<span itemprop="name">مفهوم ومبانی نظری علوم انسانی اسلامی</span>
تاریخ انتشار:
3 مارس 2021
دسته بندی:

 تحویلی نگری ، در اسلام شناسی های موجود : به نظر امام  خمینی (ره) بسیاری از اندیشمندان اسلامی نیز از آسیب تحویلی نگری مبرا نبوده و با فروکاستن اسلام به علایق و دانش های تخصصی خود به تفسیر و تأویل تمام آیات قرآن کریم و معارف اسلامی بر اساس تعلقات دانشی خود پرداختند و به دلیل مختلفی گروه های دیگر را با روش های مختلف طرد و نفی کردند . امام (ره) با نگاهی آسیب شناسانه به وضعیت علم در تمدن اسلامی ، نمونه های فراوانی را از این تحویلی نگری معرفی کرده است . (امام خمینی،1376،ص390) به طور مثال عرفا همه معارف اسلامی را به بعد معنوی و اخروی تأویل نمودند و از سایر شئون اجتماعی و زندگی دنیوی بازماندند و اهل فقه و شریعت را به قشری گری متهم کردند . از سوی دیگر برخی از فقها همه امور معنوی را تکذیب و دین را به اعمال و رفتار ظاهری فقه و شریعت محدود کردند .

ایشان از این خظا به عنوان فاجعه ای برای اسلام و انسان یاد می کنند : « یک فاجعه ای برای اسلام از اول تا حالا بوده ، و آن فاجعه این است که اسلام را نشناخته اند کسانی که بحث از اسلام  کردند ، این ها اسلام را با همه ابعاد ش نشناختند  . هر کس یک بُعد از ابعاد اسلام را  در آن نظر کرده است و همه مطالبی که در اسلام بوده است و در قرآن کریم بوده است به همان معنایی که خودش ادراک کرده ، برگردانده ، سابق – در قرن های سابق – یک دسته متکلمین بوده اند که این ها روی فهم  تکلم خودشان ، روی فهم ادراک خودشان ، اسلام را آن طور توجیه می کردند که خودشان فهمیده بودند. یک دسته فلاسفه بودندکه روی فلسفه ای که آنها می دانستند ، اسلام را به صورت یک فلسفه درک می کردند ، خیال می کردند که مکتب فلسفی است . یک دسته عرفا و این طایفه بودند که اسلام را به فهم عرفانی توجیه می کردند ، و اسلام را کانه یک مکتب عرفانی می دانستند تا این زمان‌های آخر » . (امام خمینی،ج4،ص6).

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:  126 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0