ویژگیهای توسعه سازمانی چیست ؟
فعالیتهای توسعه سازمانی، پنج ویژگی متمایز و برجسته از سایر تکنیکهای مدیریتی دارد :
- توسعه سازمانی تمایل به تغییر در سیستمهای استراتژی، ساختار و فرایندها دارد.
- برنامهها و تکنیکهای توسعه سازمانی وابسته به اطلاعات علوم رفتاری است. این برنامهها و تکنیکها شامل داشتن رهبری، فعالیتهای گروهی و طراحی کار در سطح خرد و استراتژی، طراحی سازمانی و روابط بین المللی در سطح کلان است.
- توسعه سازمانی مدیریت تغییر برنامه ریزی شده است. تغییر برنامه ریزی شده شامل برنامه ریزی برای شناسایی و حل مشکلات سازمانی است.
- توسعه سازمانی طراحی، اجرا و تقویت تغییر است.
- توسعه سازمانی بر افزایش بهره وری سازمانی متمرکز شده است.
ویژگیهای ارائه شده توسط رائو میتواند برای تشخیص مداخلات توسعه سازمانی مورد استفاده قرار گیرد.
- توسعه سازمانی باید برنامه ریزی شده باشد( فعالیتهای برنامه ریزی نشده و تلاشهای حل مسئله، جزء توسعه سازمانی نیستند).
- توسعه سازمانی از یک فرایند متوالی استفاده میکند. بورک مراحل زیر را برای شروع ارائه میکند: راه اندازی)ایجاد گروهی که تلاش میکند، یک ایده را به یک محصول تبدیل کند و یک شرکت را به وجود آورد)، تشخیص یا ارزیابی و بازخورد، برنامه ریزی فعالیتها و مداخلات، ارزیابی از جمله ارزیابی از تغییر، بهبودیها و پیشرفت، پذیرش و جداییها و عدم مشارکت.
- توسعه سازمانی باید طولانی مدت باشد. مداخلات کوتاه مدت، فعالیتهایی که یکبار و در زمان خاص در حد وظایف و یا حل مسئله بر اساس تجارب افراد باشد، توسعه سازمانی نیست.
- توسعه سازمانی باید کل سازمان را مد نظر داشته باشد. سازمان ممکن است یک زیرواحد از یک واحد بزرگتر باشد ولی توسعه سازمانی با واحد کل در ارتباط است.
- توسعه سازمانی باید از بالای سازمان آغاز شود که این کار جدیت و اجرایی بودن آن را تضمین میکند.
- توسعه سازمانی باید بر اساس دانش علوم رفتاری باشد. باید بر اساس تلاش مشترک بین سازمان و تسهیل گران داخلی و خارجی باشد.
- باید بر پایه ارزش باشد.
- هدف توسعه سازمانی باید ارتقا و پیشرفت در سازمان باشد که به معنی تغییر، اثربخشی، چشم انداز و یک یا چند دیدگاه از عملکرد سازمان است.
- مدیران بالا باید آگاه و متعهد به تلاشهای توسعه سازمانی باشند.
منبع
بایی ،فهیمه (1394) ،رابطه هوش استراتژیک مدیران با توسعه سازمانی و رفتار کار آفرینانه در سازمانهای دولتی اداره کل امور تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران ،پایان نامه کارناسی ارشد مدیریت اجرایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ساری
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید