<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری  اضطراب سلامتی</span>
تاریخ انتشار:
28 سپتامبر 2021
دسته بندی:

اضطراب سلامتی:اضطراب سلامتی یک مفهوم پیوستاری است که برای اولین بار توسط سالکوسکیس و وارویک در سال 1986 پیشنهاد شده است که  در یک طرف پیوستار نگرانی های خفیف درباره ی سلامتی و ابتلا به بیماری و در طرف دیگر آن اختلال خودبیمارپنداری قرار می گیرد که با ترس های افراطی و گاه هذیانی درباره سلامتی و علایم جسمانی مشخص می شود(سالکوسکیس و وارویک، 1986) ؛ آن ها بیان کردند بعضی از افراد هستند که بیشتر از مردم عادی درباره ی سلامتی خود نگران هستند اما همه ی ویژگی های تشخیصی خودبیمارپنداری را ندارند در نتیجه مفهوم پیوستاری اضطراب سلامتی را به کار بردند که هم اضطراب سلامتی خفیف و هم خودبیمارپنداری را در بر می گیرد (سالکوسکیس و وارویک، 2000). بنابراین اضطراب سلامتی در طیفی از بیماران غیر روانی(شامل بیماران جسمی) و غیر بیماران نیز رخ می دهد.اضطراب سلامتی شامل چهار مؤلفه عاطفی، شناختی، رفتاری و ادراکی می باشد. مؤلفه عاطفی شامل نگرانی درباره سلامتی می باشد. مؤلفه شناختی به اعتقاد قوی مبنی بر  بیمار بودن بر خلاف شواهد پزشکی محدود می شود. مؤلفه رفتاری، رفتارهای اطمینان جویی به منظور کاهش ترس از بیماری را در بر می گیرد و مؤلفه ادراکی شامل اشتغال ذهنی به علایم و احساس های بدنی می باشد.

اضطراب سلامتی و به ویژه اختلال خودبیمارپنداری با نگرانی افراطی درباره بیماری و بخصوص  بیماری های وخیم، ناتوانی در نادیده گرفتن علایم ساده جسمانی  وتوجه انتخابی نسبت به این علایم بعد از شنیدن یا خواندن درباره ی یک بیماری (آون و همکاران، 2004)، گوش به زنگی افراطی (آبراموویتز و همکاران،2007)، مراجعه افراطی به دکتر و مراکز درمانی  و هم چنین با یک ترس افراطی از مرگ همراه می باشد (نویز 2002). سطح بالای اضطراب سلامتی باعث بروز رفتار های اطمینان جویانه برای مطمئن شدن از سلامتی و دریافت کمک (از جمله مراجعه به پزشک) و تکرار آن ها به منظور بهبود سلامتی و یا انکار بیماری می شود (سالکوسکیس و همکاران، 2002). این رفتارها چون باعث کاهش موقتی اضطراب می شوند، در نتیجه تقویت می شوند و این چرخه تکراری معیوب ادامه می یابد (کنروی).در پژوهشی که طلایی (1387) درباره شیوع خودبیمارپنداری در دانشجویان مشهد انجام داد، شیوع آن را 38 درصد برآورد کرد،که این درصد بسیار بالاتر از شیوع جهانی آن)  8/5درصد) می باشد. در کل با این که افراد دچار خودبیمارپنداری در جامعه نادر هستند ((2 در صد)) ،( لوپر و کیرمایر،2001)، اما شیوع  اضطراب سلامتی در بین افراد بالاست. سالکوسکیس و وارویک (2003) در یک بررسی، شیوع اضطراب سلامتی را حداقل 51 درصد در میان بیماران دارای دردهای مزمن برآورد کرده اند.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:  31صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0