طراحی آموزشی: ریشههای رویههای طراحی آموزشی به جنگ جهانی دوم برمیگردد (دیک، 1987). در طول جنگ، برخی از روانشناسان و مربیان که در کارآموزی و انجام پژوهش آزمایشی، تجربه داشتند، برای انجام تحقیقات و توسعه مواد آموزشی در راستای خدمات نظامی فراخوانده شدند. برخی از این افراد عبارت بودند از رابرت گانیه، لزلی بریگز، جان فلاناگان و خیلی از افراد دیگری که نفوذ قابل توجهی در افزایش کیفیت مواد آموزشی داشتند که در آن زمان تولید شد. آنها مبنای کار خود را بر اساس اصول آموزشی به دست آمده از تحقیق و نظریه در آموزش، یادگیری و رفتار انسان پایهریزی کردند.ماحصل نتایج پژوهشها و فعالیتهای اجرایی برای آموزشهای نظامی که طی جنگ جهانی دوم بدست آمد. پس از خاتمهی آن به شکلهای مختلفی منتشر شد. یعنی زمانی که هر یک از روانشناسان یادگیری در حوزههای آموزشی در دیگر سازمانها به فعالیت پرداختند. افکار و دیدگاههای آنها باعث تحولات عظیمی در عرصهی آموزش گردید. از جملهی آنها میتوان به جنبش آموزش برنامهای، ترویج اهداف رفتاری، جنبش آزمونسازی مبتنی بر معیار، رویدادهای آموزشی گانیه و سلسله مراتبی بودن آنها، ارزشیابی تکوینی به دنبال ماجرای اسپوتنیک و در نهایت شکلگیری مدلهای اولیهی طراحی آموزشی اشاره کرد (ریزر و دمپسی، 2012).
در اوایل و اواسط دههی 1960 این مفاهیم در حوزههایی از قبیل تحلیل وظیفه، تعیین اهداف یادگیری و آزمایش مبتنی بر معیار توسعه یافتند که در پیوند با یکدیگر یک فرآیند یا مدل برای طراحی سیستماتیک مواد آموزشی را شکل دهند. از جمله افراد اولیه برای توصیف چنین مدلهایی میتوان به گانیه گلیزر و سیلور اشاره کرد. این افراد از واژههایی مانند “طراحی آموزشی”، “توسعهی سیستم”، “آموزش نظامند،” و “سیستم آموزشی” استفاده کردند تا مدلهایی را که خلق کرده بودند به خوبی توضیح دهند. دیگر مدلهای طراحی آموزشی که در طول این دهه به کار گرفته شدند، عبارت بودند از آنهایی که توسط بانات و همروتوصیف گردیدند. در طول دههی 1970، تعداد مدلهای طراحی آموزشی تا حد زیادی افزایش یافت. مدلهای جدیدی برای طراحی نظامند آموزش (به عنوان مثال، دیک و کری 1978؛ گانیه و بریگز، 1974؛ گرلیچ و الی، 1971؛ و نهایتاً کمپ، 1971) خلق گردید که برخی از آنها “استانداردی ” برای این رشته شدند.در طول دههی 1970 علاقه به فرآیند طراحی آموزشی در بسیاری از بخشهای مختلف رونق گرفت. ارتش ایالات متحده در سال 1975، مدل طراحی آموزشی را به منظور توسعهی مواد آموزشی خود در برخی تخصصها پذیرفت. در دانشگاه، طی نیمهی اول این دهه، بسیاری از مراکز آموزشی بهسازی با هدف کمک به دانشکدهی رسانهها و استفاده از رویههای طراحی آموزشی به منظور بهبود کیفیت آموزش خود بهوجود آمدند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:49 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید