ارتباطات خانواده: از ربع آخر قرن بيستم، فعالان در زمينهي ارتباطات بين فردي توجه خود را معطوف به مطالعهي نحوهي ارتباطات موجود در روابط مختلف کردهاند. يکي از اين روابط، رابطه هاي موجود در خانواده است. خانواده از بسياري جهات براي ارتباطات انساني بافتي منحصر به فرد است. به جاي معرفي استعاره وار خانواده به عنوان يک سيستم يا يک گروه پردازش اطلاعات يا مجالي براي بده بستان اجتماعي بين اعضاي آن، بسياري از متخصصان خانواده را به عنوان نوعي مکالمه و گفت و شنود معرفي ميکند.ارتباطات خانواده شيوهايست که از طريق آن اطلاعات کلامي و غيرکلامي بين اعضاي خانواده رد و بدل ميشود (اپستين و همکاران ،1993 ؛ به نقل از پيترسون و گرين 1999) و فرزندان به وسيلهي آن نحوهي ارتباط برقرار کردن با ديگران، تعبير و تفسير کردن رفتارهاي آنها، به شيوهي خاصي در روابط خود با آنها عمل کردن و تجربهي عواطف را ياد ميگيرند. انگيزهها و شيوههاي ارتباطاتي والد – فرزندي مدلي از رفتار را فراهم مي آورد که به مهارتها و رفتارهاي ارتباطاتي فرزندان شکل ميدهد. بعضي از متخصصان به محيطهاي ارتباطات خانواده به صورت طرحواره نگاه ميکنند. اين طرحوارهها ساختارهاي دانشي هستند که نشان از دنياي درون خانواده دارند و براي تعبير و تفسير اينکه اعضاي خانواده چه ميگويند و چه ميکنند، مبنايي فراهم ميآورند.
هر طرحواره شامل مجموعهاي از عقايد، نگرشها و فلسفهها در مورد زندگي خانوادگي است و هر کدام به وسيلهي رفتارهاي ارتباطاتي بسيار خاصي مشخص ميشود. طرحوارههاي ارتباطات خانواده توجه، ادراک، حافظهي پيامها، برداشتهاي ارتباطاتي ناشي از رفتارهاي و پيامدهاي رواني اجتماعي را تحت تأثير قرار ميدهند.با مطالعهي ارتباطات خانواده، چفي و همکارانش با ابتکار خود نظريهاي را مطرح کردند که بيان ميکرد الگوهاي ارتباطات خانواده شيوههايي را منعکس ميکنند که به وسيلهي آنها خانواده واقعيت اجتماعي را تعبير و تفسير کرده، اعضايش را در آن تعبير و تفسير سهيم ميسازد. چفي و همکارانش بيان کردند در مواجه اعضاي خانواده با يک واقعيت مشترک، يک راه مورد بحث قرار دادن باورها و مفاهيم به منظور رسيدن به معنايي مشترک است. آنها اين شيوه را «جهتگيري مفهومي ناميدند. راه ديگر، رو آوردن به والدين براي راهنمايي گرفتن است که آن را «جهتگيري اجتماعيناميدند. بر حسب ارتباطات خانواده، جهتگيري مفهومي به وسيلهي بيان راحت عقايد و درگيري فعالانه در بحث و تبادل نظر مشخص ميشد. در حالي که ويژگي جهتگيري اجتماعي تلاش براي حفظ و نگهداري روابط همگون و همسازوالد – فرزندي بود.خانوادهاي که در جهتگيري اجتماعي زيادي نمرهي بالايي داشت، روابط همساز والد – فرزندي را در مورد عقايد ترجيح ميداد؛ در حالي که خانوادهاي که از جهتگيري مفهومي زيادي برخوردار بود، خود عقايد موجود در رابطه را ترجيح ميداد.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 49صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید