مراحل مدیریت دانش
مدیریت دانش بیش از همه چیز به دنبال آن است که بین افراد شاغل در یک سازمان ارتباط دانشی برقرار کند، روشهای استفاده از دانش سازمانی را یاد دهد، زمینه های تبدیل دانش شخصی به دانش جمعی و بالعکس را فرآهم آورد، تا در نهایت نوآوری و خلاقیت را تقویت کند. ماناسکو، چهار مرحله را برای مدیریت دانش شناسایی کرده است:
- آشکارسازی دانش
- ایجاد گرایش به سوی دانش
- فرهنگسازی برای به اشتراکگذاری دانش
- زیرسازی برای توزیع دانش
برای مدیریت دانش، ابتدا، باید دانش به شکلهای گوناگون آشکارسازی شود: یعنی از حالت ذهنی (نهان) به حالت عینی (عیان) تبدیل شود. سپس، باید گرایش به دانش و استفاده از آن در بین افراد سازمان به روشهای مختلف برانگیخته شود تا فرهنگسازی شود. دانشباوری موجب میشود یادگیری به عنوان یکی از وظایف اصلی سازمان و کارکنان آن تلقی گردد. پس از درک اهمیت دانش و مزایای رقابتی آن برای تمام افراد سازمان در سطوح مختلف باید زیرساخت مدیریت دانش در زمینههای به اشتراکگذاری، انتقال و بهکارگیری آن فراهم شود. مراحل ارائه شده توسط ماناسکو، خیلی کلی به نظر میرسد. بنابراین، با استفاده از آنها نمیتوان بهراحتی به مراحل عملی دست یافت. نصیری ، مراحل نهگانهای را برای مدیریت دانش شناسایی کرده است که هم، مراحل چهارگانه ی ماناسکو ، را دربرمیگیرد و از سوی دیگر، عملیتر به نظر میرسد. این مراحل عبارتند از:
- تمرکز کردن؛
- یافتن؛
- استخراج؛
- بهینه سازی؛
- سازماندهی؛
- به اشتراک گذاری؛
- پیاده سازی؛
- ارزیابی؛
- سازگار کردن.
منبع
زارع،هانیه(1392)، نقش مدیریت دانش در کارآفرینی سازمانی متخصصان علم اطلاعات،پایان نامه کارشناسی ارشد،علم اطلاعات ودانش شناسی، دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی شیراز
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید