خودکارآمدی:خودکارآمدی به باورهای شخص در ارتباط با تواناییهایش در انجام امور دلالت میکند و از منابع مختلف ازجمله توفیقها و شکستهای خود فرد، مشاهدهی موفقیت یا شکست دیگران که شبیه به او هستند و ترغیب کلامی سرچشمه میگیرد. ترغیب کلامی ممکن است موقتاً فرد را قانع کند تا تکلیفی را آغاز کند یا از آن اجتناب نماید؛ اما در تحلیل نهایی تجربهی مستقیم فرد از موفقیت یا شکست است که خودکارآمدی تصوری او را تحت تأثیر قرار میدهد.بندورا در نظریهی شناختی-اجتماعی خود با ارائهی مفهوم”خودکارآمدی” بیان داشته است که رفتار آدمی بهتنهایی در کنترل عوامل بیرونی و محیطی نیست، بلکه فرایندهای شناختی نقش تعیینکنندهای در رفتار دارند. منظور وی از خودکارآمدی احساس شایستگی، کفایت و قابلیت در کنار آمدن با زندگی است .. خودکارآمدی با باورهای فرد در مورد تواناییهایش ارتباط دارد و این باورها میتواند به تواناییهای متعدد مربوط باشد. خودکارآمدی به عنوان مؤلفهی مهم در یادگیری مطرح است. در یادگیری باورهای خودکارآمدی چنین تعریف میشود:
” قضاوت افراد در مورد تواناییهایشان تا مجموعه اعمالی را که نیاز به کسب انواع ویژهای از عملکردها دارد،سازمان دهند و اجرا کنند”.بندورا (۱۹۸۴؛ به نقل از زمینی و همکاران، ۱۳۹۰) مطرح کرد که قضاوت دانشآموزان در مورد اجرای تکلیف علمی (خودکارآمدیشان)، پیشبینیکنندهی توانایی اجرای تکلیف میباشد. تحقیق چینگ (۲۰۰۲؛ به نقل از زمینی و همکاران، ۱۳۹۰) نشان داد دانشآموزان با خودکارآمدی بالا، به آنچه میتوانند دست یابند، اطمینان دارند و خود را برای انجام آن متعهد میدانند و برای اجتناب از شکست، بیشتر تلاش میکنند. احساس شایستگی و خودکارآمدی در فرایند انگیزشی مربوط به نظامهای آموزشی نقشی بسیار مهم دارند. به عقیدهی واترز (۲۰۰۳) خودکارآمدی در انگیزش و رفتار دانشآموزان در موقعیتهای پیشرفت نقش مهم دارد. خود کارآمدی به باورهایی مرتبط میشود که فراگیران در ارتباط با خود، دشواری تکلیف و پیامدهای حاصل از انجام تکلیف دارند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 35صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید