مدیریت دانش و نوآوری

بسیاری از مطالعات نوآوری نشان داده است که با یکپارچه سازی دانش درون سازمانی و برون سازمانی نوآوری بهبود می­یابد. یکی از راه­ های ارتقای نوآوری مستمر، توانای شرکت ها در شکل دهی مجدد دانش سازمانی است از دیگر نقش های مدیریت دانش در فرآیند نوآوری می توان به تسهیل همکاری بین مرزهای وظیفه ای سازمان، کمک به ایجاد قابلیت، توانمندی و همچنین کاهش پیچیدگی در فرآیند نوآوری اشاره کرد. مهمترین حوزه تحقیقاتی برای ارتباط دهی نوآوری و مدیریت دانش، هماهنگی میان وظیفه ای می­باشد. یعنی استفاده از تیم ها و شبکه ها برای تسهیل نوآوری .

 مدیریت دانش و نوآوری

مدیریت دانش ارتباطات دانشی را آسانتر می­کند و نیازهاي جریان نوآوري را تغییر می دهد و علاوه بر آن عملکردهاي نوآورانه را از طریق توسعه بینش­ها و توانایی هاي جدید افزایش می دهد.مدیریت دانش توانایی حمایت و پرورش دادن نوآوري ها را به عنوان یک نقش محوري دارد. مدیریت دانش، مفهوم بسیار ارزشمندي است که زمینه را براي نوآوري فراهم می سازد. مدیریت دانش براي تولید موفقیت آمیز محصولات جدید و نوآوري در شرکت ها ضروري به نظر می رسد. همچنین نوآوري قادر است تا دانش ضمنی را به دانش صریح تبدیل نماید .

 یانگ به این نتیجه رسید که یکپارچه سازی دانش و نوآوری دانش، عملکرد را در مورد محصولات جدید افزایش می­دهد. گیلبرت و کاردي به این نتیجه رسیدندکه کاربرد مدیریت دانش نوآوری را در سازمان ها تشویق می نماید.اساسی ترین نقش دانش ضمنی، در مراحل فرآیند نوآوري مستتر است. واضح است مراحل اولیه نوآوري (کشف و تولید ایده) از درجه ناملموسی بالابرخوردار است بنابراین می توان پذیرفت که انتقال دانش ضمنی در مراحل اولیه نوآوري، نقش مهمی دارد. پر واضح است که عملکرد مدیریت دانش به ویژه توزیع دانش بر نوآوري وموفقیت مالی سازمان تاثیر گذار است.

منبع

سخن سنج ،ژیلا (1394)،بررسی رابطه بین سیستم مدیریت دانش مشتری با نوآوری استراتژیک مبتنی بر بازار صادرات صنعت فولاد شاهین بناب ،پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ،دانشگاه ارومیه

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0