استرس شغلی: واژه استرس به معنای نیرو، فشار و اجبار، واژهای انگلیسی است و در زبانهای مختلف با همین لفظ به کار برده میشود. در زبان فارسی واژه «فشار روانی» را به عنوان برابر نهاده استرس بکار بردهاند که با مفهوم دقیق استرس سازگار نیست (لو، پ. و لو، ه.، 1986).مطالعه استرس شغلی با «هانس سلیه که از وی به عنوان پدر استرس نام برده میشود در سال 1965 شروع شد. وی استرس را به عنوان پدیده تازهای در نوع خود، به طور کامل شرح داد. هولمز با همکاری راهه در مورد آثار حوادث فشارزای زندگی مطالعات وسیعی انجام داد. این وقایع، «جدول ردهبندی انطباق و سازگاری اجتماعی هولمز و راهه» نامیده میشوند (لو، پ. و لو، ه.، 1986).کریاکو و ساتکلیف عوامل مؤثر بر استرس شغلی را شامل این موارد میدانند:1)حجم کار، 2)فقدان رشد حرفهای، 3)عدم منزلت اجتماعی، 4)روابط موجود میان کارکنان، 5)عوامل مربوط به تعداد و پیشرفت کاری، 6)عوامل مربوط به حقوق و مزایا (کریاکو و ساتکلیف، 1978: 159-167).
ایوانکویچ و ماتسون معتقدند که بر خلاف تصور عموم که همواره فشار عصبی را با مفهوم منفی در نظر میگرفتند، فشار عصبی همیشه بد نیست؛ البته بجز شکلی از فشار عصبی که بار منفی دارد و «استرس منفی نامیده می شود و به هنگام ناراحتی، مثلاً مرگ یک عزیز یا توبیخ شدن از طرف مافوق در ما ایجاد میشود و «استرس مفید نام گرفته است، مثلاً زمانی که دانشجویی در لیست تشویقیها رییس دانشگاه قرار میگیرد یا به کارمندی شغل بالاتری پیشنهاد می شود، فرد دچار فشار عصبی میشود که به هیچ وجه منفی نیست (ایوانکویچ و ماتسون، 1987).لونستین طی پژوهشی به علل و علایم و نحوه پیشگیری از استرس و فرسودگی شغلی معلمان پرداخت و اظهار کرد که استرس و فرسودگی شغلی منجر به خستگی و فرسودگی جسمانی و آمادگی آسیبپذیری نسبت به بیماریها میگردد (لونستین، 1991).وودزمعتقد است استرس ممکن است مشکلاتی به شرح زیر در افراد به وجود آورد:ضعف سلامت روحی: اندوه روانی، افسردگی، اضطراب.ضعف سلامت جسمی: بیماری، بیخوابی، سردرد و علائم بیماریهای جسمی.کاهش سطح عملکرد: نارضایتی شغلی، غیبت، کاهش بهرهوری، و به طور کلی کاهش کیفیت کار (وودز، 1999).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 22صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید