مقایسه رفتارهای شهروندی و رفتارهای ضد شهروندی
برای درک رفتارهای ضد تولید، بیانات و استدلال های دالال، در رفتارهای شهروندی در مقایسه با رفتارهای ضد تولید را میتوان به دقت مدنظر قرار داد. رفتارهای شهروندی و رفتارهای ضد تولید را میتوان از دو بُعد متفاوت و متضاد بررسی کرد که اولی میتواند مزایا و منافع بسیاری را برای سازمان به ارمغان آورد و دومی سازمان را به خطر انداخته و مشکلات بیشماری را به وجود آورد. دستاوردهای علمی حاصل از بررسیهای بیکر، استدلال قبل را مورد حمایت قرار میدهد و بیان می نماید که همبستگی رفتارهای ضدتولید و رفتارهای شهروندی منفی میباشد و این بدان معناست که یک فرد عالی رتبه از لحاظ رفتارهای شهروندی هیچ گونه رفتاری نامناسب از خود نشان نمیدهد که سازمان یا نهاد را تحت الشعاع قرار دهد بلکه رفتارهای بجا و مناسب وی باعث ارتقا سطح پیشرفت سازمان میشود. در بسیاری از حالتها ممکن است یک رفتار نامطلوب با یک رفتار شهروندی مطلوب در تضاد باشد. برای مثال رفتار شهروندی ناشی از وجدان کاری، در تضاد با طفره رفتن از کار و غیبت و تأخیر تجلی مییابد. اما بسیار مهم است که بدانیم رفتار ضد شهروندی صرفاسطح پائینی ازرفتار شهروندی نیست. این موضوع با نظر پوفر انطباق دارد که نشان میدهد رفتارهای ضد شهروندی نقطه مقابل جنبه مثبت رفتارهای اجتماعی نیستندالزاماً رفتارهای منحرفانه طلقی نمیشوند .
مطالعات محدودی که در خصوص رفتارهای ضد شهروندی انجام شده است، عمدتا به بررسی آثار مخرب اینگونه رفتارها بر بهره وری سازمانهای تجاری تأکید داشته اند. برای مثال رفتارهای شهروندی در سازمانهای تجاری اثرات زیانباری بر نیروی فروش سازمان دارند. بررسی ادبیات خریدار- فروشنده نشان میدهد رفتار و روش فروشنده بر فراگرد مبادله اثر می گذارد .
منبع
سعیدیان،حسن(1394)،عملکرد شغلی کارکنان براساس توانمندسازی،رفتارشهروندی،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی صنعتی وسازمانی،دانشگاه آزاداسلامی ارسنجان
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید