استعلام الکترونیکی بین دستگاههای دولتی

Electronic data interchange   (EDI) تقريبا حدود 30 سال در محيطی غير از اينترنت به حيات خود ادامه مي داد و سيستمی بود که انتقال و رديابی سندهای تجاری روتين را بطور استاندارد انجام مي داد.   EDI  سند تجاری را به زبان تجاری قابل فهم جهانی ترجمه ميکرد و آنرا ازطريق خطوط ارتباطی امن بين شرکای تجاری منتقل ميکرد. امروزه EDI را که دربستر غير اينترنتی کار ميکند، به نام Traditional EDI مي شناسند.

بطوركلي فوايد استفاده از EDI علاوه بر بهبود سرعت و دقت و كاهش هزينه هاي رسيدگي به مستندات تجاري عبارتند از:

  1. ميتوان سندهاي تجاري را براحتي در ساعت هاي كاري و غيركاري مبادله كرد
  2. كاهش هزينه هاي اداري و معاملات تجاري: از آنجا كه تمام كارها بصورت الكترونيكي انجام ميگيرد، هزينه هاي رسيدگي، mailing و مديريت مستندات كاهش مي يابد
  3. كاهش معلق و بي استفاده بودن اطلاعات
  4. بهبود سرويس دهي به مشتري: تاخير در ارتباطات از بين ميرود، بنابراين انتقال اطلاعات تجاري (سفارشات و فروش و…) بسرعت انجام ميشود
  5. تسريع در تكميل سياهه اموال و كنترل روي آنها
  6. بهبود اوضاع ارسال و دريافت كالا و مسيريابي محموله
  7. بهبود كارايي جريان داده در سطح داخل شركت و همچنين بين شركاي تجاري
  8. تطبيق و يكسان سازي سريع، اتوماتيك و دقيق مستندات دوطرف
  9. بهبود مديريت داخلي: كارهاي دفتري كم ميشود، از تماسهاي تلفني كاسته ميشود و امكان بروز اشتباه در گزارشگيري ها به حداقل ميرسد.
  10. اينترنت ميتواند به طرق مختلف EDI را پشتيبانی کند، مثلا از Email اينترنتی ميتوان برای انتقال پيامهای EDI بجای VAN استفاده کرد .

تعاریف و مفاهیم دولت الکترونیکی

انقلاب فناوری اطلاعات، جهان و جهانیان را با پدیده‌ای جدید به نام گلوبالیزاسیون (جهانی شدن) روبه‌رو کرد. پدیده‌ای که گوشه‌گوشه زندگی مردم را در بر گرفت و امروزه یکی از ملزومات زندگی و زنده بودن است، به طوری که به اعتقاد بعضی‌ها بدون وجود این پدیده زندگی بسیار دشوار می‌شود.

دولت الکترونیکی‌: دولت الکترونیکی، سازمانی مجازی بدون ساختمان، بناها و تجهیزات سنتی است که قادر است کلیه خدمات دولتی را به نحو احسن و در هر زمانی که نیاز باشد به صورت ۲۴ ساعته- به کاربران ارائه دهد. در واقع به مجموعه ارتباطات الکترونیکی بین دولت، شرکت‌ها و شهروندان، دولت الکترونیکی می‌گویند، البته به شرط آنکه همه این ارتباطات از طریق شبکه اینترنت برقرار شود.

واژه دولت الکترونیکی در سال 1997 میلادی در ادبیات سیاسی دولتی آمریکا مطرح گردید و بطور کلی مهندسی مجدد دولت از طریق فناوری اطلاعات را دنبال میکرد. مک کلور (مدیر انجمن اداره حسابداری عمومی آمریکا) درباره دولت الکترونیکی چنین میگوید (دولت الکترونیکی به استفاده دولت از فناوری، به ویژه کاربردهای مبتنی بر وب، برای تقویت دسترسی به اطلاعات و تحویل خدمات دولتی به شهروندان، شرکای تجاری، کارمندان، سایر کارگزاران واجزاء دولت برمیگردد.

تعریف وبکارگیری استعلام الکترونیکی در دستگاههای دولتی 

در طول نیمه دوم دهه ۱۹۹۰، بخش خصوصی آمریکا مسئول خلق خدمات الکترونیکی شد. وجود فناوری وب با برانگیختن برخی اقدامات تجاری در شرکتها منجر گشت و لذا نتایج خوب و قابل سنجشی از این اقدامات حاصل شد. مهمتر از آن، این بود که کارکنان هرچه بیشتر اثربخش شدند به طوری که در بازده کاری آنها افزایش قابل ملاحظه ای پدید آمد. برای مثال، در سال ۱۹۹۹، میانگین بازده کاری هر ساعت فرد، پنج درصد افزایش پیدا کرد. پی آمد چنین نتایج مطلوبی، استفاده از فناوری وب مورد توجه قرار گرفت و موجب تحولات عظیمی در عرصۀ مشاغل و ارتباطات گردید. وینتون سرف که به عنوان یکی از پدربزرگهای اینترنت مشهور است این پیشنهاد را به رهبران دولتی داد که «لطفاً از فناوری اطلاعات استفاده کنید. اجازه دهید که خدماتتان، بیشتر دردسترس باشد. همچنین، هرگز از فناوری وب نهراسید، اما همواره برای آن برنامه ریزی کنید». لذا شهر گولدن به این نیاز استراتژیک پی برد و در ژوئیه ۲۰۰۱، برنامه ریزی استراتژیک برای دولت الکترونیکی را تدوین کردند .

تعریف های مختلف دولت الکترونیکی

دولت الکترونیکی به صورت مختلفی تعریف می شود که برخی از آنها عبارتند از:

 تعریف 1: دولت الکترونیکی به معنای اطلاع رسانی و خدمات رسانی به موقع دقیق و کارآمد در 24 ساعت شبانه روز، 7 روز هفته و 365 روز سال از طریق وسایل ارتباطی گوناگون مانند تلفن و اینترنت و اینترانت است.

تعریف 2: بکارگیری فناورهای اطلاعات و ارتباطات در ارایه خدمات اجتماعی، اداری و اقتصادی بخصوص در بخش دولتی برای بالابردن بهره وری و نیز بهبود خدمات و ارایه اطلاعات به شهروندان، تجار و کسبه است.

تعریف 3: دولت الکترونیکی به عنوان بستر و فرآیند مدیریت بدون کاغذ در حکومت مطرح است و در آن در نهایت بسیاری از ارتباطات بین اداره ها (با هم و با مردم) از طریق کانال های چند رسانه ای صورت می­گیرد.

تعریف 4: دولت الکترونیکی باعث می گردد که کلیه شهروندان، شرکت های تجاری، سازمان های دولتی و کارمندان دولت از طریق وب سایت ها در شبکه اینترنت و بدون محدودیت مکانی و زمانی به اطلاعات و خدمات دولتی دسترسی پیدا کنند.

تعریف 5: دولت الکترونیکی شکلی از e-commerce است که توسط بخش دولتی مورد استفاده قرار می­گیرد.

دولت الکترونیکی یعنی خدمات دهی و تبادل اطلاعات به صورت درون سازمانی/ برون سازمانی که از طریق بهره گیری از ابزارهای مبتنی بر فناوری صورت می گیرد .

فقیهی معتقد است 5 نظریه در مورد دولت الکترونیکی وجود دارد:

  1. نظریه خرد گرایی: دولت الکترونیکی ابزاری برای کمک به بهبود تصمیم گیری و بهینه سازی فرایندهای بهتر حکومت است و خود به دو گروه تقسیم میشود
  2. نظریه کنترل: ابزارهای دولت الکترونیکی می‌تواند برای کنترل بهتر بر مردم استفاده شود. اساس نظریه مبتنی بر ماهیت کنترلی اطلاعات است.
  3. نظریه سیل: ابزار‌های دولت الکترونیکی نظیر اینترنت اطلاعات زیادی برای رویه‌های دولت الکترونیکی، نظیر خط مشی‌گذاری به ارمغان می‌آورد
  4. نظریه ابر: فناوری تأثیر زیادی بر تصمیم‌گیری ندارد. در حکمرانی و دولت تصمیم‌ اجتماعی و سیاسی گرفته می‌شود و اینترنت صرفاً یک ابزار است.
  5. نظریه آشوب: ابزار‌های دولت الکترونیکی مانند اینترنت کنترل دولت را با روش های نا‌درست از بین می‌برد .

تجربه کشورهای مختلف

تجربه انگلستان : این کشور علیرغم پیشرفتهای قابل ذکردر این عرصه کارشناسان براین باورندکه دستیابی به اهداف اساسی ایجاددولت الکترونیکی راهی طولانی درپیش است. دفتر پیام آور دولت الکترونیکی در سپتامبر1999،به عنوان بخشی از دفتر نخست و زیری تاسیس گردید.این موسسه می کوشد اطلاعات را درسایتهای اینترنتی انگلستان به سرعت در دسترس عموم قرار دهد. تبدیل انگلستان به بهترین محیط برای تجارت الکترونیکی اطمینان از اینکه تاسال 2005 هرکسی مایل باشد بتواند به سرعت به اینترنت دسترسی یابد.

ارائه کلیه خدمات دولتی تاسال 2005 به صورت الکترونیکی همراه با افزایش میزان استفاده از خدمات اساسی. هماهنگ کردن برنامه کار الکترونیکی دولت انگلستان بین سازمانهای مختلف.

تغییر شکل دولت: دولت ملزم به ساماندهی و بهسازی خدمات عمومی هستندمردم باید قادر باشند در هر زمان و هرمکان به هرروشی که بخواهند با دولت و واحدهای آن ارتباط برقرار نمایند و مطمئن باشند خدماتی که دریافت میکنند مطلوب و قابل اعتماد است.

سایت اینترنتی دولت انگلستان که هسته اصلی تکنولوژی اطلاعات است و امکان انجام داد و ستدهای ایمن و بی خطر با شهروندان و واحدهای تجاری را فراهم می کند.

هدف از این کار، توصیف منافع و مزایای اینترنت برای افرادی که علاقه ای به استفاده از اینترنت ندارند. دولت قصد دارد به منظور تداوم این فعالیتها، مشارکت با شوراهای محلی را از طریق برنامه افزایش دهد.

تجربه آلمان  : کشور آلمان با بیش از هفتاد و دو میلیون نفر جمعیت و مساحتی حدود 357039 کیلومترمربع یکی از بزرگترین کشورهای اروپا است. رشد قوی اقتصاد آلمان پس از جنگ یکی از بالاترین استانداردهای سطح زندگی درجهان را برای شهروندان آلمانی مهیا کرده است.

کشور آلمان بخصوص در بخش شرقی دارای یکی از مدرنترین و پیشرفته ترین شبکه های سراسری فیبرنوری است. از آنجاییکه یکی از موارد بسیار مهم مورد نظر کشورها سرعت در انجام فعالیتها از طریق اینترنت می باشد، آلمان نیز برروی مخابره سریعتر اطلاعات کار میکند. در سال 1998 “وزارت آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فنآوری” به نام “وزارت آموزش و پرورش و تحقیق” تغییر نام یافت. در سال مالی 2000 در حدود 24/37 درصد بودجه این وزارتخانه صرف فعالیتهایی در زمینه فنآوری و نوآوری شده است.

 سیاستهای کلی دولت فدرال آلمان از زمانهای دور به مقوله توسعه جامعه اطلاعاتی در آلمان به عنوان یکی از مهمترین وظایف نگریسته است. در فوریه 1996 کابینه آلمان اقدام به تصویب طرحی تحت عنوان “Info 2000” کرد. در نوامبر 1998، صدراعظم جدید آلمان “شودر”، در اولین بیانیه خود در مقام رییس دولت اهمیت جامعه اطلاعاتی را روشن ساخت. وی ابراز نمود که مهمترین هدف خط مشی جامعه اطلاعاتی کاهش بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی جدید است.

 Info-2000راه آلمان بسوی جامعه اطلاعاتی 3فوریه 1996در فوریه 1996دولت فدرال براساس پیشنهادهای “شورای تحقیق، فنآوری و ابتکار” طرحی با نام “جامعه اطلاعاتی؛ فرصت ها، نوآوری ها و چالش ها”، بعنوان اولین طرح مورد نظر برای اجرای جامعه اطلاعاتی در آلمان منتشرکرد.

تجربه اتحادیه اروپا  : اصطلاح دولت برخط در اواسط دهه 1990 پدیدار و بعنوان مجموعه ای ازخدمات الکترونیکی مطرح شدکه در برنامه پیشنهادی جلسه گروه ویژه گروه 7 برای جامعه اطلاعات در ابتدای قرن حاضر که منتخبان اتحادیه اروپایی برای محک زنی دولت الکترونیکی بودندگنجانیده شده بود و شامل 12 خدمت الکترونیکی برای شهروندان و 8 خدمت الکترونیکی به مشاغل (درچارچوب برنامه اروپای الکترونیکی) می شد. 4 سطح خدمات نیز تعریف شد (سطح پایین خدمات تنها میتواند برای ادارات حاضر در خط مقدم ایجاد شود درحالی که سطح های 3و4 ادارات پشتیبان و یکپارچه سازی احتمالی آنهارا هم دربر می گیرد).

در طرح فعالیت اجرایی برای اروپای الکترونیکی در سال 2005 موارد زیر مدنظر قرار گرفته است و سیاست گذاری ها در این طرح مبتنی بر جامعه اطلاعاتی بوده است:

  • سرویسهای عمومی نوین آنلاین شامل: دولت الکترونیکی – آموزش الکترونیکی و بهداشت الکترونیکی
  • محیط کسب و کار الکترونیکی پویا: برای رسیدن به اهداف این طرح عواملی همچون دسترسی به باند پهن با قیمتهای رقابتی و زیرساخت اطلاعاتی امن تاثیرگذارهستند. بطور خلاصه شاخصهای اروپای الکترونیکی به شرح ذیل هستند:

توسعه زیرساختها و سرویسهای جدید

  • سرویسها، برنامه های کاربردی ومحتوا

مدرنیزه کردن خدمات عمومی – دولت الکترونیکی – آموزش الکترونیکی و بهداشت الکترونیکی

  • ترویج کسب وکار الکترونیکی

بازنگری قوانین برای ازبین بردن موانع – کمک به نوآوری شرکتهای کوچک و متوسط – جلب اعتماد مشتریان.

زیرساختهای باند پهن امن

  • باند پهن: روزهای وجود باند پهن – مجموع تقاضا – استراتژی های ملی – مناطق دوردست.
  • امنیت: شبکه اروپایی و نمایندگی امنیت اطلاعات.

دسترسی برای همه

  • طبقه بندی اولویتها
  • الزامات اقتصادی و اجتماعی: در سیاست گذاری جامعه اطلاعاتی بخشهای زیر مورد توجه قرار گرفته است: توسعه اروپای الکترونیکی – چارچوب مقرراتی – نوآوری دربخش تحقیق و توسعه.

کمیسیون اتحادیه اروپا، به هفت دست آورد زیر که بدان به عنوان زمینه های بازگشت سرمایه نگریسته می شود، اشاره کرده است:

  1. بهبود در کیفیت اطلاعات و نیز منابع اطلاعاتی
  2. کاهش زمان پردازش اطلاعات
  3. تقلیل فشار کار (بار وارده) بر گروه های اداری درگیر در امور مربوطه
  4. کاهش هزینه ها
  5. ارتقای سطح خدمات قابل ارائه
  6. ارتقای راندمان و بازدهی کاری
  7. ارتقای سطح رضایتمندی ارباب رجوع

بررسی روند توسعه فناوری در جهان و انجام مطالعات تطبیقی جهت کسب اطلاع از سیاست ها/ برنامه ها/ اقدامات دیگر کشورها در این حوزه نظر به اینکه اجرای برنامه های دولت الکترونیکی به هیچوجه موضوع جدیدی درجهان به حساب نمی آید، در پی بررسی وضعیت موجود کشور، نیاز چندانی نسبت به تعیین وضعیت مطلوب جهت تحلیل شکاف موجود وجود ندارد، زیرا که وضعیت مطلوب تقریبا شناخته شده است

بر این اساس، دسترسی به مطالعات و پیمایش های صورت پذیرفته در سایر کشورها (شامل کشورهای پیشرو و نیز کشورهایی که از ویژگی هایی نسبتا مشابهی برخوردارند) در زمینه سیاست ها، راهبردها و رویکردهای به کار گرفته شده در مواجهه با هر یک از موارد هفتگانه بازگشت سرمایه (دستآوردهای مورد انتظار) که پیش از این به آن اشاره شد، مبنای مناسبی برای این کار به شمار می آید. برنامه اجرایی دولت الکترونیکی اتحادیه  اروپا بر روی بهبود حرکت در بازار داخلی کشورهای عضو در قرن ۲۱ تمرکز دارد تا به استراتژی اروپای ۲۰۲۰ برای اقتصادی پایدار، فراگیر و مبتنی بر دانش کمک کند.

تجربه مالزی : یکی از مهمترین کاربردهای فناوری اطلاعات، فراهم کردن بستر لازم جهت ارائه مناسب و موثر خدمات بخش دولتی است. به همین منظور، فعالیتهای زیادی در اغلب کشورها برای توسعه دولت الکترونیکی صورت پذیرفته است. درمیان کشورهای جهان، مالزی بعنوان یک کشور پیشرو در این زمینه شناخته میشود و تحقیق و توسعه دولت الکترونیکی در چارچوب چشم انداز 2020 این کشور از اولویت با لایی برخوردار است. که در این گزارش ارائه میشود.

تعاریف و کلیات

هدف اصلی دولت الکترونیکی، ارائه خدمات موثر و کارآمدبه شهروندان است به گونه ای که دولت، هرچه بیشتر و بهتر پاسخگوی نیازهای شهروندان باشد.اتوماسیون ادارات با رایانه ای کردن خدمات، تاحد زیادی تحقق یافته است، اما هدف دولت الکترونیکی فراتر از رایانه ای کردن دولت است.  مسئولیتهای جدیدی برای کارمندان دولت، صاحبان مشاغل و شهروندان ایجاد شود. به گونه ای که اطلاعات از طریق یک بانک اطلاعاتی مشترک بین وزارتخانه ها وادارات جریان خواهد یافت و سیستمهای سازگار از طریق یک شبکه پرسرعت مطمئن به هم متصل خواهند شد.

چشم انداز موفقیت دولت الکترونیکی

برای موفقیت دولت الکترونیکی لازم است تحولات اساسی در طرز تفکر سیستم دولتی انجام شود

برای دستیابی به روشهای بهتر ارائه خدمات، باید این روشهامورد مهندسی مجددقرار گیرند. در مدل سنتی دولت هر دونقش فراهم کننده و ارائه کننده را بعهده دارد اما در مدل جدید، سه نقش مجزا برای ارائه خدمات در نظر گرفته شده است:

  • فراهم کننده خدمات
  • فراهم کننده واسطه ارتباطی
  • ارائه کننده خدمات

در این مدل دولت نقش فراهم کننده خدمات را بعهده داردکه مسئول ایجاد خدمات برای شهروندان و اطمینان از کیفیت آنها است.نقش فراهم کننده واسطه ارتباطی بین فرایندهای دولت و یک شبکه عمومی است.

سیستمها و فرایندها

سیستمها و فرایندها بین تمام ادارات و وزارتخانه ها در کل کشور و جهان ارتباط داردن. یک بانک اطلاعاتی مشترک و واحد، عامل اساسی  موفقیت دولت الکترونیکی است. اطلاعات دولتی دراختیار کسی قرار می گیرد که حق استفاده از آن را داشته باشد. بعضی اطلاعات باید توسط سیستم های با امنیت زیاد و فن آوری رمز نگاری محافظت شوند.

تجربه آمریکا 

روند ایجاد دولت الكترونیك بدین صورت بوده است كه در طول نیمه دوم دهه ۱۹۹۰، بخش خصوصی آمریكا مسئول خلق خدمات الكترونیكی شد. وجود فناوری وب (WEB)، به برانگیختن برخی اقدامات تجاری در شركتها منجر گشت و لذا نتایج خوب و قابل سنجشی از این اقدامات حاصل شد.مهمتر از آن، این بود كه كاركنان هرچه بیشتر اثربخش شدند به طوری كه در بازده كاری آنها افزایش قابل ملاحظه ای پدید آمد. برای مثال، در سال ۱۹۹۹، میانگین بازده كاری هر ساعت فرد، پنج درصد افزایش پیدا كرد. لذا بدین طریق، بذرهای كارایی به واسطه به كارگیری این چنین فناوریها پاشیده شد و لذا فناوری وب به تغییراتی در شغل، شاغل و ارتباطات منجر شد.

درنتیجه سرف كه به عنوان یكی از پدربزرگهای اینترنت مشهور است این پیشنهاد را به رهبران دولتی داد كه «لطفاً از فناوری اطلاعات استفاده كنید. اجازه دهید كه خدماتتان، بیشتر دردسترس باشد. همچنین، هرگز از فناوری وب نهراسید، اما همواره برای آن برنامه ریزی كنید».ازجمله نتایج موردانتظار از چنین فرایندی، كاهش فساد اداری و شفافیت بیشتر امور، بالارفتن میزان مسئولیت، دائمی شدن بهبود روندها و فرایندها، راحتی بیشتر، رشد منابع و كاهش هزینه خدمات است. جهانی شدن نیز دولتها را وادار می سازد تا به منظور فروش كالا و خدمات خویش و همچنین صدور فرهنگ و شناساندن خویش به سایر فرهنگها و تمدنها، اقدام به تاسیس دولت الكترونیك كنند.

درگاه الکترونیکی ایالات متحده آمریکا به طور کلی امکان دسترسی به بیش از 100 سرویس آن‌لاین وجود دارد: اطلاع تغییر آدرس منزل، خرید از دولت، پیداکردن انواع مراکز آموزشی، فروشگاه‌ها و کلینیک‌های نزدیک منزل، ثبت کپی رایت برای محصول، اطلاع از مشکلات محیطی، درخواست انواع وام، پیداکردن و درخواست شغل‌های دولتی، انواع اطلاعات و فرم‌های گذرنامه و مهاجرت، اطلاعات و فرم‌های خدمات پستی، پیداکردن کد پستی، انواع اطلاعات و فرم‌های مالیات و… فهرست سرویس‌های آنلاین به طور مداوم به روز رسانی می‌شود.

 برای نمونه به بخش دانشجویان دانشگاه می‌رویم. در این بخش همه اطلاعاتی که دانشجویان به آن نیاز دارند، از مقررات تحصیل گرفته تا امکان تحصیل آنلاین و پیداکردن مرکز آموزشی مناسب جمع آوری شده است. (امکان دقیق‌تر کردن جستجو با مواردی نظیر محل دقیق، هزینه تحصیل، نوع رشته و… نیز وجود دارد).

تجربه ژاپن

دولت ژاپن تا به امروز موفقيتهايي داشته و پروژه هاي متعددي را نيز در اين زمينه انجام داده است. هدف از اين مطالعات اين است كه خدمات دولتي رايانه اي شده و به اين ترتيب، خدمات دولتي با شتاب بيشتر و كيفيت بالاتري ارائه گردد. ساختار طرح جامع ژاپن شامل سه نوع ارتباط بود كه عبارتند از:

  • معرفي نقش فناوري اطلاعات در ارتباط با رابطه بين دولت و شهروندان (G2C)؛
  • ارتباط بين دولت وبخش بازرگاني (G2B)؛
  • ديجيتالي كردن وزارتخانه ها و سازمانها يا ديجيتالي كردن عملكرد داخلي سازمانهاي اجرايي (G2G).

فرايند ارتباطي دولت و شهروندان : رايانه اي كردن انواع فرايندهاي مربوط به دولت هدف از فرايند دولت و بخش بازرگاني، فوريت دادن به ترويج تجارت الكترونيك است.

همچنين ديجيتالي كردن ارتباط ميان دولت و تجارت از اهميت بالايي برخوردار است و به تبادل الكترونيك داده ها توجه خاصي مي شود. در فرايند دولت به دولت، ايجاد سيستم هايي مانند مديريت اسناد الكترونيك بين وزارتخانه ها، موسسات و يا عملكرد داخلي هر سازمان اجرايي موردنظر است. به منظور دستيابي به اين موارد، تدارك يك ساختار زيربنايي عمومي موردنياز است. اول، ايجاد يك شبكه زيربنايي كه دولت را با شهروندان و شركتها پيوند دهد. اتصال بين ادارات دولتي نيز به همان اندازه لازم است. دوم، ايجاد ساختار حمايتي ضرورت دارد.

براي حمايت از اطلاعات شخصي و اسناد اداري از فعاليتهاي غيرقانوني مانند افشاي اطلاعات، زدوبندها و غيره، محكم كردن ساختارهاي كليدي بخش عمومي بسيار مهم است. ارتقا و بهبود استانداردها نيز الزامي است. فرمت اسناد، قراردادها و موارد ديگر بايد به صورت متحدالشكل درآمده تا ادارات دولتي، كارخانجات و شهروندان به طور عمومي از آن بهره گيرند. استانداريها نيز به عنوان يك نقطه ارتباطي مهم با شهروندان، نقش حائزاهميتي دارند. در اين مورد سعي شده است كه هماهنگي هاي لازم به عمل آيد تا دولت الكترونيك و استانداريهاي الكترونيك هر دو ايجاد گردند.

به منظور ايجاد استانداريهاي الكترونيك دو پروژه اصلي دردست وزارت كشور ژاپن است. در پروژه اول، تحت عنوان شبكه نقاط مسكوني به استانداريها اين امكان داده مي شود كه اطلاعات شهروندان از قبيل نام، خانوادگي، جنسيت و… را با يك پايگاه داده اي كه با استانداريهاي ديگر در سطح كشور مرتبط است، نگهداري كند. در طرح دوم، شبكه اي با درجه بالاي اعتماد ايجاد مي شود كه براي مبادله بسياري از اسناد الكترونيك ميان استانداريها و دولت مركزي استفاده مي گردد.

گذار سريع به سمت ديجيتالي شدن و اينترنت را مي توان در بخش آموزش هم به خوبي مشاهده كرد. در دانشگاهها، شبكه هاي ارتباطي بين استادان، گروههاي دانشجويي و غيره درحال فعاليت است. ايجاد دولت الكترونيك موضوع بسيار گسترده اي است كه يك ساختار اطلاعاتي ملي را ايجاد مي كند به گونه اي كه دولت مركزي، استانداريها، شركتهاي خصوصي، خانواده ها و افراد مختلف ديگر را دربر مي گيرد.

منبع

 بغدادی، محسن(1394)، امکان سنجی استعلام الکترونیکی بین دستگاههای دولتی، پایان نامه کارشناسی ارشد، مدیریت دولتی، پردیس فارابی دانشگاه تهران

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0