<span itemprop="name">مفهوم و مبانی نظری اطلاعات</span>
تاریخ انتشار:
20 ژانویه 2021
دسته بندی:

کاپورو (1996) معتقد است: اطلاعات با قدرت پیوند دارد. این پیوند می‌تواند عمودی (از بالا به پایین) یا افقی (تعاملی) باشد. تبارشناسی اطلاعات وظیفه دارد که با توجه به این نوع ساختار عمودی و افقی در تجلیات متکثرشان در طول تاریخ، مکانیسم‌های قدرت را در فرایندهای اطلاعاتی مورد بررسی قرار دهد. این تحلیل تبار‌شناسانه نشان می‌دهد که عمود بودن ناب یا افق بودن ناب وجود ندارد. همچنین نشان می‌دهد که یک ترقی خطی ایده‌آل از ساختار‌های عمودی به ساختار‌های افقی وجود نداشته است. بر این اساس ایده جریان آزاد اطلاعات  در گذشته و حال رویایی بدون تعبیر بوده است.کاپورو در طرح ساختارهای عمودی و افقی پیام‌رسانی، از ارتباط‌شناسی ویلم فلوسر  بهره می‌گیرد. فلوسر دو هدف متمایز برای ارتباطات قائل است:_  هدف همزبانانه که به خلق اطلاعات جدید مربوط است؛ و_ هدف گفتمانی که به توزیع اطلاعات مربوط است.رسانه‌های مبتنی بر هدف همزبانانه ساختاری افقی (تعاملی) دارند، در حالی که رسانه‌های مبتنی بر هدف گفتمانی، ساختاری عمودی (از بالا به پایین) دارند (خندان، 1388، ص.184-185). بنابراين، لازم است برای ورود به بحث جریان اطلاعات، واژه “اطلاعات” از لحاظ ساختار و مفهوم به طور کامل تبيين شود.

اطلاعات:اطلاعات طبیعی‌ترین شیء در جهان هستی است و برای ادامه حیات هر سلول زنده در جهان ضروری است. اطلاعات پدیده‌ای اساسی است که به واسطه نظام‌های مشترکی از نماد‌ها توسط موجودات زنده، دستگاه‌های مکانیکی یا ترکیبی از آنها طی تمدن‌های مختلف انتقال داده می‌شود. تا قرن بیستم که اطلاعات تا اندازه‌ای در نتیجه افزایش فناوری اطلاعات الکترونیکی، به عنوان اصطلاحی علمی مورد توجه قرار گرفت، این عبارت به عنوان اصطلاحی علمی مطرح نبود (کلیولند و کلیولند 1385، ص.32-33).امروزه واژه اطلاعات به طور متداول در کارهای روزانه به کار می‌رود. اگر اطلاعات در دسترس نباشد در انجام هر کاری با مشکل مواجه خواهیم شد. مفهوم اطلاعات با آنکه از جمله کلماتی است که در قرن حاضر ترکیبات و استفاده‌های گوناگونی از آن شده است مفهومی کاملاً گنگ به نظر می‌رسد، هر چند تعاریف زیادی از آن شده اما همواره از جمله بحث‌برانگیزترین کلمات به شمار رفته است. در این میان نبود مرزهای مشخصی بین دو مفهوم داده و اطلاعات از عوامل این گنگی محسوب می‌شود (اصنافی، 1386، ص.20).

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:  43صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0