اختلال افسردگی اساسی
اصطلاح افسردگی برای توصیف دستهای از نشانهها، شامل تغییرات عمده در خلق، تفکر و فعالیت، بهکاربرده میشود. این نشانهها پایدارند و منجر به بروز تغییراتی در عملکرد شخصی و اجتماعی فرد، حداقل در دورهای به مدت دو هفته، میگردند . افسردگی نوجوانان ممکن است از نظر تشخیصی بسیار متفاوت با افسردگی بزرگسالان باشد . در ضمن دوره افسردگی خلق ممکن است تحریکپذیر و یا غمگین باشد. برای تشخیص افسردگی در فرد باید دستکم چهار نشانه دیگر از علائم که شامل تغییر در اشتها یا وزن، خواب و فعالیت روانی- حرکتی؛ کاهش انرژی؛ احساس بیارزشی یا گناه، اشکال در تفکر، تمرکز یا تصمیمگیری یا افکار عودکننده درباره مرگ و خودکشی و یا تفکر یا اقدام به خودکشی وجود داشته باشد. این نشانهها باید در قسمت اعظم روز تقریباً همهروزه به مدت حداقل دو هفته متوالی دوام داشته باشد و باعث ایجاد اختلال در عملکرد اجتماعی، شغلی یا سایر زمینههای کارکردی مهم شود.
بیشتر علائم و نشانههای اختلالات افسردگی در کودکان و نوجوانان شبیه نوسان خلقی است که افراد در سایر مراحل تکاملی خود تجربه میکنند. نوجوانان بیشتر اوقات آشفتگیهای هیجانی و نوسان خلق دارند و عصیانگر هستند. اکثر نوجوانان و کودکان در بیان احساسات و خلقوخوی خود مشکل دارند و تنها راهی که میتوانند هیجانات خود را ابراز کنند از طریق رفتارهای نامناسب و تخلیه هیجانی است . احساس غمگینی، ناکامی و ناامیدی در مورد زندگی همراه با از دست دادن علاقه به اغلب فعالیتها و آشفتگی در خواب، اشتها، تمرکز و انرژی- شایعترین مشکل روانشناختی نوجوانی است . کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات افسردگی غال با تحریکپذیری، کنارهگیری از خانوادهها و همتاهایشان و همچنین افت پیشرفت تحصیلی نشان میدهند که منجر به انزوای اجتماعی ویرانگر میگردد. دو ملاک برای اختلالات خلقی در کودکی و نوجوانی عبارتاند از:
- آشفتگی خلق، نظیر افسردگی یا نشئه
- تحریکپذیری
منبع
احمدی،مریم(1394)، عملکرد نوجوانان افسرده اساسی و مبتلا بهPTSD در شاخص های ادراک زمان، حافظه فعال و سرعت پردازش،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی بالینی،دانشگاه خوارزمی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید