رفتار شهروندی سازمانی: شهروندی نخستين بار برای ايجاد انسجام و روح جمعی ميان افراد جامعه در علوم اجتماعی مطرح شد . شهروند و شهروندی كلماتی بانفوذ و نيرومند هستند . آنها از احترام ، از حقوق ، و از رتبه و مقام صحبت می كنند . شهروندان به عنوان افرادی كه تشكيل دهنده اجتماعات بشری هستند هر چند در سال های نه چندان دور مورد بی توجهی و بی مهری حاكمان و مديران بودند اما امروزه كانون توجه همه كسانی هستند كه می خواهند به نحوی در زندگی انسان نقش داشته باشند (بیک زاد ؛ حمد الهی ؛ حمد الهی ؛ 1390 : 27-26). رفتار شهروندی سازمانی (OCB) در روانشناسی و مدیریت از جمله موارد بسیار محبوب بوده و توجه بسیاری از محققان به آن متمرکز گردیده است ( Arasli & Baradarani ; 2014 : 1409). واژه رفتار شهروندی سازمانی اولين بار به وسيله ارگان و همكارانش در سال 1983 ميلادی به كار گرفته شد ، ولی قبل از او افرادی همچون كتز و كان با تمايز قائل شدن بين عملكرد نقش و» رفتارهای نوآورانه و خود جوش « در دهه 70 و 80 ميلادی و پيش از آنها ،چستر بارنارد با بيان مفهوم» تمايل به همكاری« اين موضوع را مورد توجه قراربود(Podsakoff ; MacKenzie ; Paine ; Bachrach ; 2000 : 513) .
چستر بارنارد در دهه 1930 پديده رفتار شهروندی سازمانی را مطرح نمود . او در آن زمان آن را رفتارهای فرانقشی ناميد وآنها را « رفتارهايی خودجوش و خودانگيخته » تعريف می كرد كه هم شامل رفتارهايی است كه در شرح شغل آمده اند و مورد انتظار و پذيرش مديريت سازمان است و هم رفتارهای فرانقشی را كه نمودهايی از كمك به كاركنان جديد در سازمان ، عدم تضييع حقوق ديگران و ابراز صميميت با ديگران می باشد ، در بر می گيرد (دعایی و عزیزی ؛ 1391 : 35-34).از ديد ارگان رفتار شهروندی سازمانی به عنوان اقدامات مثبت بخشی از كاركنان برای بهبود بهره وری و انسجام درمحيط كار ، فراتر يا ماوراء وظايف و الزامات شغلی و سازمانی تعريف شده است(Hodson ; 2002 : 70) .باتمن و ارگان (1983) واژه رفتار شهروندی سازمانی را در دو مفهوم بيان كردند:رفتارهای كمک كننده نظير وقت شناسی و انجام دادن امور فراتر وظايف رسمی سازمانیپرهيز از رفتارهايی كه ممكن است به سازمان و يا افراد ديگر آسيب بزند ، نظير اجتناب ازسرزنش ديگران به خاطر چيزهای كم اهميت.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 162 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید