دانشگاه بازتاب پیشرفت یک کشور و سرمایهی انسانی آن محسوب میشود (Florida, 2006). همچنین به دلیل ظهور اقتصاد مبتنی بر دانش «آموزش عالی برای همه» به یکی از مهمترین اهداف سیاست تعلیماتی بسیاری از کشورها تبدیل شده است. طی سالیان اخیر رشد شتابان و فزایندهی دسترسی به آموزش عالی در بسیاری از کشورها به عنوان پاسخی به ضرورتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مورد حمایت قرار گرفته است. علاوه بر دسترسی بیشتر به آموزش عالی، توزیع عادلانهتر منابع و بودجه به آموزش عالی در مقایسه با سایر بخشها توجه برنامه ریزان و سیاست گذاران را به خود جلب کرده و اهمیت آن از سوی بسیاری از پژوهشگران مورد تاکید قرار گرفته است تا کشورها بتوانند خود را با شرایط جدید رقابت جهانی وفق دهند (معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، 1389، ص 4). گرایش کشورها به استقبال از جهانی شدن همراه با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، رویکردها و ابزارهای قدرتمندی را برای ایجاد شبکههای جهانی آموزشی و پژوهشی ایجاد کرده است (Abel. Et al, 2007). جهانی شدن شامل گروهی از قلمروهاست که در داخل آن عمل میکنند، مهمترین این قلمروها شامل قلمرو اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، ایدئولوژیک، فرهنگی و محیطی است. همهی این قلمروها در چارچوب قدرتمند اجتماعی- اقتصادی حرکت میکنند (Berberoglu, 2008). استرومکویست با به هم آمیختن دو مفهوم «جهانی شدن» و «بینالمللی » شدن آن را چالشی برای ورود به دانشگاهها به عرصهی رقابتهای جهانی تلقی میکند و بر این باور پای میفشارد که در سطوح دانشگاهی، جهانی شدن از سوی اندیشه پردازان دانشگاهی به « بینالمللی» شدن تعبیر میشود که نه تنها بر برنامههای دانشگاهی تاثیر میگذارد، بلکه موجب تغییرات ساختاری نیز میگردد (Stromquist, 2003, p: 81).
بانک جهانی نیز در زمینهی مفهوم سازی در قلمرو «جهانی شدن آموزش عالی» برنکاتی اساسی نظیر «جنبههای اجتماعی و انسانی آموزش»، «نقش آموزش عالی در توسعهی پایدار» اشاره میکند (جاودانی، 1388، ص 118). فعالیت دانشگاهها در عصر جهانی شدن، ماموریتهای انحصاری تولید دانش را تحت شعاع قرار داده و دانشگاهها را به بنگاههای خدماتی برای حل مشکلات منطقهای، ملی و جهانی تبدیل کرده است. به گفته گیبونز2002) تنها زمینهای که به نظر میرسد در آن جهانی شدن مورد اعتراض قرار نگرفته، فضای تولید دانش است. وی جهانی شدن را فرآیندی پویا میداند که محرک تغییر در دانشگاه است؛ زیرا به خودی خود موجب تغییر رفتار علمی در فرآیند پژوهش میشود. وی ماهیت رقابت پویا را در کانون توجه خود قرار داده و در عین حال، یادآور میشود که این امر به منزلهی تشویق دانشگاهها به داشتن رفتاری همانند مشاغل و دادوستد نیست. گینکل (, 2002) نیز با اشاره به نامگذاری سال 2002 به عنوان سال «جهانی شدن با شکلی انسانی» توسط یونسکو، معتقد است که کل نظام تعلیم و تربیت و به خصوص آموزش عالی در این میان نقش اساسی دارند. وی با اشاره به بعد جغرافیایی جهانی شدن که برچیده شدن فاصلهها، تغییر مفهوم «فاصله» از نظر ارزش زمانی و در نهایت، تغییر طریقه درک ما از دنیا با توجه به مفهوم مکان و به عبارت دیگر، دنیای بدون مرز منجر شده است؛ براین باور است که ما باید فرزندان و دانشجویانمان را برای چنین دنیایی با ویژگیهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن پرورش دهیم. شرایط کنونی جهانی در حوزهی آموزش عالی توجه به شاخصهای کیفی جامعتری را برای بهبود اجتناب ناپذیر ساخته است. به عبارت دیگر، چنانچه دانشگاه بخواهد در عصر جهانی شدن به خوبی عمل کند، داشتن نگاهی بینالمللی ضروری است (آراسته و همکاران، 1387، ص 49).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 54صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید