سالمندي:پديده سالمندي يكي از مراحل حيات است كه پس از دوران جواني و ميانسالي ظاهر شده و با سپري شدن، وقتي به نقطه نهايي رسيد منجر به مرگ ميشود. سالمندي همراه با مفاهيم اضمحلال و پيري در مقابل كودكي و جواني و ميانسالي است. سالمندي را سن سوم، عصر سوم حيات، مرحله واپسين در تكامل شخص و سنين طلايي نيز ناميدهاند. در اكثر جوامع سن بازنشستگي را شروع سالمندي ميدانندبه عبارت ديگر سالمندي آخرين مرحله تكامل است كه از 65 سالگي شروع ميشود تا مرگ ادامه دارد و از ديد بعضي از صاحبنظران به عنوان سالهاي ناتواني و از نظر بعضي ديگر سالهاي ضعف ناميده ميشود.اصطلاحاتي مانند سالمند، سالخورده، مسن، كهنسال و پير و نظاير آن در مورد كساني به كار برده ميشود كه 60سال يا بيشتر از سن آنها گذشته باشد ولي بطور كلي پيري يك امر نسبي است و به عبارت ديگر پيري به معناي واقعي وجود ندارد. احساس پيري يك مساله دروني و رواني است و در افراد متفاوت است (شاملو، 1367).در انسان سه نوع سن شرح داده شده است.1- سن زماني (تقويمي) كه براساس تقويم مشخص ميشود.2- سن فيزيكي (جسمي) كه بر حسب تحولات بدني انسان تعيين ميشود.3- سن رواني كه بر حسب هوش،عواطف و احساس و ساير عوامل رواني تعيين ميشود.
تقسيم بندي سازمان بهداشت جهاني در مورد سن سالمندي:45 تا 59 سالگي ميانسال، 60 تا 70 سالگي مسن، 75 تا 90 سالگي سالمند (پير)، 90 سالگي به بالا خيلي پير .فيپس و ديگران نيز سه درجه وجه مشخصه فرآيند پيري را چنين بيان ميكنند:1- پيري بيولوژيك كه در نتيجه بالا رفتن سن، تغييرات بيولوژيك در فرد ظاهر ميشود.2- پيري سايكولوژيك، كه با گذشت سن ظرفيت سازشي تطابق فرد با محيط تغيير ميكند.3- پيري اجتماعي، كه با گذشت سن نقش فرد در خانواده و محل كار و اجتماع و نيز علايق و فعاليتهاي فرد تغيير مييابد.لذاباتوجه به آنچه گفته شد شايد مناسبترين تعريف پيري، تعريفي باشد كه توسط بيرن ورنر ارائه شده است. آنها به طور مشخص به علل انحصاري زيست شناختي،محيطي يا اجتماعي اشاره نميكنند و راه را براي مطالعات بيشتر اعم از تغييراتي كه در فراخناي زندگي منجر به نقصان شده و يا تغييراتي كه باعث پيشرفت ميشوند باز ميگرداند. تعريف آنها به شكل زير است. «پيري به تغييرات قانونمندي بر ميگردد كه در جريان رسش در زندگي موجودات زنده بطور ژنتيكي نمايان شده و همچنان كه سن تقويمي افزايش مييابد تحت شرايط محيطي خود را نشان ميدهند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 116 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید