خودکارآمدی کارآفرینانه چیست ؟

خودکارآمدی از جنبه های گوناگون کارآفرینی را تحت تأثیر قرار میدهد.خودکارآمدی اینگونه تعریف می‌شود:باور این‌که فرد توانایی انجام وظیفه ای را دارد و باور فرد به این‌که می‌تواند به‌طور مفید از این مهارتها برای دستیابی به هدف مورد نظر استفاده کند.بنابراین باور خودکارآمدی، اعتقاد به انجام دادن کاری است که فرد را وادار به انجام آن می کند، در او اراده شکل می گیرد و تصمیم به اقدام می گیرد.

چن و همکاران  خودکارآمدی را برآورد و تخمین فرد از توانایی های خود می دانند که برای جمع بین انگیزه، منابع شناختی و فرآیند عمل استفاده می کند تا بر حوادث زندگی کنترل بیشتری داشته باشد.

طبق نظر موريانو و گرجيوسک يقصدکارآفرينانه پيش درآمد و عامل مؤثر بر فتار کارآفريني است، لذا مي توان چنين استنباط نمود که فرد با باور به خودکارآمدي بالا، با نيّت بيشتر و مصمم تر براي راه اندازي يک کسب‌و‌کار جديد پيش‌قدم خواهد شد. خودکارآمدی موفقیت در کسب‌و‌کار را پیش‌بینی می کند و مبتکرانی را که می‌توانند حوزه‌های جدید کسب‌و‌کار را آغاز نمایند مشخص می نماید.خودکارآمدی یک ساختار انگیزشی است که به تدریج با تجربیات فرد اندوخته می‌شود. به علاوه خودکارآمدی می‌تواند موفقیت ها،اهداف،دوام فرد را تحت تأثیر قرار دهد.خودکارآمدی در حقیقت دیدگاه افراد پیرامون شانس آن‌ها برای موفقیت در انجام وظایفشان می‌باشدیکی از جنبه های مهم در خودکارآمدی دامنه وظایف فرد است.یک فرد ممکن است در یک حوزه خودکارآمدی بالایی داشته باشد اما در حوزه‌های دیگر اینگونه نباشد.باورها در خودکارآمدی فرد،میزان انرژی فرد در انجام وظایف و مدت زمان مقاومت فرد در برابر مشکلات و موانع را تعیین می کند.افرادی که باورهای قوی تری به  ظرفیت های خود دارند در مواجه با چالش‌ها و موانع مقاوم تر هستند.خودکارآمدی در عملکرد افراد نقش اساسی دارد چرا که عمل افراد بر پایه آن چیزی است که افراد باور دارند بنابراین شاید بتوان گفت خودکارآمدی پیشبینی کننده فعالیت‌های کارآفرینانه است.خودکارآمدی پایه ای برای موفقیت در راه‌اندازی کسب‌و‌کار محسوب می‌شود.باندورا در نظريه شناخت اجتماعي خود خودکارآمدي را باورهايي مي‌داند که يک فرد از توانايي‌هاي خود براي مقابله با موقعيت‌هاي چالش‌زا مي شناسد.لنت و همکاران  در تکميل نظريه بندورا، نظريه شناخت اجتماعي اشتغال را مطرح کردند. بر مبناي اين نظريه باور به خودکارآمدي بر مواردي نظير توسعه فعاليت‌هاي شغلي، قابليت‌هاي حرفه‌اي، عملکرد شغلي و حتي انتخاب شغل افراد تأثير دارد. بنابراين از نظر شان و همکاران نتيجه ي باور به خودکارآمدي بيشتر در فرد، اعتماد به نفس و اراده قوي‌تر و اطمينان بيشتر به توانايي‌هاي شخص خواهد بود. و مي توان انتظار داشت که فردي با باور به خودکارآمدي بيشتر، براي کارآفرين شدن و راه اندازي يک کسب‌و‌کار جديد (رفتار کارآفرينانه) انگيزه بيشتر و در نتيجه قصد و نيّت محکم تر و پايدارتري را ايجاد خواهد نمود.

منبع

رحمانی ، سارا (1391) ، بررسی تاثیر خود کارامدی کار آفرینانه بر تقویت قصد کارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیرت و حساب د اری دانشکده علامه طباطبایی ، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت کار آفرینی ،دانشگاه علامه طباطبایی

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0