نقش مددکاراجتماعی مرکز قرنطینه
نقش مددکار در قرنطینه بدین شرح است :
- جمعآوری اطلاعات جامع از کودکان،
- ارتباط مستمر با مربیان و کسب اطلاعات از وضعیت کودکان،
- ارتباط با روانشناس و تبادل نظر در مورد کودکان،
- تنظیم پرونده جداگانهای از تلفنها و آدرس اقوام نزدیک و مدرسه دانشآموزان،
- پیگیری میدانی وضعیت دانشآموزان با مراجعه به مدرسه، منزل اقوام و اطرافیان دانشآموزان،
- ارتباط نزدیکتر با مشارکتها جهت تأمین امکانات رفاهی و مسافرتهای اردویی درون شهری کودکان،
- مکاتبات با مقامات بالاتر جهت اعمال محدودیتهای قرنطینه به معنای دوروز آن یا برداشتن قید و بندهایی که زمینهساز آزادی بیشتر، مرخصی بیشتر و سرگرمی بیشتر کودکان باشد.
- مکاتبه جهت اصلاح فرمها
- تمرکز تصمیمگیری و تصمیمسازی به صورت تیمی در مورد کودکان
اما در تکمیل صحبتهای مددکار محترم مرکز لازم به ذکر است که :
جمعآوری اطلاعات از کودکان به دلایل گوناگونی صورت میگیرد که از جمله آنها امکان ایجاد شرایطی برای بازگشت به خانواده یا بستگان در رابطه با کودکانی که کسانی برای نگهداری از آنها وجود دارد و به هر ترتیب راهی برای ممانعت از ورود آنها به سیستم شبانهروزی میتوان یافت.
کودکانی هستند که با مشکلات مادی در خانواده مواجه بودهاند و در صورتی که از این نظر تأمین شوند خانواده توانایی نگهداری از فرزندش را دارد. مواردی که یکی از والدین و یا هر دو معتاد بوده و فرد موثری برای توانایی نگهداری از کودک وجود ندارد، در بین این والدین کسانی هستند که خواهان ترک اعتیاد خود بوده و مددکار مربوط با ارجاع شخص به مراکز موجود تسهیلات لازم را برای بازگشت کودک به خانواده فراهم میآورد. از آن جایی که مهمترین آرمان و هدف سازمان بهزیستی و مرکز قرنطینه ترخیص کودکان پذیرش شده به خانواده یا بستگان نزدیک است نقش اصلی مددکار اجتماعی برقراری رابطه با نزدیکان کودک می باشد تا بدین وسیله مکان امنی برای کودک خارج از حیطه بهزیستی فراهم شود، در غیر اینصورت مراحل قانونی جهت ورود به مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی طی شده و نقش مددکار آماده کردن کودک برای ورود به این سیستم خواهد بود.
ارتباط مستقیم با مربیان ضمن گرفتن اطلاعات از وضعیت کودکان و همچنین دادن اطلاعات از وضعیت آنها به مربیان به منظور تسهیل در شیوههای ارتباطی بین آنها خواهد بود. مددکار واسطه بین کودکان و نوجوانان ساکن و مربیان بوده و تمام تلاش خود را جهت بهبود کیفیت این روابط بکار خواهد بود. در این میان میتوان جلساتی رابه طور مشترک با مربیان، و روانشناس مرکز تشکیل داده و در رابطه با مسائل و مشکلات مرکز به بحث و گفتگو نشست.
پیگیری میدانی وضعیت کودکان به طور حتم محدود به مدت زمان اقامت آنها در مرکز نخواهد بود و این پیگیری خاصه در ارتباط با کودکانی که به خانواده ترخیص شدهاند ادامه خواهد داشت. بویژه در موارد مربوط به کودک آزاری و یا موارد مشابه با پیگیری از وضعیت کودک پس از ترخیص به خانواده میتوان از بروز حوادث نامطلوب پیشگیری کرد.
منبع
صادقی،سماء(1387)،كيفيت زندگي دختران ساكن در مركز قرنطينه بهزيستي،پایان نامه کارشناسی ارشد،مددکاری اجتماعی،دانشکده علوم اجتماعی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید