مزیت رقابتی: نگاهي نافذ به جهان پيرامون اين حقيقت را آشكار میکند كه جهان امروز بسیار متفاوت از گذشته است در اين راستا از ویژگیهای مسلم جهان امروز میتوان به: جهانیشدن اقتصاد، توليد انبوه و ظرفيت مازاد در اكثر بازارها، رقابت بر مبناي زمان، انبوه اطلاعات و کار آیی ارتباطات و دانش و افزايش زادوولد اشاره كرد (دراكر، 1378).با توجه به ویژگیهای جهان امروز، افزایش توان رقابتپذیری بهعنوان چالش اصلی کشورها در تجارت خارجی و برنامههای توسعهی اقتصادی مطرحشده است. مشخصاً بنگاهها برای بقا و پیشرفت، باید متفاوت از قبل عمل کنند و اشکال جدیدی از رقابت را بهکارگیرند؛ زیرا با تأکید صرف بر منابع طبیعی و مزیتهای نسبی نمیتوانند در فضای به شدّت رقابتی کنونی دوام آورند. دراینارتباط، بنگاهها باید مزیتهای رقابتی را نیز موردتوجه قرار دهند. اگرچه دربارهی مزیت نسبی بهطور گستردهای مطالعه صورت گرفته، توجه کمی به مزیت رقابتی شده است (راسخی و ذبیحی لهرمی، 1387).
از زمان آدام اسمیت که تئوری مزیت مطلق را مطرح کرد، اقتصاددانان تمایل پیدا کردند تا عوامل مؤثر بر عملکرد صنعت داخلی را موردبررسی قرار دهند. بعد از آدام اسمیت، ریکاردو تئوری مزیت نسبی را ارائه کرد. نسخههای بعدی تئوری مزیت نسبی بر تفاوت کشورها در آبوهوا، حاصل خیزی زمین یا منابع طبیعی تأکید کردند. در ادامه مدل هکشر- اهلین مطرح شد که عمدتاً بر تفاوت کشورها درزمینهی با عوامل اصلی غیرقابل تحرّک تولید و تفاوت در قیمت عوامل منتج از تفاوت نسبی در موجودی عوامل تأکید میکرد. با گذر زمان و با تغییر ماهی تجارت جهانی و تحوّل در شرایط و واقعیتهای تجارت بینالملل، نظریههای تجارت بینالملل دچار تغییرات عمدهای شده است. مشخصاً در نیمهی دوم قرن بیستم، مدلهایی نظیر شکاف تکنولوژیکی به دست افرادی چون پوزنر در 1961 و ورنن در 1966 مطرح شد. لیندر در 1961 نیز بر شرایط بازار محصول و تقاضا در تجارت بینالملل تأکید کرد. کروگمن در 1987 نظریهی مزیت نسبی پویا و نهایتاً پورتر در 1985 نظریهی مزیت رقابتی را مطرح کردند که نظریهی اخیر با واقعیتهای اقتصاد نوین و شرایط جدید تجارت بینالملل سازگاری بیشتری دارد.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 23صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید