معنویت : واژه «معنوی بودن» و «معنویت»، در زبان و ادبیات مربوط به زبان بهصورتهای مختلف ارائه شده است. برای تعریف معنویت، طیف گستردهای از مفاهیم، ارائه شده كه شامل تعریف معنوی بودن به عنوان همه اشكال خودآگاهی، تا تمام حالات آگاهی میشود كه دارای ارزشهایی ورای حد متوسط هستند (باقری یزدی، 1389). بهطور كلی، بعضیها رشد شخصی را بهعنوان معنویت درونی قلمداد میكنند، در حالیكه برخی دیگر از پژوهشگران، از واژه معنویت بهعنوان هر نوع رشدی كه انسان را فراتر از درمان غیرمذهبی غربی میبرد، استفاده میكنند. گروهی از نویسندگان و پژوهشگران نیز به كنكاش درباره مفهوم معنویت و تجربههای معنوی و عرفانی پرداختهاند(ابطهی و الوانی، 1389). در اواسط دهه ١٩٨٠ میلادی در دانشگاه پپردین آمریكا، گروهی از پژوهشگران به رهبری پروفسور الكینز، تصمیم گرفتند كه معنویت را از دیدگاه انسانگرایی و پدیدارشناختی بررسی كنند. این دیدگاه بهخوبی با رویكرد كتاب حاضر همخوانی دارد. این پژوهشگران درباره مفهوم معنویت از نظر افراد جامعه، تحقیق كرده و تعریف زیر را ارائه دادهاند:معنویت از واژه لاتین اسپیریتوس بهمعنای نقش زندگی یا «روشی برای بودن» و «تجربه كردن است» كه با آگاهی یافتن از یك بُعد غیرمادی بهوجود میآید و ارزشهای قابل تشخیص، آن را معین میسازد.
این ارزشها به دیگران، خود، طبیعت و زندگی مربوطاند، و به هر چیزی كه فرد بهعنوان غایی قلمداد میكند، اطلاق میشوند (رضایی، 1389).مقایسه این تعریف از معنویت، با آنچه آلیستر هاردی مؤسس و نخستین مدیر واحد پژوهش تجربه مذهبی آكسفورد در سال ١٩٧٩ ارائه كرده، قابل توجه است. یكی از خصوصیات اصلی پژوهش هاردی، جمعآوری گزارشهای دست اول مذهبی از هزاران آزمودنی بود. هاردی اینگونه نتیجهگیری میكند: بهنظر میرسد كه مشخصات عمده تجربههای معنوی و مذهبی انسان، در اشتیاق او نسبت به یك واقعیت فرامادی نمایانگر میشود و این اشتیاق غالباً در اوایل دوران كودكی خود را نشان میدهد. این احساس كه چیزی (حضوری) «سوای خودم» قابل دریافت و ادراك است؛ و تمایل به شخصیسازی این حضور، در قالب نوعی الوهیت و نوعی رابطه «من ـ تو» با آن، كه از طریق نماز و نیایش برقرار میشود (بناب، 1384).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 22صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید