<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری خلاقیت کارکنان</span>
تاریخ انتشار:
21 سپتامبر 2021
دسته بندی:

خلاقيت : يعني ارائه فكر و طرح نوين براي بهبود و ارتقاء کميت يا کيفيت فعاليت‌هاي سازمان؛ مثلاً افزايش بهره‌وري، افزايش توليدات يا خدمات، کاهش هزينه‌ها، توليدات يا خدمات از روش بهتر، توليدات يا خدمات جديد و غيره. روبرت جي استرنبرگ و ليندااي اوهارا در بررسي‌هاي خود شش عامل را در خلاقيت افراد مؤثر دانسته‌اند:دانش: داشتن دانش پايه‌اي در زمينه‌هاي محدود و کسب تجربه و تخصص در ساليان متمادي.توانايي عقلاني: توانايي ارائه ايده خلاق از طريق تعريف مجدد و برقراري ارتباطات جديد در مسائل.سبك فكري: افراد خلاق عموماً در مقابل روش ارائه شده از طرف سازمان و مديريت ارشد، سبك فكري ابداعي را بر مي‌گزينند.انگيزش: افراد خلاق عموماً براي به فعل درآوردن ايده‌هاي خود برانگيخته مي‌شوند.شخصيت: افراد خلاق عموماً داراي ويژگي‌هاي شخصيتي مانند مصر بودن، مقاوم بودن در مقابل فشارهاي بيروني و داخلي و نيز مقاوم بودن در مقابل وسوسه همرنگ جماعت شدن هستند.محيط: افراد خلاق عموماً در داخل محيط‌هاي حمايتي بيشتر امكان ظهور مي‌يابند.يکي از مهم‌ترين موضوعاتي که مي‌توان در زمينه خلاقيت مطرح نمود اين است که خاستگاه و منشأ خلاقيت چيست؟ بر اين اساس در فصل حاضر مهمترين منابع منشأ خلاقيت از ديدگاه صاحب‌نظران مورد بررسي قرار مي‌گيرد.1- اطلاعات ذهني:بنابر نظر افلاطون هر يک از اعضاي جهان مادي داراي يک همتاي انتزاعي تحت عنوان ايده يا انديشه است که علت آن شي به حساب مي‌آيد. مثلاً انديشه انتزاعي صندلي با ماده کنش متقابل مي‌کند تا آنچه را که ما صندلي مي‌ناميم بوجود آورد.

همه اشياء مادي داراي چنين سرچشمه‌اي هستند، بنابراين آنچه ما از حواسمان تجربه مي‌کنيم يک صندلي يا درخت است نه صندلي يا درخت به معني مطلق. همه انسانها در ذهن خود دانش کاملي از همه انديشه هايي که جهان را مي‌سازند در اختيار دارند بنابراين ذهن انسان تصويري از جهان است. بر اين اساس تمامي دانش و افکار جديد يادآوري تجاربي است که روح ما در آسماني که فراسوي آسمانهاست، داشته است. به پيروي از افلاطون، فلاسفه‌اي چون رنه دکارت و ايمانوئل کانت معتقدند که منشأ ايده‌هاي تازه ذهن می‌باشد.2-اطلاعات حسي:ارسطو يکي از شاگردان افلاطون بود که ابتدا نظرات او را دقيقا پذيرفت اما بعدها به مخالفت با آنها برخاست. بر عکس نظر افلاطون، ارسطو بر اين عقيده است که منبع افکار و انديشه هاي جديد اطلاعات حسي است که از طريق حواس پنجگانه به واسطه تعامل با محيط تجربه و کسب مي‌شوند. به پيروي از ارسطو فيلسوفاني چون هابز و برکلي معتقدند که منشأ ايده‌هاي جديد اطلاعات حسي و تجربه می‌باشد .3- تعارض:زيگموند فرويد از دو نوع فرآيند اوليه فکر يا ناخود آگاه و فرآيند ثانويه فکر يا خودآگاه نام مي‌برد. او معتقد است که خلاقيت از تعارض درون شخصي خصوصاً فرآيندهاي ناخودآگاه برانگيخته می‌شود. فرد خلاق از تفکر نوع اوليه جهت توليد ايده‌هاي تازه استفاده کرده و فرآيند ثانويه را جهت تحقق ايده‌هاي حاصل از تفکر اوليه بکار مي‌گيرد. درنتيجه خلاقيت باعث کاهش اضطراب ناشي از تعارض می‌شود. پس با اين وجود از ديدگاه روانکاوان مي‌توان نتيجه گيري کرد:الف: منبع خلاقيت ناشي از تعارض درون فرد خصوصاً ضمير ناخودآگاه است.ب: ناخودآگاه باعث توليد ايده‌ها.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:34 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0