الکترونیکی به ابزاری مجهز شدهاند که به کاربران امـکان مـیدهـد که زیـر پاراگرافهـای مـورد نظر خـود خـط بکشـند و یا نکاتی را یادداشت کنند. همچنین میتوان صفحات مدنظر خود را برایمراجعاتبعدینشانهگذاریکرد.
کتـابـخانه مجازی ایرانفعـالیت خود را از شهریور 1385 و با هـدف غنی کـردن محتوای فـارسـی و همچنین افزایش هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی در اکـثر رشـتههـای عـمومـی و تخـصـصـی در عـرصـه ایـنـترنــت آغـاز نموده است. این سایت با داشتن حدود 7000 کتاب الکترونیکی در 45 مـوضـوع مختـلف کـه روز بـه روز به تـعـداد آن افزوده میشود یکی از بهترین کتابخانههای مجازی سازمان یافته ایران مـیباشد کـه بهصـورت شخصـی اداره می شـود. و انشاا… در آینده تبدیل به منبع عظیم کتابهای الکترونیکی با دسترسی مستقیم و بدون محدودیت و کـاملا رایـگـان خواهد شد. اکثر کتابهای این سایت فـقـط بهصـورت الکـترونیکی و در محیط مجازی و اینترنت منتشر شدهاند و همچنین در گوشه و کنار اینترنت بهصورت پراکنده موجود است. لذا تا جایی که امکان داشت منابع و ناشـرین آن نیـز در سـایـت معرفی شده اند. کتابهای این کتابخانه از چنان تنوع زیادی برخـوردار اسـت کـه شمـا با هـر سـطح دانـش و نـوع تفـکـری میتوانید از بخش زیادی از کتابخانه کمال استفاده را نمایید. تعداد بسیاری از کتابهای این کتابخانه بـدلیل تجـدید چـاپ نشدن در بازار کتاب بسیار نایـاب میباشنـد و بیـش از سـی سـال است که از چـاپ آخـرین نسـخه آنهاگـذشـته اسـت. این سایت به هیچگونه مراکز دولتی وابسته نمی باشد و مخارج آن نیز کاملا شخصی تامین میشود. قابل ذکر اسـت کـه تمام کتابها بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران و رعایت کامل قانون کپی رایت داخلی، در سـایت نشر میشـونـد.
در این کتابخانهی دیجیتالی، کتابها به زبان فارسی و در بیست و هشت موضوع قابل دسترسیاند مانند: اشعار و ادبیات قدیم، نقد و بررسی، پزشکی، کامپیوتر و تکنولوژی،رمان،مذهبی و غیره
موسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان : این موسسه وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است و کتابها به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی قابل دسترسی میباشند . کتابهای فارسی در بیست موضوع اصلی، کتابهای انگلیسی در بیست و پنج موضوع اصلی و کتا بهای عربی در بیست موضوع اصلی مرتب شده اند.
کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد :
دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگترین و موثرترین دانشگاههای ایران و منطقه خاورمیانه دارای بیش از1700000 دانشجو،بيش از 30000 عضو هیات علمی و 35.000 پرسنلدر سراسر کشور می باشد. این تعداد افراد در بيش از 440 واحد دانشگاهی و مراكز آموزشي فعال اعم از شعب واحد علوم و تحقيقات ، در فضایی متجاوز از 20 میلیونمترمربعمشغول به تحصیل یا کار میباشند. یکی از مهمترین افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی، نقش چشمگیر این دانشگاه در فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کشور و جهان است. امکانات و تجهیزات بسیار مدرن و ارتباطات فراوان این دانشگاه با مراکز علمی جهان موجب شده است که تحقیقات دست اولی در شاخههای مختلف علمی در این دانشگاه صورت گیرد. همچنین حضور فعال اعضای هیات علمی و دانشجویان در سمینارها، نشستها و مسابقات علمی و ورزشی مختلفی که در سراسر جهان برگزار میگردد، که توانسته بيش از 1200مدال جهانی کسب نماید.
بنابراین دسترسی به منابع علمی روزآمد از جمله کتابخانه دیجیتال از اولین نیازها و حقوق اساتید، محققین و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می باشد . “کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی ” با مدیریت” مرکز مطالعات استراتژیک” جهت استفاده تمامی واحدهای دانشگاه، با اولویت استفاده در واحدهای دارای رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری، راهاندازی گردیده است. هم اکنون در مرحله دوم گسترش این کتابخانه ، 30 واحد دانشگاهی به کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی متصل گردیدهاند که با توجه به برنامهریزیهای بهعمل آمده ، در آینده نزدیک کلیه واحدهای دانشگاه میتوانند به این مجموعه ارزشمند دسترسی داشته باشند. این کتابخانه میتواند نقشی کلیدی در پیشرفت علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی ایفا نماید . با راه اندازی این کتابخانه دیجیتال، در حال حاضر استاندارد دسترسی به اطلاعات علمی روزآمد در دانشگاه آزاد اسلامی قابل مقایسه با پیشرفتهترین دانشگاههای دنیا می باشد .
“کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی ” شامل مجموعه های مهم زیر است:
- استفاده نامحدود از 10 بانک اطلاعاتی هسته و Core دنیا حاوی نزدیک به 40 میلیون خلاصه مقاله و نیز دسترسی به حدود 900 بانک اطلاعاتی تخصصی دیگر در کتابخانههای دانشگاه
- دسترسی به حدود 000 / 10 ژورنال الکترونیکی شامل 10 میلیون مقاله تمام متن و تمام تصویر
- دسترسی به حدود 1000 کتاب ، مرجع وهندبوک الکترونیکی
- خلاصه و اطلاعات حدود 000/600 / 1 پایان نامه دانشگاههای آمریکا و اروپا
- استفاده از خدمات کتابخانه ای (اس.دی.آی،آلرت،لینک)
- تهیه اصل مقالات با استفاده از سرویس هوشمند تهیه مدارک علمی (اسمارت داک)
کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی شامل بخشهای زیر می باشد .
بانکهای اطلاعاتی : بانک اطلاعاتی قلب کتابخانه دیجیتال را تشکیل میدهند. هر تحقیق ابتدا از رجوع به یک بانک اطلاعاتی مرتبط شروع میگردد. در کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی دسترسی نامحدود به حدود 10 بانک اطلاعاتی معتبر در قالب بانکهای اطلاعاتی مرکزی ، هسته و تخصصی فراهم گردیده است تا تمامی نیازهای اطلاعاتی و تحقیقاتی دانشگاه را پوشش دهد.
وب ساینس : بزرگترین بانک اطلاعاتی دنیاست که به شکل استنادی امکان دسترسی به منابع و مراجع یک مقاله را در یک زنجیره نامحدود فراهم نموده و مقالات مرتبط و تاریخچه تحقیق را در اختیار محقق قرار میدهد. این بانک اطلاعاتی، خلاصه مقالات بیش از 8500 ژورنال معتبر علمی را پوشش میدهد. وس در قالب سه بانک اطلاعاتی زیر عرضه گردیده است تا در تمامی موضوعات نیازهای محققین دانشگاه را برآورده نماید :
- نمایه استنادی علم
- نمایه استنادی علوم اجتماعی
- نمایه استنادی هنر و علوم انسانی
تامسون آی اس آی تولید کننده و ناشر این بانک اطلاعاتی معتبر می باشد.
پایان نامه های دیجیتالی پروکوئست : بانک اطلاعاتی پر مصرف و مهم پایاننامههای دنیا، شامل خلاصه تزهای دکتری و پایاننامههای فوق لیسانس در دانشگاههای معتبر آمریکا، اروپا و ژاپن است . پوشش جامع موضوعی و زمانی این بانک اطلاعاتی ، آن را به تنها منبع قابل دسترس در این زمینه تبدیل کرده است. محققین دانشگاه پس از دیدن خلاصه پایاننامه و 24 صفحه اول آن میتوانند از طریق اسمارت داک اصل پایان نامه را نیز دریافت نمایند.
اطلاعات مهندسی: مهمترین و معتبرترین بانک اطلاعاتی دنیا در زمینه مهندسی است. این بانک اطلاعاتی مهم، اطلاعات بیش از 30 سال تحقیقات مهندسی دنیا در کلیه رشتههای مرتبط با مهندسی را در برگرفته و دارای 6میلیون رکورد است. EI Village2 بیش از 5000 ژورنال معتبر را در کلیه تخصصهای مهندسی پوشش میدهد. سالانه 000/ 200 رکورد جدید به این بانک اطلاعاتی اضافه می گردد. از طریق EI Village 2 دانش پژوهان دانشگاه آزاد اسلامی به بانک های اطلاعاتی خلاصه استانداردها، هندبوک های مهندسی و نیز مدارک ثبت اختراعات دنیا نیز دسترسی خواهند داشت .
مت ساین : بانک اطلاعاتی مت ساینت در زمینه ریاضی و از مهمترین بانکهای مورد نیاز دانشگاهها است. مت ساینت که توسط انجمن ریاضی آمریکا منتشر می گردد. منبع جامعی است که خلاصه مقالات جهانی، کنفرانسها و کتابهای ریاضیات را از 61 سال پیش پوشش میدهد. این بانک اطلاعاتی شامل بیش از 000 / 600/ 1 خلاصه مقاله از 1700 ژورنال در کلیه موضوعات مرتبط با ریاضی بوده و سالیانه 000 / 74 رکورد جدید به آن اضافه میشود .
سی آ بی :CABI بزرگترین تولید کننده اطلاعات حرفهای و بینالمللی در زمینه کشاورزی، دامداری، جنگلداری، علوم زیستی، شیلات و منابع طبیعی است . این بانک اطلاعاتی شامل 4 میلیون رکورد از حدود 000 / 11ژوزنال، کتاب، مقالات ارایه شده در کنفرانسها و … می باشد و سالیانه 000 / 180 رکورد به آن اضافه می گردد.
مدلاین :بانک اطلاعاتی مدلاین از مهمترین بانکهای اطلاعاتی پزشکی است که توسط کتابخانه ملی پزشکی آمریکا منتشر می گردد. مدلاین بیش از 4400 ژورنال در زمینه پزشکی بالینی، بیهوشی، داندانپزشکی، علوم بهداشتی، مراقبتهای بهداشتی، علوم زیستی، پرستاری، روانشناسی، بهداشت عمومی، تحقیق و توسعه و دامپزشکیرا پوشش می دهد و شامل بیش از 11 میلیون رکورد اطلاعاتی است که سالیانه 000/ 520 رکورد جدید به آن اضافه می شود.
دیالوگ وب :با توجه به تنوع بانکهای اطلاعاتی معتبر و نیز کم مصرف بودن برخی از آنها و همچنین نیاز جدی واحدهای دانشگاه به این بانکهای اطلاعاتی، سرویس ارزشمند دیالوگ وب برای آن دسته از پژوهشگران در نظر گرفته شده است که مایل هستند به صورت سفارشی به مجموعه بانک های اطلاعاتی کم مصرف دسترسی داشته باشند. دیالوگ وب شامل حدود 900 بانک اطلاعاتی است که بیش از 000 / 200 منبعرا مورد توجه قرار داده است و امکان دسترسی به مهمترین منابع علمی و بانک های اطلاعاتی در آن وجود دارد. از مزیت های قابل ذکر این سرویس امکان انتخاب بانک اطلاعاتی مورد نظر و پرداخت هزینه به میزان استفاده از هریک از آنها می باشد .
ژورنال های الکترونیکی :یکی از جذابترین و مهمترین بخشهای کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه ژورنالهای الکترونیکی میباشد. هم اکنون دهها ناشر بزرگ بینالمللی با بیش از 000 / 10 عنوان ژورنال الکترونیکی و نشریه تمام متن/ تمام تصویر، حدود 10 میلیون مقاله معتبر علمی را از طریق کتابخانه دیجیتال و در قالب مجموعههای زیر در اختیار دانشجویان، اساتید و محققین دانشگاه آزاد اسلامی قرار داده اند.
الزویر : الزویر بزرگترین ناشر ژورنالهای الکترونیکی با بیش از 1600 عنوان می باشد. این مجموعه که تحت عنوانساینس دایرکتوری در اختیار محققین دانشگاه قرار گرفته، از مهمترین مجموعه های کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامیاست و تقریبا تمامی موضوعات بخصوص علوم پایه، علوم محض، کشاورزی، فنی و مهندسی، علوم پزشکی، اقتصاد و علوم انسانی و علوم اجتماعی را با 4 سال پیشینه وشش می دهد. این مجموعه نشریات کلیه ناشرین وابسته به الزویر که شامل 10 ناشر بزرگ دیگر میباشد را نیز پوشش میدهد.
اسپرینگر: اسپرینگر دومین ناشر بزرگ ژورنال الکترونیکی در دنیا است که با بیش از 450 عنوان در زمینههای ریاضیات، روانشناسی، پزشکی، فنی و مهندسی، علوم، کامپیوتر، زیست شناسی و …. نشریات معتبری را منتشر مینماید. دسترسی به ژورنالهای این ناشر از سال 1955 به بعد در کتابخانه دیجیتال دانشگاه میسر است.
کالور : انتشار بیش از 650 ژورنال الکترونیکی و حدود 600 کتاب الکترونیکی بسیار معتبر و با درجه علمی بالا از سوی کالور، آنرا به یکی از بزرگترین ناشرین الکترونیکی تبدیل کرده است. این نشریات پوشش متنوعی از پزشکی تا مهندسی و از علوم انسانی تا اقتصاد و از علوم زیستی تا کشاورزی دارد.
امرالد : مجموعه امرالد که توسط دانشگاه ام.بی. منتشر می شود از معتبرترین ژورنالهای علوم و تکنولوژی اطلاعات، کتابداری، مدیریت و اقتصاد تشکیل شده است و گرانترین ژورنال ها را در این موضوعات پوشش میدهد. این مجموعه شامل 130 عنوان ژورنال الکترونیکی است.
تایلر و فرانسیس : تایلرو فرانسیس یکی از مهمترین ناشرین ژورنال در دنیاست که هم اکنون بیش از 800 ژورنال الکترونیکی از حدود 10 ناشر مهم را منتشر می کند. این مجموعه در زمینههای مهندسی، علوم پایه ، روانشناسی، اقتصاد و مدیریت، علوم انسانی و اجتماعی دارای ژورنالهای بسیار می باشد .
اوید :اوید تکنولوژیاز مهمترین ناشرین ژورنال و منابع الکترونیکی پزشکی است. این مجموعه 250 عنوان ژورنال الکترونیکی کلینیکال پزشکی را از ناشرال.وی.وی در موضوعات پزشکی، پرستاری، روانپزشکی و غیره پوشش می دهد.
ای او.پی : ای.او.پی از مراجع علوم پایه و رایج در رشته فیزیک و علوم وابسته به آن است. در مجموعه ای.او.پی، 34 ژورنال معتبر که توسط انجمن فیزیک انگلستان منتشر میگردد با پوشش زمانی گسترده در اختیار دانشجویان و محققین رشتههای فیزیک ، ریاضی و دیگر رشته های علوم پایه دانشگاه است .
آکسفورد : دانشگاهآکسفورد، قدیمی ترین دانشگاه دنیا، مجموعه ژورنالهای الکترونیکی خود که بیش از 180 ژورنال بسیار معتبر علمی است را در کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی عرضه کرده است. این نشریات در تمام زمینه های علمی، مقالات مهمی را در اختیار محققین قرار می دهد.
پروکوئست : این ناشر بزرگ بینالمللی که ژورنالهای 3000 ناشر دیگر را زیر یک چتر گرد آورده است، بیش از 3500 ژورنال تمام متن / تمام تصویر را با پوشش زمانی 1986 به بعد در اختیار محققین قرار میدهد. دانشجویان رشتههای مدیریت، اقتصاد، بازرگانی، علوم تربیتی و آموزشی، علوم اجتماعی، علوم انسانی، مذهب، روانشناسی، پزشکی، فنی و مهندسی و علوم زیستی و کشاورزی ژورنالهای بسیار معتبری را در این مجموعه خواهند یافت.
گال گروپ : گال گروپ بیش از 4500 عنوان ژورنال تخصصی بصورت تمام متن/تمام تصویر را در مجموعهای به نام Info Trac onefile گردآورده است. موضوعات اصلی این مجموعه به تجارت،کامپیوتر،اقتصاد، آموزش، محیط زیست،علوم اجتماعی، علوم انسانی، تکنولوژی، هنر و ادبیات، قانون و حقوق، پزشکی و سیاست اختصاص دارد. همچنین یکی دیگر از برجستگیهای این مجموعه ارایه آخرین اطلاعات روزنامهها و منابع خبری دنیا بوده که حایز اهمیت میباشد.
کتابها، مراجع و,هندبوک های الکترونیکی : یکی از بخشهای دیگر کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی کتابها و مراجع الکترونیکی است. در این زمینه میتوان به منابع زیر که حاوی بیش از 400 کتاب و مرجع الکترونیکی در تمامی زمینههای علوم می باشد اشاره نمود .
ژورنال وایلی
اسمارت داک : مرکز هوشمند تامین اطلاعات علمی(اسمارت داک) در شبکه رز نت با هدف عرضه متن کامل متن کامل اطلاعات سفارش شده از سوی متقاضیان، این امکان را برای واحدهای منتخب دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد نموده است تا بتواند بر حسب نیاز به متن کامل برخی از اطلاعات که در کتابخانه دیجیتال بصورت خلاصه عرضه شدهاند (نظیر بانکهای اطلاعاتی) دسترسی یابند.
لازم به یادآوری است این مرکز با همکاری بزرگترین کتابخانهها و مراکز تامین اطلاعات در دنیا نظیر لیندا هال که دارنده 95% مجلات و کتب مهندسی می باشد تاسیس شده است. همچنین با استفاده از خدمات اسمارت داک دسترسی به منابع و مدارک علمی از طریق کتابخانه ملی بریتانیا و یو ام آی نیز امکان پذیر میباشد.
کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
این کتابخانهی هشت طبقهای 35 هزارمتر مربع زیربنا دارد و برای ساخت و تجهیز آن بیش از 85 میلیارد ریال هزینه شده است.کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد ظرفیت گنجانش 7 میلیون جلد کتاب را دارد و به عنوان بزرگترین کتابخانه دانشگاهی ایران شامل تالارهای مطالعه ویژه برادران و خواهران، پایان نامه، نشریات، همایشها و نشستهای علمی داخلی و خارجی و کتابخانه دیجیتال با وسعت هزار و 200 مترمربع و پژوهشکده دانشجویان فنی مهندسی و فضای نمایشگاهی و آموزشی است. به گفته امیری برای انجام کارهای عمرانی کتابخانه دانشگاه آزاد نجف آباد بیش از پنج میلیارد تومان و برای تجهیزات و امکانات داخلیکتابخانهبیشازدومیلیاردتومانهزینهشدهاست.
نسبت کتاب به دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد یک به 10 است که این میزان با استانداردهای کشوری مطابقت دارد اما با ساخت این کتابخانه سرانه کتاب این دانشگاه به بالاترین حد خود خواهد رسید. ارتباط بین کتابخانهای میان واحد نجف1آباد و موسسات و دانشگاه های داخل و خارج از کشور برای ارتقاء و استفاده هر چه بیشتر محققین یکی از مهمترین اهداف تاسیس این کتابخانه است. کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی شامل مجموعههای مهم زیر می باشد :
- استفاده نامحدود از 10 بانک اطلاعاتی هسته دنیا حاوی نزدیک به 40 میلیون خلاصه مقاله و نیز دسترسی به حدود 900 بانک اطلاعاتی تخصصی در کتابخانههای دانشگاه ؛
- دسترسی به حدود 10000 ژورنال الکتریکی شامل 10 میلیون مقاله تمام متن و تمام تصویر ؛
- دسترسی به حدود 1000کتاب ، مرجع و هندبوک الکترونیکی؛
- خلاصهو اطلاعات حدود 1600000 پایان نامه دانشگاه های آمریکا و اروپا؛
- استفاده از خدمات کتابخانههای (لینک،آلرت،اس دی آی)؛
- تهیه اصل مقالات با استفاده از سرویس هوشمند تهیه مدارک علمی ؛
- دسترسی به بانک اطلاعات نشریات کشور .
منبع
صیاد هنرور، زهره (1392)، دیدگاه مدیران و کتابداران در مورد ایجاد کتابخانه دیجیتال، پایان نامه کارشناسی ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید