متغیرهای موقعیتی

نگرش‌های شغلی و اشتغال کارمند

لی و آلن ، ساکت و دوور ، بیان کردند که همبستگی بین متغیرهای موقعیتی و رفتارهای ضدتولید می‌توانند همانند واکنش‌های رفتاری درک شوند مثل واکنش‌ها نسبت به وقایع ناامیدکننده.

در حمایت از این مطالعات، اسپکتور و همکاران ،دریافتند که هیجانات منفی واسطه‌ی منفی میان فشارزاهای محیطی و رفتارهای ضدتولید می‌باشند. برای مثال فراخواندن واکنش‌های نگرشی به وسیله‌ی بی‌عدالتی سازمانی یا شیوه‌های غیرمنصفانه رفتار با رفتارهای ضدتولید پیوند یافته است.

برخی پژوهشگران  ذکر کردند که: همبستگی بین درک وقایع هیجانی و رفتارهای ضدتولید ممکن است به وسیله‌ی نظریه تبادل اجتماعی  و نظریه تقابل هنجار  تبیین و روشن شود. بر طبق این نظریه‌ها رفتارها یک ارتباط دوطرفه دارند از قبیل رابطه‌ی یک کارمند و یک سازمان و همین طور یک رفتار خوب یا صحیح، مشاهده رفتار خوب از طرف سازمان یک عمل متقابل است یا درجه‌ی مشابه از رفتارهای خوب از طرف کارمند مانند رفتار شهروندی سازمانی، درحالی‌که رفتار نادرست از طرف سازمان عمل متقابل آن رفتارهای ضدتولید می‌باشد که رفتار تلافی‌جویانه نامیده می‌شود که به موجب آن کارکنان از دیگر افراد و سازمان انتقام می‌گیرند.

جالب توجه است که رفتارهای ضدتولید می‌تواند عملاً ناکامی‌ها و هیجانات منفی را کاهش دهد .

نگرشهای متنوعی: سطوح پایین خشنودی،وفاداری، تعهد و امنیت شغلی با رفتارهای ضدتولید همبسته هستند.

منبع

شیخ‌خوزانی،نورالله(1393)،رفتارهای ضدتولید بر اساس پنج عامل بزرگ شخصیت و رفتارهای شهروندی سازمانی،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی صنعتی سازمانی،دانشگاه آزاداسلامی ارسنجان

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0