<span itemprop="name">مفهوم و مبانی نظری هدف</span>

پژوهشگران و نظریه پردازان حوزه یادگیری (بندورا، 1986؛ پنتریچ،2000)، عوامل انگیزشی و درگیری شناختی را عاملی مهم در توجیه رفتار و عملکرد تحصیلی دانش­آموزان و دانشجویان  می­دانند و به همین دلیل تلاش کرده­اند این پدیده را تبیین کنند (تجری و همکاران، 1390). در این خصوص، اهمیت استفاده از راهبردهای خودتنظیمی و اهداف پیشرفت و رابطه آنها با پیشرفت تحصیلی، توجه محققان و اندیشمندان مختلف را به خود جلب کرده است. از آنجا که در یادگیری خودتنظیمی به نقش فرد در فرایند یادگیری توجه می شود، مورد توجه بسیاری از محققان علاقمند به پیشرفت تحصیلی نیز قرار گرفته است (جعفرطباطبایی، بنی­جمالی، احدی، و خامسان، 1391). بر این اساس در این فصل ابتدا اهداف پیشرفت و جهت­گیری­های هدف و چند نظریه مرتبط در این حیطه را مورد بحث قرار می­دهیم و سپس با بحث در مورد راهبردهای خودانگیخته یادگیری و نقش آن در عملکرد تحصیلی، بحث را با بیان روابط تجربی متغیرها و ادبیات پژوهشی به پایان می­رسانیم.

نیازها و اهداف:اهداف، بازنمایی شناختی سازه عمومی (انرژی) در زمان ما هستند، سازه­ای که تاریخچه­ای طولانی در روان­شناسی، و به­خصوص روان­شناسی انگیزش دارد. ریشه لاتین کلمه انگیزه، به معنی حرکت کردن است و اغلب نظریه­های انگیزش، سازه­ای مثل غریزه ، سائق ،  عادت ،نیازها و یا اهداف را پیشنهاد می­کنند، که موتور به حرکت درآورنده موجود زنده (ارگانیزم) برای دست زدن به عمل را فراهم می­کند. نیازها و اهداف جهت عمل را نیز مشخص می­کنند، یعنی می­توانند فرد را راهنمایی کنند تا به منظور برآوردن نیاز یا دستیابی به هدف، به اشیای خاصی در محیط نزدیک شود یا از آنها اجتناب کند (پنتریچ و شانک، 2002/ 1386).لیوت و مورایاما (2008)، هدف را به عنوان یک نشانه و علامت تعریف کرده­اند که فرد نسبت به آن متعهد می­شود و از آن پس این هدف به عنوان یک راهنما، رفتارهای آینده فرد را کنترل و هدایت می­کند. هدف هر چیزی است که فرد سعی دارد آن را به نتیجه برساند. به­طور کلی افرادی که هدف دارند بهتر از افراد بی­هدف عمل می­کنند (ریو2005/ 1387).

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:  34صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0