محيط بازاريابي

منظور از محيط بازاريابي مجموعه شرايطي است که بايد با توجه به آنها تقسيمات بازاريابي اتخاذ و عمليات بازاريابي اجرا گردد. اين محيط کليه کالاها و خدمات را در بر گرفته و بي توجهي به آن مي تواند باعث شکست تلاش هاي بازاريابي گردد. محيط بازاريابي به چهار محيط يا قلمرو و کوچکتر قابل تقسيم است محيط سازماني، محيط بازار، محيط عمومي و محيط ناشناخته.

انواع بازاريابي

بازاريابي داراي دامنه بسيار گسترده اي است که تمام امورو زندگي بشر را در بر مي گيرد. طبق تعريف محصول که عبارتست از هر چيزي که به نحوي نياز يا خواسته اي را برآورده سازد مي توان شخص، سازمان، ايده، مکان، خدمت و هر نوع کسب و کار تجاري يا غيرتجاري را محصول قلمداد کرد، در نتيجه در هر کدام از آنها نياز به بازاريابي با مفهوم کامل و ابعاد گسترده آن وجود دارد.

بازاريابي خدمات

در اين زمينه مديران بازاريابي چندان  فعال نبوده اند اما آن دسته از سازمانهاي خدماتي که اصول بازاريابي را پذيرفته و طرح ها و برنامه هاي خود را بر پايه عنصر آميخته بازاريابي بنا کرده اند به نتايج مثبتي رسيده اند. در بسياري از جوامع حدود 4/3 نيروي کار غير از بخش کشاورزي در صنايع خدماتي فعاليت دارند و حدود 3/2 توليد ناخالص ملي را برعهده دارند شغل هاي خدماتي در دوران رکود و کسادي بيش از شغل هاي توليدي فعالند. حدود 2/1 پولهايي که مصرف کنندگان خرج مي کنند صرف امور خدماتي مي شود. ميزان استفاده از خدمات و اشتغال به کارهاي خدماتي در همه جوامع رو به افزايش است. هرچه امور تجارت و فعاليت ما پيچيده تر، تخصصي تر و رقابتي تر باشد امور خدماتي رشد بيشتري مي يابد. مديران ناگزيرند براي اداره بهتر سازمانهاي خود در دنياي فعال و پررقابت امروزه با اصول بازاريابي خدماتي آشنا شده و از فنون بازاريابي در ارائه خدمات و ارضاي نياز مشتريان خود بهره گيرند .بازاريابي داراي دامنه بسيار گسترده اي است، زيرا طبق تعريف، محصول که عبارت است از: « هر چيزي که به نحوي نياز يا خواسته اي را برآورده سازد و بتواند به شخص، سازمان، انگاره، مکان، خدمت و هر نوع فعاليتي که به نوعي اين نياز يا خواسته ها را براورده سازد، اطلاق گردد»، در نتيجه هر کدام از آنها، نياز به بازاريابي با مفهوم کامل و ابعاد گسترده آن دارد.

سازمان هاي خدماتي که اصول بازاريابي را پذيرفتته و طرح ها و برنامه هاي خود را بر پايه عناصر آميخته بازاريابي بنا کرده اند، به نتايج مثبتي رسيده اند. با توجه به اينکه ميزان استفاده از خدمات و اشتغال به کارهاي خدماتي در همه جوامع رو به افزايش است، هر چه فعاليت هاي تجاري و اجتماعي پيچيده تر، تخصصي تر و رقابتي تر باشد، بخش خدمات رشد بيشتري مي يابد و مديران ناگريزند براي اداره بهتر سازمان هاي خود در دنياي فعال و پر رقابت، امروز با اصول بازاريابي خدماتي آشنا شده و از فنون بازاريابي در ارايه خدمات و ارضاي نياز مشتريان خود بهره گيرند. يکي از مشخصه هاي مهم سال هاي اخير در ايالات متحده امريکا، رشد شديد بخش خدمات بوده است. در حال حاضر 74درصد توليد ناخالص داخلي ايالات متحده را بخش خدمات تشکيل مي دهد. انتظار مي رود تا سال 2005، تمامي رشد خالص مشاغل، در ارتباط با خدمات باشد. رشد خدمات در اقتصاد جهاني از اين هم سريع تر بوده و معادل 25 درصد ارزش کل تجارت بين المللي مي باشد.در اروپا نيز بخش قابل توجهي از اقتصاد را خدمات تشکيل مي دهد .

منبع

 ناظري، محمد(1393)، اولويت بندي تاثير عوامل آميخته بازاريابي بر ميزان فروش خدمات پستي، پايان نامه كارشناسي ارشد، مديريت بازرگاني، دانشگاه آزاد اسلامي

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

0