تعاریف نوآوری

يكي از مشكلات اساسي در مديريت نوآوري،  عدم وجود تعريفي واحد در بين محققان،  سياست گذاران و مجريان مي باشد.  هر چند اكثر تعاريف با يكديگر سازگار مي باشند،  اما اشاره به اين نكته ضروري است كه چگونگي تعريف نوآوري در نتايج تحقيقات مرتبط با آن بسيار تأثير گذار است.  به اعتقاد برخی محققان نوآوری را می توان مجموعه ای از عملیات فنی ،  صنعتی و تجاری معرفی نمود.  مارکوس نیز نوآوری را به عنوان معرفی یک واحد تغییر تکنولوژیکی دانسته که منظور خود را از تغییر تکنولوزیکی به نقل از شوچیتی یک محصول خدمت و یا استفاده از فرایندی جدید معرفی کرده است.  نوآوری یک فرایند است که در این فرایند ابتدا فرد اجازه می دهد تصورش ( تصوری که به قول انشتین از دانش مهمتر است ) به آسمانها صعود کند ،  سپس آن را به زمین می آورد و مهندسی می کند ( مهندسی ایده ) تا تبدیل به ایده گردد .  سپس ایده ها را از طریق مدیریت ایده به ایده های عملی ،  مفید و مناسب تبدیل می کند.  (خلاقیت ) ؛ به دنبال آن ایده ها را به کالا ،  خدمات و فرایند تبدیل می نماید و نهایتا  با تجاری کردن محصولات ،  خدمات و فرایند های جدید یا توسعه یافته در بازار ،  فرایند نوآوری خاتمه می یابد . نوآوری به معنای تسلط بر فناوری که به معنای به کارگیری دستاورد های علمی و پژوهشی بشر در تولید کالاها و ارائه خدمات است .

نوآوري تجاري كردن هر نوع اختراع،  قرار دادن موضوع توليد و بازاريابي براي آن است.  هر اختراعي را چه به لحاظ هزينه ها و چه به لحاظ ريسك ها نمي توان با تجاري كردن به صورت يك نوآوري در آورد نوآوري يك تغيير بديعي است؛ چون براي اولين بار در چنين ماهيتي تغيير تحقق مي يابد.  نوآوري يعني به اجرا گذاشتن يا توليد محصولات و خدمات جديد يا قبول روش هاي نو به صورت اقتصادي.  نوآوري با طرح و برنامه است.  جهت گيري آن در راستاي ايجاد فايده و منفعت اجتماعي است.  بدين ترتيب يك شركت نسبت به احتياجات و شرايط جديد محيطي انطباق پذير مي گردد.  تقليد هم يك نوع تغيير به شمار مي آيد نوآوري به معناي ايجاد،  قبول و اجراي ايده ها و فرآيندها و محصولات يا خدمات جديد است.  بنابراين نوآوري،  استعداد و توانايي تغيير يا انطباق را به وجود مي آورد.  به طور کلی تعریف نوآوری یکی از موارد زیر را شامل می شود :

  • نوآوری در خروجی ها : نوآوری در محصولات ، خدمات و امور توزیع محصولات و خدمات.
  • نوآوری در ورودی ها : نوآوری در مواد مصرفی مورد استفاده ، نوآوری در منابع و شیوه‌های تامین آنها
  • نوآوری در فرایند ها : نوآوری در فرایند های تکنولوژیک ، نوآوری در مهارت ها و رویه های انجام امور به عنوان مثال اگر نوآوری را در زمینه تولید محصولات و خدمات مورد بررسی قرار دهیم تعریف نوآوری بایستی یکی از ابعاد زیر را مورد توجه قرار دهد :
  • کیفیت محصول : قابلیت محصول برای براورده ساختن نیازهای مشتریان .
  • هزینه محصول : این بعد در ارتباط با هزینه تولید محصول می باشد که می تواند برای تولید کننده اش مزیت رقابتی ایجاد کند.
  • زمان تولید محصول : مربوط به مقدار زمانی است که صرف طراحی ، توسعه و ایجاد محصول جدید می گردد.

منبع

بردبار، نجمه(1394)، بررسی رابطه بین نوآوری دانشگاهی و گرایش دانشجویان به یادگیری مادام العمر با واسطه گری مهارت اعضای هیئت علمی در فرایند یاددهی یادگیری در دانشگاه شیراز، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه شیراز.

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0