استراتژی مدیریت تعارض: در اکثر مقالات علمی هنوز یک تعریف جامع، روشن و قابل قبول از تعارض دیده نشده است گرچه عموماً نسبت به آن اتفاق نظر وجود دارد.در فرهنگ لغات فارسی از تعارض به عنوان متعارض شدن و مزاحم يک ديگر شدن، با هم مخالفت کردن و اختلاف داشتن یاد شده است.فرهنگ لغت وبستر، تعارض را به صورت نبرد و اختلاف نيروهاي متضاد و تضاد موجود بين غرايز با اخلاقيات و ايده آل هاي ديني و اخلاقي تعريف مي كند.تعارض یعنی “دنبال کردن هدفهای ناسازگار و متناقض که باعث از دست رفتن منابع و سایر هدفها میشود” (روبرث اونز، 1990).میلر معتقد است که کلا تعارض از ناهماهنگی شدید منافع ناشی میشود و هرگونه احساس رضایت و موفقیت ممکن است مفهوم شكست و نارضایتی برای طرف مقابل را در بر داشته باشد.تامپسون هر رفتاری را که از جانب اعضای یک سازمان به منظور مخالفت با سایر اعضاء سرزند را تعارض میداند. (تامپسون، 1980)مارشال دیماک معتقد است که ریشه تعارض را میتوان شكست در انجام اقداماتی دانست که برای همکاری ضرورت دارند، شكست در شناخت مشكلات گروههای دیگر، شكست در درک انگيزههای روانی و از همه مهمتر شکست در ایجاد سازمانی که در آن افراد قادر به کشف موارد توافق و عدم توافق باشند و در نتیجه بتوانند
به توافق یا سازش موثر برسند و عدم توانایی در مشارکت تمام قسمتهای سازمان در اداره اموری که نتیجه آن عدم احساس تعلق افراد به سازمان است و این احساس را به وجود میآورد که همکاری افراد مورد توجه سازمان نیست، و بالاخره شکست در تامین منافع کارگر و کارفرما برعکس همکاری نقطه مقابل تعارضات است.1- نظریه تعارض افلاطون “ریشه و مبداء تعیین دیالیکتیکی را باید در آثار فلسفه یونان جستجو کرد. افلاطون معتقد بود میان دو جریان بودن و شدن یا آنچه هست و آنچه باید باشد تعارض موجود است. او معتقد بود هر پدیدهای دارای دو خصلت خیر و شر است و نیروی شر ویرانگر و فاسد کننده است، در حالیکه نیروی خیر پاسدار خوبی است، دگرگونی از مبارزه میان این دو جریان ناشی میشود. به عقیده افلاطون برخورد مداوم این دو نیرو متضاد منجر به بالا گرفتن آگاهی اجتماعی و بهبود حیات انسانی میشود (زارع نژاد، 1388).2- نظریه تعارض ابن خلدون: بسیاری از صاحب نظران معتقدند ابن خلدون متفکر تونسی قرن 13 میلادی در حقیقت پیشرو راستین مکتب تضاد میباشد. ابن خلدون معتقد است جامعه پدیدهای است پويا و پیوسته در معرض دگرگونی و تحول است. جامعهها و تمدنها ایستا نبوده و در اثر تصادفات میان گروهها یا ساختهای اجتماعی گوناگون، پیوسته در حال ظهور و سقوط هستند.
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:23 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید