موانع خصوصی سازی: به طور کلی اهمّ مشکلات موانع خصوصی سازی در ایران را می توان در قالب موارد زیر طبقه بندی نمود(معمارزاده و صیاد،1389):
- موانع و مشکلات اقتصادی: وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای ناشی از فروش نفت از جنبه های مختلف، نظام اقتصادی ـ اجتماعی کشور را تحت تأثیر قرار داده است. این تأثیرگذاری به طور کلی به رشد اقتصادی کشور در تمام زمینه های تولیدی و مصرفی مربوط می شود. به طوریکه در مقاطعی از زمان که با کاهش درآمدهای نفتی مواجه هستیم، تأثیر رکودی آن بر دامنه وسیعی از فعالیتهای اقتصادی جامعه مشاهده میشود. بزرگترین چالش ایران در زمینه توسعه ملی طی سالهای آینده (در قرن بیست و یکم) تبدیل اقتصاد نیمه سنتی ـ نیمه صنعتی متکی به درآمدهای نفتی، به اقتصاد صنعتی، پویا، مولد و درآمدزا و استوار بر صادرات کالاهای ساخته شده با ارزش افزوده بالا است.
- موانع و مشکلات قانونی: لازمه یک نظام سرمایه داری با نظام بازار آزاد این است که حقوق مالکیت خصوصی رعایت شود. قانون کار به نحوی تنظیم شود که مغایر اداره امور بنگاه ها به شیوه کارآمد نباشد، کنترل های اضافی بر اقتصاد توسط دولت برداشته شود و توسعه بازار سرمایه و دسترسی آسان بخش خصوصی به منابع مالی فراهم شود.
- موانع و مشکلات سیاسی: موانع سیاسی از جمله موانع اجرای فرآیند خصوصی سازی است. به عبارتی در برابر اجرای برنامه های خصوصی سازی، موانع سیاسی متعددی وجود دارد. خصوصی سازی به مانند همه انواع اصلاحات، نتایج توزیع درآمدی در پی خواهد داشت و به نفع برخی گروه های جامعه و ضرر تعداد دیگر از افراد خواهد بود. تغییرات اقتصادی و اجتماعی در برخی کشورهای در حال توسعه و دارای اقتصادهای بازار نوظهور منجر به تزلزل سیاسی و مقاومت در برابر خصوصی سازی سریع شده است.
- موانع و مشکلات فرهنگی اجتماعی :قسمت عمدهای از دخالت دولت در فعالیتهای اقتصادی به خاطر پاسخگویی به برخی مسائل و مشکلات اجتماعی جامعه می باشد. نگرانی از بیکاری و مشکلات ناشی از آن، رفع فقر و محرومیت توزیع عادلانه درآمدها، شکوفایی استعدادها، خلاقیت ها، ابتکارات و اختراعات از جمله مسائل اجتماعی می باشند که دخالت دولت در فعالیتهای اقتصادی را اجتناب ناپذیر می نمایند.
- موانع و مشکلات مدیریتی اجرایی:مشکلات اجرایی ـ مدیریتی موجود بر سر راه خصوصی سازی و واگذاری فعالیتهای دولتی به بخش خصوصی عبارتند از: فقدان یک نهاد مستقل و متمرکز با مدیریت مختصر و کارآمد،نبود عزم ملی در اجرای سیاست خصوصی سازی،تعدّد مراجع تصمیم گیری در امر خصوصی سازی،انتخاب روشهای نامتناسب با امکانات جامعه برای خصوصی سازی،مسائل و مشکلات خاص مکانیزم اصلی واگذاری (بورس سهام)،عدم تفکیک دستگاه های واگذارنده و نهاد متولّی اجرای خصوصی سازی،عدم تعریف و شناخت گروه های ذینفع و ذینفوذ در امر خصوصی سازی.
مشخصات
پرسشنامه موانع خصوصی سازی: پرسشنامه موانع خصوصی سازی توسط شفایی نژاد (1393) طراحی و اعتباریابی شده است، این پرسشنامه شامل 51 گویه بسته پاسخ بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد، این پرسشنامه موانع اقتصادی، قانونی، سیاسی، فرهنگی-اجتماعی و مدیریتی و اجرایی را مورد سنجش قرار می دهد، پرسشنامه توسط پژوهشگر در طول فرایند تحقیق اعتباریابی شده است.
تعداد صفحات: 10صفحه فایل WORD
تعداد گویه ها: 51گویه
تفکیک ابعاد: دارد
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی در مطالعات مختلف داخلی : دارد
پایایی در مطالعات مختلف داخلی: دارد
تعاریف نظری و عملیاتی: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید