<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری آموزش چندرسانه ای</span>
تاریخ انتشار:
19 دسامبر 2021
دسته بندی:

 آموزش چندرسانه ای: واژه­ی چندرسانه­ ای از سال 1950 میلادی به بعد مطرح و تلاش شد با ترکیب چندین رسانه، کیفیت آموزش بالا رود (هینیچ 1993) و این امکانات اجازه­ی پیشروی، تعامل، آفرینندگی و ارتباط بهتر کاربرد نرم­افزار را به آسانی می­دهد (هافستر1996).اصطلاح چندرسانه­ای به ارائه­ی مطالب از طریق کلمات و تصاویر اطلاق می­شود. منظور از “کلمه” ارائه­ی مطالب به صورت کلامی است. استفاده از متون گفتاری یا نوشتاری مصداق این شیوه می­باشد. منظور از تصویر، ارائه­ی مطالب در قالب تصاویر است. استفاده از تصاویر ثابت همچون نمودار، عکس یا نقشه و استفاده از تصاویر متحرک مانند انیمیشن یا فیلم ویدئویی از شیوه­های ارائه­ی تصویر می­باشد (مایر2005 ترجمه­ی موسوی،1384،ص3).مفهوم چندرسانه­ای به استفاده از چندین رسانه شامل متن، گرافیک، صدا، تصاویر ثابت ویدئویی بر می­گردد  بنابراین استفاده از حس شنیداری در کنار سایر حواس کمک مناسبی برای کم­بینایان خواهد بود. مایر (2001) اعتقاد دارد دلیل منطقی ارائه­ی چندرسانه­ای یعنی ارائه­ی مطالب در قالب کلمات و تصاویر  را به کارگیری کل ظرفیت شناختی انسان برای پردازش اطلاعات می­داند. پژوهش­ها نشان داده اند که آموزش مبتنی بر چندرسانه­ای می­تواند به درک مطلب و یادداری دانش آموزان کمک کند.

مایرو مورنو (2003)، یادگیری چندرسانه­ای را به عنوان یادگیری از واژگان ، تصاویر و آموزش چندرسانه­ای را به عنوان ارائه واژگان و تصاویر با هدف تقویت یادگیری تعریف کرده­اند. براساس تصمیم گیری در مورد نحوه­ی طراحی پیام­های چندرسانه­ای بازتاب دهنده­ی استنباط و برداشت بنیادی از چگونگی یادگیری انسان است. سه فرضیه­ی اساسی درباره ی نظریه­ی شناختی یادگیری چندرسانه­ای مطرح شده است که عبارت­اند از:فرضیه­ی کانال دوگانه مطابق این نظریه انسان برای پردازش اطلاعاتی که به شکل مواد دیداری و شنیداری ارائه شده، کانال جداگانه و مجزایی را در اختیار دارند. هنگامی که مطالب (مثال­های تصویری، انیمیشن، ویدئو و متون) در معرض چشم­های فراگیران قرار می­گیرند، آنان این مطالب را در کانال دیداری خود پردازش می­کنند و همگامی که مطالب در معرض گوش­های فراگیران قرار می گیرند (اصوات غیر کلامی و گفتارها)، آنان این موارد را در کانال شنیداری خود پردازش می کنند. مفروضه ی کانال دوگانه، روندی طولانی را در روانشناسی شناختی طی کرده و در حال حاضر نیز با نظریه­ی رمزگذاری دوگانه پایویو و الگوی حافظه ی فعال بدلی همخوانی دارد.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 45 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0